מינון קונפידור לריסוס על דשא

erezbt

New member
מינון קונפידור לריסוס על דשא

שלום לכולם,
לפני שכתבתי את השאלה פה נברתי המון זמן בהודעות ושרשורים קודמים בנושא.
יש לי מדשאה של טיפה יותר מ-100 מטר.
קראתי היטב את הוראות השימוש של הקונפידור והן אומרות 10 סמ"ק ל100 מטר דשא. יש שם הסבר איך "לגייל" את המרסס או במילים פשוטות לרסס קודם סת במים כדי לדעת כמה ליטר נדרשים על מנת לכסות את השטח המרוסס ולפי זה לדעת איך לחלק את כמות הקונפידור.
בדקתי ויצא שאני צריך 20 ליטר מים ל100+ מטר דשא שיש לי.
יש לי מרסס של 5 ליטר, וחישוב פשוט אומר שאני צריך למהול 2.5 סמ"ק על כל 5 ליטר מים, ואני צריך 4 מיכלי ריסוס כדי לכסות את שטח המדשאה.
אבל מה....מקריאה פה בפורומים אני נתקל בהמלצות ומינונים אחרים לגמרי....
1. ראשית הרבה אנשים כותבים כאן מינונים בכמות סמ"ק לליטר מים או באחוז תמיסה / מים. לא מובן לי לחלוטין הענין.....הוראות היצרן מדברות על 10 סמ"ק קונפידור ליחידת שטח של 100 מ"ר....
2. המינונים שראיתי שאנשים ממליצים נעים עד 40 סמ"ק ל10 ליטר (4 סמ"ק לליטר). בעוד שלפי החישובים שלי אני צריך 0.5 סמ"ק לליטר, המינונים הגבוהים אומרים שמגיעים ל80 סמ"ק ל20 ליטר כלומר לשטח של 100 מטר. 80 סמ"ק במקום 10????? פי 8?

איפה הטעות שלי?

ארז

אלי חדש

New member
זה מאוד פשוט

מה שחשוב זה כמה מהחומר יגיע לדשא .
מינון של 10 סמ"ק ל100 מ"ר דשא זה בסדר גמור .
עכשו אתה יכול לרסס 20 ליטר מים על הדשא או 10 ליטר מים או 50 ליטר מים זה ממש לא משנה העיקר שיהיו בתוכם 10 סמ"ק מהחומר ושזה יפוזר על הדשא באופן אחיד.
אני אישית מעדיף לעשות זאת בעזרת מרסס קטן של 1.5 ליטר . אני מחלק באופן דמיוני את הדשא לקוביות ודואג לרסס כל קוביה עם כל תכולת המרסס. מכיון שהכמות קטנה יחסית ניתן בקלות להבחין היכן זה רטוב ולהמשיך משם הלאה.כך אני לא מפקשש וכל הדשא זוכה לריסוס אחיד. אגב לפני שאתה שואל אני שם 0.5 סמ"ק בכל מיכל כזה.

אלי חדש

New member
טיפול מונע במדשאה כנגד מזיקים

מתבצע על ידי פיזור מאקס גארד + קונפידור פעם בחודשיים בחודשים החמים.

פיטנגו4

New member
אני חושבת שזה מיותר

זה כמו לתת אנטיביוטיקה לפני שחולים...
בשביל מה סתם לשפוך חומרים שגם מזיקים לכל הסביבה וגם עולים לא מעט???

מה שכן, צריך להיות עם עיניים פתוחות, ולזהות בעיות אם יקרו, ואז לטפל בהן.
כשהיתה לי מדשאה, היו שנים שלמות שבהן לא היו מזיקים בכלל. השכנים שלי, אלא שריססו והדבירו ללא הרף, הם אלה שאמרו: "הדשא של השכנה ירוק יותר".

