מינון גבוה

מינון גבוה

יש כאן עוד מישהו שנותן לילד שני כדורי 20 SR (ריטלין?) הרוקחים כל פעם שאני לוקחת מתפעלים מחדש.. (מדובר על ילד בן כמעט 9) אחה"צ מקבל 15 מג ריטלין רגיל..

zivadina

New member
כל הילדים שלי מקבלים כך מגיל 9-10

ואם הרוקח לא מבין במינונים, שילמד!!! תסבירי לו ש-2SR זה כמו מנה של 16 מ"ג ל-8 שעות. בכל מקרה, הוא מחויב לתת לך את המינון הזה ללא חקירה מיותרת, כי ההנחיות שלו הן לכבד כל מינון שאיננו עובר את ה-60 מ"ג ריטלין ביום. אני עשיתי לרוקחת שלי טבלת המרה של ריטלינים, ואחרי שיחה נעימה על הבעיות של הבן שלה, וגם אחרי שהסברתי לה ממי אני מקבלת עדכונים תרופתיים, היא התחילה לתת בי אמון. באיזו קופה את?

לזיוהדינה

הי אני בכללית. לא רק הרוקחים.. גם רופאת הילדים (לא זו שרשמה לי במקור את המינון) התפעלה ושאלה למה זה נחוץ וכו וכו.. כמה שנים הם כבר לוקחים את המינון הזה (בני כמה הילדים שלך?) לאור המינון הבאמת גבוה האם את עושה להם בדיקות דם אחת לשנה?? תודה

zivadina

New member
זהו מינון ממש לא גבוה

כל ילד אובחן בגיל אחר, אבל בממוצע הם לוקחים את זה כ-3 שנים. המינון הזה מקביל ל-15 מ"ג ריטלין ומשפיע עליהם בין 6-8 שעות. אנחנו לא עושים בדיקות דם בכלל (אל תספרי....). הגדולים אמורים להעלות את המינון, אבל זה מסובך להם, ולכן הם נדבקו למינון הזה.

דניאלן

New member
אני מנסה להבהיר לעצמי..

א) הכוונה לשני s.r הנלקחים ביחד בבוקר ? ב) זה תופס לכל כך הרבה שעות ? 6-8 כפי שכתבת.. ג) האם לבן רבע לתשע ששוקל 31 ק"ג זה יכול להיות מינון רלוונטי (כן, אני יודעת, הרופא המטפל צריך להחליט, אבל אתם יודעים - בלי לזלזל בו אני סומכת על אמהות שכמותי שמתפעלות בשטח את ה adhdים ) תודה

דניאלן

New member
אוי, שכחתי עוד משהו..

מה קורה אצלם לגבי תאבון. ד"ר מנור ענתה לי שמעבר לקונצרטה יכול להקל את שעות ה"אין אוכל" המרובות, אבל את זה ננסה רק בשנה"ל הבאה ואני מחפשת פתרון ליוני. שוב תודה

כן, מדובר על שני SR

שנלקחים יחד בשעות הבוקר. המינון מצויין, אין ממש בעית תאבון.. וזה מחזיק מעמד בדיוק 8 שעות. אחהצ מקבל עוד 15 מג ריטלין רגיל.לעוד 4 שעות. הוא שוקל בערך 25 קג.. הבנתי שמינון תלוי בהרבה גורמים לא רק משקל גם חילוף חומרים..

zivadina

New member
ריטלין SR

המינון שציינתי התאים לילדים שלי אשר שקלו הרבה יותר מ-31 ק"ג. אצל הצעיר, חוסר התיאבון נמשך כ-10 שעות, ואחר כך הוא משלים את החסר. אני נותנת לו אקטימל או קורנפלקס עם חלב בבוקר. כפי שידוע לך, כל ילד מגיב אחרת לכל כדור, ורק ניסוי בשטח עם מעקב של הרופא המטפל ייתן לך מושג על המינון וסוג הכדור שמתאים לילד הפרטי שלך.

למעלה