מינון

anatmoosh

New member
מינון

היי אני בת 29 אובחנתי וקיבלתי 40 מ"ג SR ליום , ( 2 כדורי 20 מ"ג) לקחתי רק אחד הבוקר ולא כ"כ מורגש האם ניתן להוסיף אחד נוסף לאחר 8 שע"?

b a r b a i m a

New member
לא לוקחים 2 SR ביום!!!

ה-SR משפיע לכ- 6-8 שעות ואם תקחי לאחר 8 שעות עוד SR לא תישני בלילה!! אפשר להתיעץ עם הרופא שנתן לך את ה-SR ואולי לבקש קונצרטה ל- 12 שעות או להוסיף אחה"צ כדור רגיל של 3-4 שעות - אבל את המינון כמובן רק הרופא יכול להחליט ולהמליץ וחוץ מזה - חכי מעט, את כותבת שרק היום לקחת את הכדור הראשון - תני לגוף מס' ימים להתסגל לשינוי. הבעיה שלנו כמבוגרים היא שברגע שאנחנו לוקחים כדור אנחנו יושבים ומצפים לשינוי. קחי את הכדור מחר בבוקר והמשיכי בפעילויות הרגילות שלך - אל תחפשי שינוי.הגוף יסתגל ואם לאחר שבוע - 10 ימים לא תרגישי בשינוי לכי לרופא המטפל בהצלחה

spidergirl

New member
רגע!

קודם כל אני מניחה שהכוונה היתה שתקחי את שניהם ביחד - לפי גילך אני מסיקה שאת שוקלת יותר מ- 40 ק"ג. שנית - יש אנשים שאושר להם לקחת SR אחד אחרי השני, זה לא כלל גורף אבל רק באישור רופא. ועל כן, וודאי עם הרופא למה הכוונה ב- 40 מ"ג, הגיוני שכדור אחד של SR לא יעזור.

zivadina

New member
כן, גם אני מכירה כמה נדירים כאלה

היות שיש אנשים ש-SR משפיע עליהם ל-6 שעות, ואז הרופא המטפל מאפשר להם שני מחזורי SR ביום. (המקסימום המותר הוא 12 שעות השפעה ביום).

חגית35

New member
בדקי שוב נראה לי שהתבלבלת

באופן הנטילה הכי הגיוני ומסתבר זה שרשמו לך לקחת פעם ביום את שני הכדורים יחד, כך יוצא לך מינון סביר לגילך ומשקלך שהוא 16 מ"ג ל-4 שעות ואחרי עוד 4 שעות משתחררת המנה השניה של ה-16 מ"ג (נכון שזה לא מתעגל ל-40 ביחד, אבל זה מה שיש מבחינת חומר פעיל נקי 8 מ"ג לכל מנה כפול שתיים . (השאר הולך לאיבוד בציפוי המיוחד של ההשהיה. ככה זה). למעשה מבוגר בד"כ צריך הקבלה למינון של כדור שלם ריטלין היינו 10 מ"ג או כדור וחצי ואז זה 15 מ"ג. אני מניחה שהרופא התכוון שתקחי את שניהם יחד. אז לבטח תרגישי השפעה כי מה שלקחת כנראה לא "דגדג" לך...

למעלה