מינוס בחשבון

מינוס בחשבון

אני חייל, עם משכורת של 352.50 ולאחרונה יש לי קצת יותר מידי תשלומים צעל הכרטיס ובחצי שנה הקרובה (פלוס מינוס) אני יהיה במינוס של עד 1000 ש"ח כאשר המסגרת המאושרת שלי היא 500 ש"ח. וגם לפני חודשיים עקב מינוס לקחתי הלוואה של 1500 ש"ח ב-24 תשלומים. השאלה היא האם הבנת יחסום או יבצע הליכים משפטיים כלשהן בגלל החוב למרות שיש לי משכורת קבועה שנכנסת כל חודש והפקדות של כ200 ש"ח מעבר למשכורת? אשמח לייעוץ בנושא תודה

alon711

New member
הבנק יקבע ממך ריבית חריגה כל רבעון

על הימים שבהם הייתה בחריגה ממסגרת האשראי, זאת בנוסף לריבית על המינוס שהוא במסגרת האשראי. גובה ריבית החריגה משותף לכלל הבנקים ועומד על כ-3.5 אחוזים,אולי אפילו עלה נוכח העליות האחרונות בשיעור הריבית...

alon711

New member
יקבע=יגבה.

כל עוד הבנק מאשר לך את החריגה, אין מצב שיפתחו הליכים משפטיים כי זו בעייה של הבנק שמאפשר לך לחרוג ככה. ברגע שהוא לא יאשר פשוט החיוביים שלך יתחילו לחזור ואז החשבון שלך עלול להפוך ל"מוגבל"....ורק אז אתה תהיה בבעייה. החל מינואר 2006 לא תתאפשר חריגה מעבר למסגרת המאושרת ולפיכך יהיה עליך לגשת לסניף להסדרת מסגרת.

ayelet i

New member
נקודה למחשבה....

החל מהראשון בינואר לא תתאפשר חריגה בחשבון. בדרך זו או אחרת תתבקש להסדיר את נושא המסגרת. על אף שמדובר בתקנה שתכנס לתוקפה רק בתחילת השנה הרי שעד אז יעסקו הבנק בקביעת מסגרת מסודרת לכל לקוח, בעיקר לכאלה החורגים. עצתי - פנה לבנק ונסה להגיע איתם להסדר באשר למסגרת שתענה על הצרכים שלך למשך החודשים הקרובים.

ניסיתי..

הבעיה שהמסגרת בחשבונות חייל היא קבועה בפועלים-500 ש"ח. אני מאמין שעד ה1/06 אני כבר לא יהיה בחריגה, אני רק רוצה לדעת מה קורה עד אז, אם הבנק לא פתאום יחסום לי את החשבון או כל פעולה אחרת. תודה

ayelet i

New member
בנק לא ממהר לנקוט בהליכים

משפטיים - לא כ"כ מהר בכל אופן... עם זאת הבנק בהחלט יכול לחסום את כרטיס האשראי, לדרוש כיסוי מיידי של החריגה וכד'. קשה לדעת מה מערכת היחסים שלך עם הסניף ובאיזה צעדים יחליטו לנקוט.

למעלה