אלי חדש

New member
ואני חושב בדיוק ההפך

לדשא יש הרבה מזיקים החל מפרודוניה,ערצבים,כנימות ,פטריות ועוד.
בגינה הביתית דשא קטן מידות עד 100 מ"ר . אצלי לדוגמא יש 56 מ"ר .
כאשר מבחינים בבעיה אזי הטיפול הרבה יותר אגרסיבי וקשה.
מניעה חוסכת כאב ראש . מאקס גארד כולל גם דשן בשיחרור איטי ומחירו לא הרבה יותר גבוהה מאוסמוקוט או כל דשן אחר בשיחרור איטי . 10 סמ"ק קונפידור מחירו גם כן לא בשמיים ביחוד שיש היום הרבה תחליפים. והרעלה נו זה כבר עינין של השקפת עולם . אני לא מרבה לרסס ולהרעיל אבל על טיפול מונע לדשא אני לא מותר.
ןאני זה השכן שאצלו הדשא ירוק יותר.

פיטנגו4

New member
מילא מאקס גארד.איכשהו.אבל בשביל מה הקונפידור?

הוא לא כל כך תמים, ממש לא.
אתה מודע לנזק שהוא גורם לסביבה?

אלי חדש

New member
הקונפידור משלים את המאקס גארד

ומכיון שלדשא אין פריחה אז הנזק של הקונפידור מזערי .
אם אני לא טועה את לא מרבה להוסיף דשא בגינות שאת יוצרת .
לי נסיון של מעל 12 שנה עם הדשא הביתי (לא בשטח גדול כמו הקיבוץ של שמואלי או פאוקר ) . ואת הטיפול הזה לא אני המצאתי - יש לציין שהוא עובד נפלא ועד היום לא סבל הדשא שלי ממזיקים .
להטיף להימנעות מרעלים זה טוב ונחמד אבל כל אחד יעשה את החשבון מה מתאים לו .

erezbt

New member
אני מרסס כי....

עוד לפני הנחת הדשא האדמה שרצה בחיפושיות שחורות קטנות שאני מבין שנקראות זבליות.
ממש לא בא לי שהן יהפכו לזוללי הדשא החדש שלי וויחריבו לי אותו.

erezbt

New member
הגנן שהניח לי את הדשא לא טיפל

וכשבוצעה ההנחה לא שמתי לב לנקודה הזו...
בדיעבד חיפשתי מה אפשר היה לעשות נגד הזבליות לפני הנחת המרבדים ולמען האמת לא מצאתי שום דבר!
הקונפידור עובד להבנתי כרעל בליעה של המזיקים שאוכלים את שורשי הדשא ולא היה עוזר בריסוס סתם ככה על אדמה ולא מצאתי שום חומר שהיה הורג את הזבליות כשהן באדמה. יש משהו שהיה עוזר (לא שזה ישנה משהו עכשיו)?

אלי חדש

New member
השלם את הטיפול עם מאקס גארד

הוא מכסה את שאר המזיקים שהקונפידור לא יכול להם.

אם אלו שבתמונה רצות אצלך אזי הטיפול הנכון הוא

0.2% קונפידנס+ 0.1% באיטרואיד. לאחר הריסוס השקייה של חצי שעה להטמנת החומר. בעוד חודש ריסוס נוסף.
אם

אלי חדש

New member
שמוליק אולי תהיה מוכן להרחיב מה היתרון

בריסוס בבאיטרואיד במדשאה ביתית קטנה במקום השימוש במאקס גארד שפיזורו על המדשאה קל ומהוה גם דשן בפירוק איטי לחודשיים .
לפעמים אני מקבל רושם שאנשים נותנים המלצות מתוך אמונה ולא מתוך ידע או נסיון וזה חבל.
על אמונה ודת לא ניתן לערער .

erezbt

New member
באיטרואיד

שאלתי ב"גרעין" ואמרו לי שהבאיטרואיד עושה בדיוק את אותה העבודה נגד אותם מזיקים כמו הקונפידור. זה אגב גם מה שכתוב בעלון היצרן של הבאיטרואיד.

