מינהג הברית מילה

מינהג הברית מילה

לדעתי מינהג הברית מילה הוא מינהג ברברי ואכזרי. רציתי לשאול אותכם כהומאים וכאנשים מתקדמים, ויחד עם זאת דתיים, מה דעתכם?!

סקרן224

New member
ברברי ? ואכזרי ?

שיש משהו בדברייך וזה באמת ברברי ואני מתכוון לתינוק שחווה את כל זה ומרגיש כאב נוראי, ויש לפעמים שאני משתתף בכאב שלו בגלל שגם אני עברתי את זה/tapuzforum/images/emo8.gifבאחריות . אבל כל זה עובר וגם שיש מצווה מהתורה . אין מה לעשות ככה כתוב בתורה וצריך לקיים כל שכתוב . יום טוב !

טוהרtoar

New member
אני מזמין אותך ליצור קשר עם טרנוסרופוס

אם תמצא דרך אני בטוח שתקבל תשובה מעניינת...

מה זה טרנוסרופוס .

מה זה טרנוסרופוס . לא הבנתי מה אני צריך לעשות כדי למצוא דרך? דרך ולאן? כניראה שממש לא הבנתי אותך מה זה טרנוסרופוס .

טוהרtoar

New member
הנה לך טורנוספרופוס...

הקטע שאני התכוונתי אליו הוא קטע ממדרש "תנחומא" [ובשינויים קלים ב"בראשית-רבה"] המתמלל דו-שיח בין פילוסוף רומאי בשם טורנוסרופוס לבין ר' עקיבא אמנם השאלה של טורנוסרופוס היא לא על "אכזריות" המילה כי אם בכלל על הצורך שלה [השערה: אולי זה מהסיבה הפשוטה שלרומאים עצמם לא ממש הזיז קטע של רגישות לאלימות בהתחשב בדברים הנוראים שהתרחשו בקרקסאות שלהם...] אבל התגובה והדיון עדיין רלוונטים. אני מצטט לפניך את המדרש: "מעשה ששאל טורנוסרופוס הרשע את ר' עקיבא: איזו מעשים נאים - של הקב"ה או של ב"ו (=בשר ודם)? אמר לו: של ב"ו נאים. אמר לו טורנוסרופוס: הרי השמים והארץ, יכול אדם לעשות כיוצא בהם? אמר לו ר"ע: לא תאמר לי בדבר שהוא למעלה מן הבריות, שאין שולטין עליו, אלא אמור דברים שהם מצויין בבני אדם. א"ל[=אמר לו]: למה אתם מולין? א"ל: אני הייתי יודע שעל דבר זה אתה שואלני ולכך הקדמתי ואמרתי לך שמעשה בני אדם נאים משל הקב"ה. הביא לו ר"ע שבלים וגלוסקאות, א"ל: אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה ידי אדם. א"ל: אין אלו נאים יותר מן השבלים? א"ל טורנוסרופוס: אם הוא חפץ במילה למה אינו יוצא הולד מהול ממעי אמו? א"ל ר"ע ולמה שוררו (=חבל הטבור) יוצא עמו והוא תלוי בבטנו ואמו חותכו? ומה שאתה אומר למה אינו יוצא מהול - לפי שלא נתן הקב"ה את המצות לישראל אלא לצרף אותם בהם, ולכך אמר דוד (תה' יח:לא) 'אמרת ה' צרופה'" אני מצרף גם קישור לקטע על טורנוסרופוס בויקפדיה ועל הדרך- עוד קישור מעניין של הרב נבון שכתב על הקשר בין טורנוסרופוס, הומואים ונטיות טבעיות [הרב חיים נבון הוא מישיבת "הר עציון", מוכר בעיקר למנויי העתון "מקור ראשון"]

מצטער אני חלוק על הגישה הזאת

70 פנים לתורה ועל הגישה הזאת אני חלוק. אבל אין לי מחלוקת איתך שאוחז בגישה שהציווי האלוהי הוא מעל לכל. גם אין לי מחלוקת עם אברהם אבינו שקיבל ציווי אלוהי והניף את המאכלת על בנו. הגישה הנוצרית בעיקרה ביטלה את המיצוות כדרך התקרבות לאלוהים. היהדות והאיסלם מסתכלות על הנצרות כדת שהיא "עבודה זרה" "עבודת אלילים. ואני אוחז בגישה שדת שדורשת פולחן מסויים כדי לרצות את האל היא היא קרובה יותר לעבודת האלילים.

io4minyan

New member
נאמר : "בעצב תלדי בנים"

