מיניאטורה.....

• פותח הנושא wuten
  • פורסם בתאריך

אולמוס

New member
בונסאי קטן מפיקוסים

בהתייחס לפיקוס הנחמד הזה אציין שמפיקוסים כגון בנימיני, השדרה, גרין איילנד - ניתן לא פעם ע"י בחירת חומר גלם מתאים וגם ע"י השרשה מהירה של ענף נבחר, להכין בונסאי קטן יחסית או מיניאטורי ("מאמא" או "שוהין") די בקלות. הוא מתחדש מהר, משתרש מהר ונוח מאוד למתחילים. קשה גם להרוג אותו בשל טעות, הוא יחסית סלחני - אם למשל נשבר ענף לא בכוונה בעת העיצוב - קל יחסית לחבר חזרה או להרכיב אחר על הגדם. ניתן לשפר עיצוב ע"י הרכבה (למי שלמד זאת) קלה יחסית מאחר והעץ בד"כ עובר משברים בקלות יחסית וכמובן את העלווה ניתן לפי הצורך להקטין בטכניקה ידועה. כמובן נמיתן לעצב לא רק בונסאי קטן אלא בכל גודל סביר במגבלות הגובה המקובל לעצי בונסאי. אגב, אחד הבונסאים הנחמדים שלי (בקרוב תמונה בפורום- סבלנות...) הוא דווקא פיקוס גרין איילנד כבן 10 שאחד מענפיו נשבר בעת העיצוב לפני כשנתיים.. גזמתי ענף אחר והרכבתי על הגדם. היום - ממש כמו המקורי...

elonliberman

New member
אמת...

להלן דוגמא לפיקוס מינאטורי מן האוסף שלי פיקוס פנדה שוהין, גובה 15 ס"מ. תמונה ישנה מליפני שנה. תמונה עדכנית בקרוב. יום טוב אלון ליברמן.

אדם ק

New member
עץ מעניין ../images/Emo45.gif

אני מציע לך לפצוע את השורשים בחלק הקרוב לאבן ולהצמידם עם ראפיה ולהוריד את הראפיה רק אחרי אצי שנה מינימום, כך השורשים יצמדו לאבן. זה יראה טוב יותר (לדעתי). בהצלחה

elonliberman

New member
תמונה עדכנית...

ניתן לראות את התפתחות העץ בעונת גידול אחת. לילה טוב אלון ליברמן

למעלה