מינון יתר!!!

myboy

New member
מינון יתר!!!../images/Emo53.gif

בוקר טוב! הבוקר רציתי להגדיל לבני את מנת הריטאלין הרגיל מ-10 מ"ג ל-12 מ"ג . ובטעות נתתי כדור וחצי במקום כדור ורבע. הוא שוקל 23.5 ק"ג. אני כועסת על עצמי מאוד(הסיטו את תשומת ליבי והתבלבלתי אני ADHD...) ודואגת עוד יותר .הוא כרגע בבה"ס - שם לא יודעים שהוא ADD (אין להם הידע והסובלנות לנושא). מאילו תופעות הוא עלול לסבול? האם עלול להיגרם לו נזק? אמא מודאגת מאוד מאוד!!!

להרגע../images/Emo70.gif 15 מ"ג לעומת 12 מ"ג, הם

3 מ"ג יותר. לא מדובר במינון גבוה בהרבה יותר ממה שאמור היה לקחת. למיטב ניסיוני האישי-גם תופעות של מינון גבוה מדי ברמה כזו, אינן יותר מתחושה לא נעימה עד חלוף ההשפעה ואולי ריבאונד לאחר מכן.

אפשר להרגע

הבדל לא משמעותי ובקרב ילדים דרגות הביטחון בתרופות אמפטמיניות (גם הגיטלין) הם מאוד גבוהות ולכן 3 מ"ג הבדל לא משמעותי. ייתכן ויהיו תופעות לוואי של תנעותיות יתר, חוסר שקט ומצב רוח מרומם (לא רע) . הריבונאד עשוי להיות חזק יותר ולכן היו סבלניים כלפיו, לא לייחס זאת לתרופה, אלא לסתם יום לא טוב (ומותר לכל ילד יום לא טוב- כמו גם לכל מבוגר). יש יותר תופעות לוואי מינון נמוך. הערת אגב, במינון הגבוה ביותר שניתן לתת בריטלין לא יכול לעלות על חצי גרם, והששפעות פסיכודליות של מינון יתר (של סמים) מתחילות בערך מגרם אחד. כאשר נער/מבוגר שמשתמש בחומר לא חוקי משתמש בערך ב 2.5- 3.5 גרם. כך שאת רחוקה מאוד ממינונים מסוכנים. אל תאשימי את עצמך שזה קרה בשל היותך לקויית קשב, זה יכול לקרות לכל אחד בלחץ של הבוקר, ואני יודע את זה כי בביתי אני מוציא את הילד לגן (ובמקרה גם אני עם ADHD). בברכה, גיל מאור

zivadina

New member
אחרי 4 שעות כל ההשפעות עוברות

כאשר מדובר בריטלין "רגיל".

בהברה חשובה לדברי

שלא יישתמע מדברי שאין בעיה בשימוש במינון גבוה של חומר פסיכואטקטיבי באשר הוא, מזה שהומלץ על ידי הרופא. לכל חומר מומלץ מינון מסויים שמותאם למשתמש ונמצא יעיל לתופעה אליו מכוון. אבל עם כל חומר ניתן לעשות גם שימוש לרעה. למרות דרגות הביטחון הגבוהות של תרופות שונות, ובכלל זה ריטלין, יש להשתמש בתכשיר לפי המלצת הרופא בלבד ואין לחרוג בדרך קבע מהמינון שהומלץ. באופן חד פעמי, הטעות של הגברת לא משמעותית והסבירות לנזק לטווח הארוך נמוכה ביותר. עם זאת, אין לעשות שימוש בתכשירים המכילים חומרים פסיכואקטיביים שלא בהמלצת רופא מומחה בתחום, ואין לחרוג מהמינון המומלץ. בברכה, גיל מאור

myboy

New member
ומה קרה בפועל?הילד נראה כרגיל (הוא

לא ידע שטעיתי במינון) הוא סיפר לי שכאב לו בעין שמאל שלו (באזור העפעף). האם זה מוכר למישהו?

למעלה