מינון קונפידור לריסוס על דשא

קונפידנס= קונפידור=קודקוד=קוהינור=סייפן.

יש עוד כמה מתחרים בשוק כולם הם בדיוק אותו הדבר, ההבדל היחיד , מחיר מופקע לקונפידור.

"באיטרואיד" אינו מגיע באריזה קטנה ואין ללקוח פרטי בעל גינה/דשא פיצפון , מה לעשות עם החומר הזה..
כעת זה הזמן לטפל במדשאות נגד מזיקים, מקסגארד עובד נהדר בשילוב החומרים שציונו לעיל.

erezbt ערב טוב. מצטער שאני מתערב, שכן אין לי

הניסיון רב- השנים של אלי שמגדל גינה נהדרת בה 56 מ' דשא.

הניסיון שלי הוא זניח ליד זה של אלי: בן של גנן עובד בגינון מילדות. בוגר כדורי תתואר שני בחקלאות עבודת גמר על מדשאות. מרכז שנים רבות את ועדת מדשאות בשה"מ. מלווה בעבר את תעשיית שטיחי הדשא מתחליתה, שותף סוד למיטב התריקים של המומחים השונים. עוסק בתחום מטעם נציבות המים. מלווה גננים "גדולים" ובהרבה גינות ביתיות.
בתחום של הגינות הביתיות באופי וברמה שדרור מטפל אינני מתחרה = הוא טוב ממני. אבל הוא דוגל בגינה נוסח גן הבהאיים ושם הוא מומחה וצודק.
אני דוגל בגישה הרוווחת היום בעולם כולו (חקלאות וגינון) של חקלאות/גינון ידידותי לסביבה. שם כן משתמשים בחומרי הדברה אבל לא כטיפול מונע אלא רק נקודתי למזיק ספציפי.
כןך אנחנו מטפלים רק ב 8-10% משטח המדשאות נגד מחלות, מזיקים, ועשבים בגן גדול זה משמעותי מבחינה כלכלית בגינה קטנה בטל ב-60

אבל יש הבט סביבתי טיפול מונע במקס גארד + תחליפיו הזולים של קונפידור יחסל את מרבית החי והפטריות בדשא כולל אויבים טיבעיים.

במה מדובר:
קימחית האורז שתוקפת במיוחד את בת- ילבלית דרומית (=דרבן גראס) היא הגיע לארץ יחד עם הצירעה האוייבת שלה.
מי שמיהר לרסס נגדה השמיד גם הצירעה וההמשך חייב ריסוס מספר פעמים בשנה וכל שנה. כך נהגו במכון וייצמן שם דרושה רמת גן הבהאיים.
לעומת זאת אצלנו הקימחית חיסלה מספר כתמים בדקנו בדיקה פשוטה וראינו שהצירעה מצוייה על הכנימה. אבל עדיין לא ברמה מספיקה. הסיכום אם מומחי האנטמולוגיה החוקרים הכנימה סוכם. אם השנה תהיה התקפה חזקה לרסס רק את הכתמים הנגועים חזק בכדי לא לחסל את האוייב הטיבעי.

במעשה השנה עדיין אין כנימה ואולי אולי היגענו לאיזון הרצוי.

נהגנו כך עם קימחית שתקפה פיטוספורום רתמים פלרגוניום ועוד וכבר 10 שנים ויותר נעלמה הבעייה. מדי פעם יש התקםה נקודתית של הקימחית לא מטפלים ותוך חודש נעלמת

ואלי בגן גדול שמוליק מרסס עם טרקטור בדשא בו מדובר 56 מ"ר לא בעיה לרסס במרסס 5 ליטר לא מסובך יותר בפיזור שווה של חומר גרגרי

אה- שכחתי לצצרף תמונה של דשא בבריכת השחיה

השקייה אחת ל 30 ימים, כיסוח שבועי. דישון קל אביב וסתיו רק בחנקן (היתר אצלנו מספיק- לא אוספים כסוחת)
טיפול במחלות ומזיקים רק נקודתית אחת למספר שנים.
יש כאן מי שזה חשוב לו התמונה לא מהשנה אבל הדשא השנה נראה אף טוב יותר.

erezbt

New member
אני לא חושב שזה נחשב "טיפול מונע"

היות ואני בטוח ויודע שיש בוודאות באדמה זבליות לחשוב שהן שייכות ל"שלום עכשיו" זה דיי נאיבי לא?
נראה לי דיי ברור שהן מתכון לצרות, אז למה לחכות עד שהנזק יגרם?

אלי חדש

New member
בדשאים גדולים המטופלים על ידי אנשי מקצוע

יש ניתור תמידי של מזיקים ובעיות . החומרים יקרים ולכן זה נבון לפעול רק לאחר שיש זיהוי ודאי למזיק . וגם אז הפעולה הנקודתית חוסכת ממון וחוסכת הרעלה מיותרת של הסביבה.
בגינה הביתית בה הדשא קטן, המטופל על ידי גנן/בעל הגינה רצוי וכדאי לעשות טיפול מונע לדשא על מנת להחזיקו במצב מעולה .
אומנם אבי לא היה גנן בעל תואר שני, אבל אני חושב שהסבא רבה שלי היה גנן ראשי אצל הגרף פוטוצקי (אולי זה נחשב) .
נ.ב. אני לא שותף סוד של כלום אבל יש לי כתר עם נוצות של יען.

פיטנגו4

New member
הויכוח כאן הוא על טיפול מונע

אני מתנגדת לטיפול מונע, וזה מה שכתבתי, בהמשך להודעה בנושא המניעה.
אבל,
אם יש בעיה בפועל, והדשא בצרות - ברור שצריך לטפל.
איך לטפל וכמה זו כבר שאלה אחרת.

אנו למדנו כי ביוני מתחילה בעיית

ריזקטונייה ופיתיום במדשאות.
האם לחכות עד שהכתמים יהפכו משמעותיים- או למהר ולטפל
כבר עם הסימן הראשון?

למהר לטפל נקודתית מיד עם הופעת סימני המחלה

הראשונים.ואז הטיפול נקודתי מינורי ומוצלח

חשבתי שיש לפעולה הזו שם -

"להקדים תרופה למכה".. , מה לא?

מרבית החבר'ה שומעים עצות מברי סמכה.., שאסור להרעיל ושאר זוטות, אנו הקטנים, יודעים כי בכל שנה בעת הזו הפטרייה עושה שמות במדשאות
כאשר "מפספסים" בכמה זמן -אז מילת קסם..שיקום המדשאה תהליך יקר ולגמרי מיותר.

אצלנו "בגני ברמודה הבורמזיים" מקדימים תרופה למכה , מדשנים הגינה בזמן ובוודאי מטפלים במזיקים ובמחלות רגע לפני שהם מרימים ראש
אין זה חשוב אם מבצעים הפעולות בחומרים אורגניים או כימיים, העיקר זו הפעולה בזמן הנכון.

דרור נכון

"העיקר זו הפעולה בזמן הנכון." אבל רצוי לא פעולה מונעת. ישנן הרבה שנים באותה המדשאה שאין כל מחלת עלים. הנגיעות מושפעת משמעותית מעוצמת הגידול ורמת ההזנה והשוויי משקל נכון בין (כניראה) חנקן/אשלגן

הזיבלית לא תעשה נזק,הדרנים כן. תנטר את

הדשא ,בעיקר במקומות רטוביםוליד ממטירים, ברגע שתראה דרן קטן זה הזמן. להזכיר-לאחר חודש מהטיפול טיפול חוזר. בהצלחה

למעלה