ולמרות שחווית הלידה אכזרית, רוב הנשים לא יוותרו עליה. מדוע ? כי הן יודעות שיצירת החיים שתבוא להן עם הלידה, שווה כל פיסת כאב ( אני אסייג כבר עכשיו ואומר שרוב הנשים כדי שהקנטרנים שבחבורה לא יקפצו לספר שיש אישה בסרילנקה ושתיים באקוודור שלא רוצות ) המילה , להבדיל, היא יצירה שאי אפשר לתפוס אותה בחושים שלנו.אנחנו לא רואים את היופי שבבולבול המדמם. אנחנו לא מתמוגגים מנגינות צווחותיו של התינוק הפצוע. אנחנו לא טועמים או מריחים את היצירה. ובכל זאת, גם היא אוצרת חיים. והראיה : הטקס האכזרי והברברי הזה נשמר גם כשהעם שלנו עבר תקופות אפלות וקשות מנשוא ואולי יש לו חלק המתת החיים המופלא שקיבלנו ( וכי כמה עמים שהיו "נאורים" יותר, שרדו אלפי שנים ??? ) לכן, כשעוסקים ברוחניות צריך לזכור שהשיפוט אינו יכול לבוא ממקום של הגיון צרוף שכן טיבו של הגיון שהוא מוגבל לאינדיקציות גשמיות .

"בעצב תלדי בנים" קללה שהוטלה על האדם ויש

שלום לך עשירי למניין "בעצב תלדי בנים" קללה שהוטלה על האדם ויש להבדיל קללה ממצווה שמתחייב בה רק העם היהודי . רוב העם היהודי לא מאמין בקיומו של הקדוש ברוך הוא מדוע מוצאים אנשים אלה טעם לקיים מצווה זאת ובדרך כלל היחידה. האב שמקיים מיצוות ברית מילה איזה זכות יש לו להטיל מום בבנו. איזה משמעות יש לברית שנכרתת בעל כורחה כשאחד הצדדים ב8 ימים. כרווק אתה כניראה לא מודע לתהליכים שעוברת אישה בלידה, אין מקום להשוות זאת עם הכאב חסר הסקלה שעובר עולל בן 8 ימים. אתה כניראה גם לא מודע לרגשות החמלה שמציפים כל יולדת ביום השלישי ללידה ואולי הם פיצוי שהטבע העניק לה על הכאב שעברה לפני שלושה ימים. מכל מקום היולדת היא אישה מבוגרת ואין מקום לשום השוואה. "( וכי כמה עמים שהיו "נאורים" יותר, שרדו אלפי שנים ??? )" אתה חוזר על טעות ששמענו בבית ספר טעות שמלמדים אותה דור אחר דור בבתי הספר הישראלים. רוב התרבויות שאתה מתייחס אליהם קימות עם כי עברו שינויים. עם תשווה את היהדות ערב חורבן הבית השני להיהדות של היום תמצא תרבות אחרת לחלוטין(ואנני פוסל כמובן התפתחות תרבותית). ערב החורבן רוב העם היוהדי היה מורכב מצדוקים שאפילו לא האמינו בחיי העולם הבא(הפרט המעניין הזה לא נלמד בבתי הספר למרות שהוא עיקר המחלוקת בין הפרושים לצדוקים) .טוב לא כדאי להרחיב יותר בנושא זה. אבל בנושא הברית אמשיך. הברית מילה שעברו התנכית הייתה הרבה פחות אכזרית היא כללה רק הורדת חלק מהעורלה. אלה מה "כשהתרבו מושכי העורלה בעמנו" פסקו חכמים על הפריעה והמציצה. תהליך אכזרי ביותר ואין לו דוגמה בשום תרבות אחרת זובור אמיתי.

מסכים איתך. מדובר בהטלת מום אכזרית

בחסרי ישע. אתה לא מאמין כמה ילדים שלמים (=לא נימולים) יש בגן של הבן שלי או בשכונה שלנו. הורים רבים מוותרים על הזוועה. נראה לי שתוכל להרחיב בנושא בפורום "מוותרים על ברית מילה".

למה ישראלים גומרים מהר

יש לי ספקות לגבי מספר הילדים השלמים בגן ילדים רגיל. בפורום ברית מילה אני חסום מפני שהבעתי את דעתי המלאה על מוהלים. השתמשתי בביטוי הגיון מהול/נמולים, ומספר מהולים נעלבו, למרות שגם אני מהול זה לא עזר לי ועכשיו אני חסום בפורום. הפורום מעולה מבחינת התכנים שלו ושם למדתי הרבה אבל לדעתי תרומות להפסקת המינהג הברברי אפסית. נאלצתי לפתוח בלוג משלי. אנא קרא את הכתבות הבאות: למה ישראלים גומרים מהר , נימוקים בעד ברית מילה

נתי רום

New member
כל הכבוד להומואים

שלא נפלו בקישקושי שכל של צדוק הפליט של האתר המשועממות מוותרים

למעלה