מינוס בבנק

oritty

New member
מינוס בבנק

שלום רב, יש לי מינוס בבנק. היה לי כ 20000 אלף . הבנק החל בהליכים משפטיים כאשר אני לפני כן לא קיבלתי שום מכתב,באותה תקופה הייתי מובטלת. ברגע שהיתחלתי לעבוד התחלתי גם להזרים כספים לחשבון הבנק. ואז בעצם גיליתי את גודל המינוס. והתברר שהבנק שלח לי מס´ מכתבים אבל לכתובת הרשומה בת.ז (יש לציין שאני ניגשתי לבנק שנה לפני כן לבצע עידכון כתובת,ואף מכתבים היו מגיעים לכתובת הנכונה חוץ מהמכתבים החשובים בנידון המינוס). העורך דין של הבנק טוען כי זאת אשמתי שלא שיניתי את הכתובת שלי בת.ז ושנכנסתי למינוס. מן הסתם לקחתי אחריות על המינוס (ואף דואגת לכסות אותו) אך התירוץ של הכתובת לא מספק אותי כיוון שכן ביצעתי אצלם שינוי כתובת והיו מגיעים אלי אף מכתבים. הבנק הסכים לבצע עצירת הליכים ועשינו הסדר כל חודש אני מזרימה לבנק 2000 ש"ח עד היום עמדתי בתשלומים והמינוס קטן לכ 9000 ש"ח. כל פעם בקשה שלי לקבלת מצב חשבון (תדפיס) נתקלת בסירוב, האם היה עדיף לי ללכת למשפט ואז לקבל תדפיסים?? . השאלה שלי אים אין לי זכויות?? העורך דין והנק אמרו לי כיא קבל תדפיס רק ביום שבו אבוא לכסות את החוב לחלוטין. בגדול נאמר לי בעל פי כי עוד אצטרך לשלם 1200 ש"ח הוצאות בית משפט (למרות שכביכול מעולם לא הוזמנתי) ועוד 2000 ש"ח תשלום עורך דין . מה ניתן לעשות במצב הנ"ל??

העדר מסירה

חובתו של עוה"ד לתת לך את מספר התיק שהוא פתח, ואת העתק פסה"ד. כמו כן חובת הבנק לתת לך פרוט הזיכויים, ודפי חשבון. מציעה לך לפנות לבנק ולעוה"ד בכתב, תוך איום בפניה למפקח על הבנקים, ולשכת עוה"ד. אולי זה יעזור. אם לא, תפני לשני הגורמים הללו. אם הודעת לבנק את כתובתך הנכונה, עוה"ד לא יכול להתלות בכתובת שרשומה בת.ז. ולא אתפלא אם גם אשור המסירה של התביעה פוברק.

oritty

New member
אני לא חושבת

אני לא חושבת שיש פסק דין כיוון שהבנתי שזה נעצר קודם לכן !! . אכן אני אומר להן כי אם לא אקבל פרוט זיכויים אפנה למפקח הבנקים. תודה רבה רבה רבה על התשובה אנשים כמוני שבמינוס גדול (אני בחורה צעירה) אין להם כסף לעורך דין. ולפעמים תשובה קטנה זאת עזרה ענקית. אולי נס החנוכה שלי LOL יום נעים..

igalgolan

New member
הוצאות עריכת דין

אל תשכחי לבקש פירוט של שכ"ט עורך הדין. אם התבקש שכ"ט על פעולה שכלל לא בוצעה פני למפקח על הבנקים. יגאל גולן

shaio

New member
סיוע משפטי

כדאי לדעתי לבדוק היטב האם ניתן פסק-דין והאם ניתן לבטלו לאור מה שציפי הציעה. כדאי שבדיקה זו תיעשה ע"י עו"ד, ואם אמצעיך דלים, כדאי לפנות ללשכה לסיוע משפטי במשרד המשפטים, ולבקש שימנו לך עורך דין בחינם. אפשר לעשות זאת אפילו במקביל לנסיון לפתור את הבעיה בעצמך. בהצלחה.

אני לא רוצה להיות צינית

אבל פני הלסיוע המשפטי היא באמת מפלטו של העני ביותר. ולא משום רמת עוה"ד אלא בשל משך הזמן לו צריך להמתין הנדרש ליעוץ משפטי. חולפים חודשים עד שמראינים אותך ובודקים את זכאותך, וממנים לך עו"ד. בינתיים ההליכים ממשיכים, ביהמ"ש לא תמיד מוכנים להתיחס לטענות הנתבע שהסיוע המשפטי לא עומד בקצב ביהמ"ש (ובאמת זה נשמע קצת מופרך לחכות 4 חודשים לראיון ראשון - זה נשמע כמו התחמקות פרופר). אם את יודעת באיזה בימ"ש ננקט ההליך נגדך, את יכולה באתר ביהמ"ש להכנס עם מספר תעודת זהות לנסות להגיע לתיק על שמך, ולראות איפה זה עומד. אם הגישו נגדך תביעה, אז אכן היתה אגרה, והיו הוצאות משפט, ואכן מקובל שרק על עצם הגשת התביעה מגיע לעו"ד של הבנק שכ"ט עו"ד. אבל, בשום מקום לא כתוב שהוא או הבנק יכולים להתחמק מחובתם להראות לך חשבון איך הם מגיעים לסכומי החיוב.

shaio

New member
נסיוני עם הלשכה בירושלים טוב יותר

אבל זה היה לאחרונה לפני כשנה וחצי, כך שיכול להיות שגם שם דברים השתנו.

לדעתי העו"ד של הבנק עשה זאת בכוונה

את נתת לבנק כתובת אמיתית, והבנק השתמש בה לכל דבר ועניין, אבל כאשר עורך-הדין שלו רצה לייצר תקלה, כך שהדואר, בפועל, לא יגיע אליך, והדברים יתנפחו, הוא עשה זאת כדי לספק לעצמו תעסוקה ורווחים. משה קצב את עונשה

כתובת למשלוח

עורך הדין של הבנק "טועה" לחלוטין. הכתובת המחייבת בהתקשרות בינך ובין הבנק היא הכתובת שמילאת בטופס בבנק, ולא בת.ז. . זכותו של כל אדם המתשר בחוזה לקבוע להיכן יש לשלוח אליו הודעות הקשורות לנשוא החוזה. במקרה שלך, הטפסים בבנק מהווים את הבסיס להתקשרות ביניכם, ולכן הכתובת שמילאת שם היא הכתובת המחייבת. לכן, לא רק שאין סיבה שתשלמי את שכ"ט עוה"ד, אלא שלדעתי גם חלק גדול מהסכום שאת חייבת לבנק נובע מריבית חריגה שגם אותה אינך חייבת לשלם.

למעלה