מינון

דניאלכ

New member
מינון

לצערנו הפסקנו היום את הקונצרטה 36MG לאחר שבועיים של ניסיון הילד פשוט מתפתל מכאבי בטן. חזרנו לריטלין הילד הוא בן 10.5 ושוקל 39 קילו כיום הוא מקבל 20SR בבוקר ו 10MG בצהורים ויש לנו הרבה בעיות. בבקשה אם משהו יכול להגיד עד איזה מינון אני מותר להוסיף לכמות שכיום הוא מקבל בבקשה לא לשלוח אותי לרופאים .

zivadina

New member
זה לא כל כך פשוט

הילד מקבל מינון תלת יומי (12 שעות), ואסור להאריך את משך ההשפעה. גם מבחינת הכמות, זה די תואם את הקונסרטה שהוא קיבל. כך שהייעוץ שלנו לא ישנה לך את המינון. אולי תכתוב בדיוק מהן כרגע הבעיות כדי שנוכל להנחות אותך? אולי צריך הדרכה התנהגותית לבית? לבסוף, כיום ישנו הכדור ריטלין LA, שנחשב עדין יותר מבחינת תופעות הלוואי. הוא משפיע, כמו ה-SR, ל-8 שעות בערך, וקיים במינונים שמקבילים ל-8 מ"ג ול-12.5 מ"ג.

דניאלכ

New member
מינון

הילד עם אותו מינון כבר שנתיים בחודשיים האחרונים הוא מפריע בכיתה יש הרבה מריבות ,חוזר עצבני ,יש לו תיאבון גדול והמורה כבר לא יודע איך להתנהג איתו (הלימודים הם עד חמש וחצי בערב עם הפסקה מ- 1-3 שבא הילד מגיע הביתה) השאלה אם מותר לתת עוד תוספת של ריטלין .

papylove

New member
ישנה האפשרות כי באמת

המינון לא משפיע כל כך טוב אבל זה רק הרופא יכול להגיד לנו היתה בעיה דומה הילדה לוקחת קונצרטה 36 ובזמן האחרון המורה סיפרה כי משהוא חסר הלכנו לרופא ניסנו לפתור את הבעיה שיננו מינונים אבל בסוף חזרנו למינון הקודם 36 אולי אצל הילד בגלל השעות הרבות שהוא לומד הכדור משפיע לפחות זמן. אצל הבת שלי למשל הכדור לא משפיע ל-12 שעות אלא ל-10 בערך ולפעמים גם פחות בגלל שהיא גבולית במשקל לכןהצעתי היחידה היא ללכת לרופא לא להתעצל

zivadina

New member
מינון

זה שהילד מפריע בכתה ויש לו תאבון עלול להצביע על מינון נמוך מדי. שים לב ש-SR זאת מנה שמקבילה ל-8 מ"ג ריטלין רגיל ל- 6-8 שעות. המינון המקובל הוא בין 0.3 ל-0.5 מ"ג ריטלין רגיל על כל 1 ק"ג משקל גוף. בכל אופן, מבחינת אורך ההשפעה, מותר SR ואחר כך ריטלין רגיל, ומבחינת גודל המנה אתה צריך לעשות את החשבון בעצמך. הריטלין LA מאפשר גוון נוסף במינונים של התרופות ארוכות הטווח. תוכל לכתוב את שאלתך מחר בערב בשרשור שנפתח לד"ר מנור.

d a n i t l

New member
תוספות

הי, לנו יש נסיון טוב של שילוב ריטלין רגיל לSR זה לא תחליף ליעוץ אבל הגדול שלי (11+, 55 ק"ג) וכן זה בהחלט גדול יחסית... מקבל מתחילת השנה SR+רגיל כל בוקר, במעקב האחרון הומלץ ע"י הפסיכיאטר לנסות 2SR(=40mg) + 5mg ritalin אנחנו לא משנים עדיין כי יחסית בביה"ס המצב בסדר, ואני חוששת מתופעות הלוואי של ה SR אצלנו כיוון שהג'ינג'י גדול וגדל יחסית מהר (בהתאם) ההתאמה למינון היא דבר שצריך לבדוק כל הזמן... ואחת האינדיקציות היא מידת הרעב או יותר נכון חוסר הרעב

zivadina

New member
הערה ל-d a n i t l

אני חושבת שהעצה של הרופא היא הגיונית בהחלט. לדעתי, אם לא היו עד עכשיו תגובות שליליות ל-SR, לא תהיינה גם בעתיד. אצלי כל הילדים (12 ומעלה) מקבלים 2SR בלי שום תופעות לוואי.

למעלה