מינון תרופה

דניאלכ

New member
מינון תרופה

בני בן עשר וחצי ושוקל 38 קילו כיום הוא מקבל ריטלין 20MG SR ותוספת של 10MG אחרי הצהרים,וכנראה שהמינון כבר לא מתאים לא לפי מספר התלונות מבית הספר,ההתנהגות שלו בשבתות,הוא כבר לא סובל מחוסר תיאבון . התייעצנו אצל פרופסור ...והוא לא חושב שצריך להעלות את המינון (אך מאז הילד סולק לכמה ימים מבית הספר על אלימות ועוד כהנה וכהנה)מה שכן הוא הציע לנו לנסות קונצרטה. השאלה שלי היא: 1.האם קיים מינון יותר גבוה לריטלין? 2.האם קונצרטה יכול לעזור יותר ואם כן איך אפשר לדעת את עם איזה מינון להתחיל,כי כשבנו לקחת מרשם לקונצרטה הרופא ביקש שנחשב לבד את המינון .

קונסרטה- 12 שעות רגועות יותר

קונסרטה זה כדור שזמן ההשפעה שלו הוא ל12- שעות למעשה כמעט לכל היום. הייתי מיעצת לך להתחיל דווקא במקרה שלכם במינון הגבוהה 36 ורק עם זה חזק מידי כלומר הילד נראה מדוכא , רק אז לרדת במינון ל-18 .בהצלחה!

zivadina

New member
מינון

בוודאי שהמינון קטן וקצר מדי. לידיעה כללית, הנה טבלת ההמרות של ריטלין. את כל הסוגים "מודדים" לפי ריטלין רגיל, שהוא ריטלין במצבו ה"גולמי". בבקשה: ריטלין רגיל משפיע 3-4 שעות. ריטלין SR הוא כמו ריטלין רגיל של 8 מ"ג שמשפיע 6-8 שעות. קונסרטה 18 היא כמו ריטלין רגיל של 5 מ"ג שמשפיע 10-12 שעות. קונסרטה 36 מ"ג היא כמו ריטלין רגיל של 10 מ"ג שמשפיע 10-12 שעות. צריך למדוד בעזרת ריטלין רגיל מהי המנה היעילה לבנך, ואז להמיר לאחד הסוגים ארוכי הטווח. המדידה הכי טובה היא בעזרת בדיקת TOVA. בהצלחה.

אר2 האחת

New member
קונצרטה

בני בן 14 קיבל ע"פ המלצת הרופא קונצרטה 54 מ"ג כלומר שני כדורים אחד של 36 והשני של 18.כעבור 10 ימים עדיין סבל מחוסר תאבון ניכר ולא אכל דבר במשך היום. חוץ מזה, גם מביה"ס החלו להתלוננן שהילד אינו מרוכז. ביום העשירי לנטילת הכדורים חש בכאבי בטן עזים בשעת הלילה. כאן החלטתי להפסיק את מתן התרופה (לאחר התייעצות טלפונית עם הרופא). האם הפסקנו את השימוש בתרופה מוקדם מידי? הייתכן שאם היינו מחכים קצת יותר תופעות הלואי היו נעלמות?

zivadina

New member
קונסרטה

שלום אר2 האחת וברוכה הבאה אלינו. ייתכן שאין תיאבון בזמן השפעת הקונסרטה. השאלה היא אם התיאבון חוזר אחרי תפוגת הכדור, כלומר-כעבור 10-12 שעות, ואז הילד יכול "להדביק את החסר". טוב שהתייעצתם עם הרופא המטפל ועשיתם כעצתו. אכן, הילד לא אמור לסבול מכאבי בטן בלילה, ולא ברור אם הקונסרטה הייתה הסיבה. באופן כללי, מקובל לתת לגוף זמן התרגלות של כשבועיים, אבל חשוב יותר לפעול לפי עצת הרופא המטפל, שמכיר את הילד מקרוב.

אודי04

New member
לפי דברייך

אם הריטאלין 5 מ"ג עוזר לי ומספק אותי מבחינת ריכוז, אבל יש לי את הבעיה של העייפות במהלך העבודה אחרי 3 שעות ריטאלין (עובד 8-9 שעות) , עדיף שאקח קונצרטה 18 מ"ג? (יש לציין שכשניסיתי לקחת 10 מ"ג ריטאלין רגיל הרגשתי קופצני ולחוץ) אודי.

למעלה