השילוב,פרי המלצתו של שמעון ביטון, נועד לטפל

בגילאים שונים של דרנים. לכל חומר שאריתיות שונה. לא כל הביצים בוקעות ביחד.
אני לא מכיר את המקסגארד. איני מדשן בקיץ משום שזה מיותר ומגביר קצב צימוח שגם כך הוא מהיר יחסית בקיץ.
הטיפול שהזכרתי מעלה מוכיח עצמו מזה חמש שנים. החומרים אינם "נשברים",הדשא נראה מעולה,הישום,עם טרקטור ,יעיל וזריז,אין בעיה לעלות על הדשא,הדבורים היחידות שעלולות להיפגע הן דבורי הדבש הזעירים.
וכמו שאומרים במקומותינו "הרכב מנצח לא מחליפים".
בזמנו טיפלנו בדיזקטול מגורען 15% שלא עשה ולא כלום.
עד כאן דברי שלא כללו לא אמונה ולא דת.
שבת שלום

אלי חדש

New member
הנה אתה מדבר

טרקטור שטחים גדולים ושכחת לציין ערבה בואך אילת.
והמלצה של שמעון ביטון שוה זהב . יצא לי להכיר את האיש הוא חי ונושם את המקצוע.
יש מספר דרכים להתמודד עם מזיקים בדשא .
ואין בהמלצה שלו כל יתרון על ההמלצה שאני נתתי (שוב זה לא אני המצאתי ). רק שמספיק מפזרת גרגרים ידנית של סקוט או דומה לה שעולה כ 35 ש"ח,לא צריך טרקטור וגם לא מרסס . הישום קל ופשוט לגינה הביתית ומשפיע במשך כחודשיים (נועד לטפל בגילאים שונים של דרנים).
משום מה בצפון במדשאות ביתיות נוהגים גם לדשן ולראיה כל אותם דשנים של סקוט שנועדו למדשאב (דשא ירוק,בונה מדשאה וכדו').
שבת שלום

אין חולק על כך שישנן דרכים שונות. לא מובנות

לי שתי גישות : האחת טיפול נגד אויב לא ידוע שלא ברור כי יבוא,השניה דישון קייתי. האמירה שכך עושים כולם,בצפון, לא נותנת תוקף מקצועי למעשה.
גננים באילת משקים דשא שלוש/ארבע פעמים בשבוע. אני משקה פעם אחת בשבוע. רבות דובר על היתרון בהגדלת מרווחי השקייה אז מה.גננים מפזרים קומפוסט על הדשא, מקלטרים סמוך לצמחים וקורעים שורשונים,נותנים יותר מים שיהיה, מגדילים מינון חומרי הדברה "בטח יותר טוב" המלצות הן סתם וכן הלאה.
רן ואנוכי,ולא מפני שאנחנו קיבוצניקים בנגב ובערבה,מדשנים אביב וסתיו בדשן חנקני ותו לא. לא כגנן /חובב פרטי שאינו עושה בדיקות קרקע ובד"כ גם לא מבין את תוצאותיהם, אני כן מבצע וכן מבין וגם זוכה לתמיכת מדריך קרקע/מים והתוצאה היא תוספת חנקן משום שאצלי ,לפחות, יש עודפי אשלגן וזרחן.

בשולי הדברים - לא מזמן נפגשתי עם יועץ מים וגינון (אגרונום) של אחד מבתי המלון באילת וזאת לבקשת מנכלי"ת המלון. התנהלה ביננו שיחה מעניינת בנושאי גינון והשקיה . היו פערי גישה בחלק מהנושאים די מהותיים (אני לא אגרונום ולא בן אגרונום) אבל לניסיון ולידע המקומיים, הכל כך שונים משאר חלקי הארץ, יש משקל.
שבת שלום

התמונה הקודמת לא עלתה ולכן האתגר העומד בפני

תפוז להראות שהכל בסדר יהיה להעלות את שתי התמונות

למעלה