מינה טומיי

גסטרו

New member
מינה טומיי

לפני הצגה בבית ציוני אמריקה ( חיים פרטיים- לא לטרוח ללכת ) קפצנו למסעדה , מקום ללא מעשנים היה רק על הבר וכך ישבנו ממש צמודים למטבח הפתוח וראינו איך מכינים את המנות. את הסלט מערבבים בידים ורב המנות זוכות למגע יד אדם נטול כפפה .כמעט ואבד התיאבון אבל המנות שבחרנו היו טובות מאד- פילה מוקפץ בווק עם פטריות הוגש בעלה בננה לצידו קערית אורז קריר ויבש אך ספג היטב את הרוטב של המנה ושיפודי עוף ברוטב הודי כלשהוא על רבעי לאפות. שילוב טעמים מיוחד וטוב . לצערנו למרות שהודענו עם ההזמנה של המנות שאנחנו ממהרים וכי רוצים בננה לוטי לקינוח , רק במעמד פינוי הצלחות הודיעה המלצרית שלקינוח זה יש להמתין 15-20 דקות . אז הירווחנו כמה קלוריות . 92 שח ללא שרות ובניכוי דמי אבטחה . טעים מאד. לא נחזור במיוחד רק עם נזדמן .

כפפות

כמי שבעברו ניהל והסמיך לאיכות מערך מהגדולים בארץ בתחום ההסעדה (מפעל מזון תעופתי 25 אלף מנות ליממה) אני מבקש להעיר ראשית זה בסדר לבקר ולדרוש הגיינה במרבית המסעדות בארץ המודעות נמוכה מאד ספציפית לגבי כפפות העניין מורכב אפשר ואפילו סביר שבמסעדה כלל לא מכירים את הטיעונים שלי הם סתם זוכים מן ההפקר יש יתרונות ויש חסרונות לשימוש בכפפות במטבחים הדעות לפיכך אצל מומחים בעולם בנושא חלוקות יש אסכולה של בעד כפפות ואסכולה של נגד להלן: בעד כפפות - כפפות חוצצות בין כף היד ובין מוצר המזון, אם אני לא יכול לסמוך על ההגיינה האישית של כל עובד במטבח זה הפתרון, מעבר לכך יש בכף היד מיקרואורגניזם מושחת בשם סטפילוקוקוס (לא אין קשר לקוקוס), רק כפפות חוצצות. לכאורה הההפתרון. בראם נגד כפפות - כשאדם עובד בידיים חשופות הוא שוטף ידיים באופן טבעי כל כמה דקות כי ידיו מתלכלכות. כשעובדים עם כפפות יש נטייה ברורה לא לשטוף את הכפפות, כי אלו לא הידיים שלנו, הידיים שלנו מתחת לכפפות נותרו נקיות אז למה לשטוף? כשלא שוטפים ידיים\כפפות אזי למעשה אתה מעביר ומדביק מוצר אחד ממוצר שני במקרה ויש חיידקים, כמו כן וחשוב יותר אתה מאכלס שארית מזון על הכפפות שלך זמן רב בטמפרטורת החדר, אם עבדת שעה שלמה עם כפפות, אזי בתום השעה יש לך שאריות מזון שעמדו שעה בטמפרטורת החדר על הכפפות ועם הכפפות הללו אתה ממשיך לזהם כל מה שאתה נוגע, ואתה נוגע. בטמפרטורת החדר חיידקים מכפילים תצמם כל עשרים דקות. כשניהלתי תמפעל הייתי מנהיג כלל לפיו כן כפפות, וכל חצי שעה עוצרים וכווולם מחליפים כפפות, היה שם ISO9002 אז אפילו היו מתעדים את האקט הזה ואת השעה. בכל מקרה, שתדעו שיש אסכולה שלמה של מומחים עולמיים שיאמרו לכם שעדיף לעבוד בלי כפפות, שהנזק הצפוי קטן יותר. ואם בעניין הגיינה תפיסתית עסקינן... טבחים עובדים בידיים, נעים לא לא נעים לראות... ככה זה... וטוב שכך. יומטוב

ננה f

New member
וחליל? פש... איזה מניפסט נתת כאן...

מרתק העניין של הידיים החשופות או שלא. ככה או ככה, לאיסטנסטים, מי שלא יכול לראות שלא יכנס למטבח או שלא יאכל. ותרבות המטבחים השקופים יורה לעצמה ברגל אצלם.

בנקט

New member
שטויות, תראי את צ'ימיצ'אנגה

זוזוברה ופנגיאה- מה רע ומי בדיוק יורה?

mars4

New member
ממה שהבנתי...

לבשל עם כפפות זה בערך לזיין עם קונדום. [ כל אחד והאלגוריות שלו...]

ביטל

New member
כפות

למה לא לערבב עם כפות גדולות? אמנם פחות נח, אבל הכי הגייני, לא?

ננה f

New member
ניסית פעם לעבוד עם הגומי הזה?

בלתי אפשרי בעליל לעבודה, מעבר למוטוריקה גסה בלבד.

גסטרו

New member
במשך 45דקות שישבנו שם לא רחצו ידים

וגם לא היה כיור בכל מתחם המטבח הפתוח . הוא סדר בידים את חלקי הדג הנא על מגש לפני שהניח בסלמנדר ואז באותן ידים ערבב את סלט הירקות ואטריות האורז שהיה מצע לאותו דג ועוד ועוד ולכן לא נחזור .

ssyוM

New member
טוב לדעת ...

בכל מיקרה אני בדיעת מיעוט כאן בכל הקשור לטעמי המנות .

למעלה