והנה עוד משהו שיכול לעניין אותך
ציטוט מתוך ספר שהזכרתי כאן בעבר שנקרא: "מיניות, שותפות ונישואים - מפרספקטיבה רוחית" החלק הראשו של הספר זה למעשה מעין ראיון. שאלות ותשובות. העונה הוא וולפגאנג גאיידק - יועץ זוגי שפגש בחייו מאות זוגות ומספר הרבה דברים מתוך החוויות שעבר במפגשים אלו. שאלה: ציינת קודם את הטבע המולד הפרדוקסלי של המיניות. למה התכוונת בכך? תשובה: ...צריך להבדיל בין מה שקורה בנפש ומה שקורה בגוף במשך הפעילות המינית. האיחוד המיני כשלעצמו הוא מחווה של סימפתיה. סימפתיה במידה שאנו שואפים הלאה מעצמנו לקראת האחר, נפתחים לא רק בנפש אלא גם בגוף, לדוגמא פתיחת הזרועות. קשה להתאחד מינית עם זרועות ורגליים סגורות. מחווה פיזית זו של פתיחה נכונה בעיקרה גם לגבר וגם לאישה: אחד נפתח, פונה כלפי השני, מתמזג איתו. מחוות אלו של סימפתיה ופתיחות הן מחוות של חום ותשומת לב, ישר עד לשיא הממשי של זרימת נוזל הזרע, אשר היא מחווה של סימפתיה ומסירות. .... כך, אפשר לומר שהאיחוד הפיזי המיני של גבר ואישה הוא במידה רבה ביטוי לסימפתיה של הנפש, לתשומת לב וחיבה, אפילו אהבה. [אמה מה... שימי לב להמשך...] מצד שני חלקה של הנפש כאן הוא שאנו משתוקקים למשהו, רוצים משהו. הבעיה היא שבמשך האקט הפיזי אנו בקושי קולטים וחווים את האחר בנפשנו, כי אנו כמעט לחלוטין קשורים בקליטת |הגדש|מצבנו הפיזי שלנו. כאשר אנו מתבוננים באדם אחר ומדברים איתו או איתה, אנו פוגשים אדם זה באופן פיזי, אבל האספקט הפיזי נסוג אל הרקע ובדרך כלל הוא רק מתווך, גשר מנפש אל נפש. מכל מקום, ברגע שאנו נוגעים אחד בשני באופן פיזי, במיוחד במקרה של פעילות מינית,
איננו חווים יותר את האחר,
איננו חווים את המגע המיני כגשר אל האחר אלא חווים את מצבנו הפיזי שלנו: ואנו נהנים מזה. אבל הנאה זו היא תשוקה. שאלה: מה אתה מסיק מסתירה זו? תשובה: ראשית כל זהו רק תיאור של עובדות. התוצאה של עובדות אלו היא שמין טהור יוביל בהדרגה להפרדה הולכת וגדלה כאשר לא נעשה דבר נוסף לייסד קשר בנפש. [אני אישית הרגשתי את זה לחלוטין בזמן קיום יחסים וזו הסיבה שמעולם לא הבנתי איך בכלל אפשר לקשר אותם לאהבה. דווקא הדברים שהוא כותב כאן מאפשרים לי לראות את החלק 'הטוב' של יחסים. בכל אופן, הכי הצחיק אותי התשובה שלו לאחת השאלות הבאות:] שאלה: אתה חושב שכוחות האנתיפטיה הטבועים בתשוקה, כה חזקים שהם יכולים לפעול באופן כה הרסני ומנכר? אחרי הכל, זה מאוד אפשרי להתקרב יותר לאדם אחר במשך האקט המיני! תשובה: לדעתי זהו אופטימיזם מחושב או
תעלול פרסומי.
[ואני הייתי מוסיפה: תעלול פרסומי של גברים שמחפשים דבר אחד...] אגב, ממליצה לך בחום לקרוא את הספר הזה. הוא פוקח עיניים בכל מה שקשור למגדר ומיניות.