מימוש עצמי

linoy139

New member
מימוש עצמי

היי :)
קצת רקע לפני השאלה.. לפני כשבוע סיימתי קורס קצינים (בה"ד 1, עדיין נשארה השלמה).
אני עתודאית כך שלאחר ההשלמה אני חוזרת לתפקיד שהייתי בו, שאני מאוד לא מרוצה ממנו וניסיתי לשנות את "גזר הדין" אבל ללא הצלחה.
מאוד חשוב לי להרגיש שאני ממצה את עצמי בצבא ולא סתם מעבירה את הזמן.
פרסתי את השאלה לפני כשבועיים (ולא היה לי איך להעלות את זה), כשהייתי במקום שהוא גם עצב שהקורס נגמר, גם כעס שאני לא יכולה לשנות את השיבוץ, גם פחד שאני לא מספיק מוכנה.. בקיצור מין סערת רגשות כזאת.
פרסתי פריסה שנתית כדי לקבל מושג יותר רחב על התהליכים שאני אעבור
כשביקשתי לעבור תפקיד רציתי שיבוץ שיותר מתאים למקצוע שלי, אבל עכשיו מאוד הייתי רוצה לצאת מהתפקיד דווקא להדרכה

שאלתי: כיצד עליי לפעול למימוש עצמי בצבא?

תוצאות פריסת שניים עשר חודש:
חודש ראשון - מוות
חודש שני - מלכת החרבות
חודש שלישי - שוטה
חודש רביעי - המאהבים
חודש חמישי - מיזוג ומיתון
חודש שישי - שש החרבות
חודש שביעי - הכוח
חודש שמיני - שלוש המטות
חודש תשיעי - המגדל הבוער
חודש עשירי - מלך החרבות
חודש אחד עשר - העולם
חודש שניים עשר - ארבע המטבעות

פרשנות שלי (חלקית)
קלף המוות מסמל את סוף הקורס, את השינוי שהוא הכרחי, ושאני צריכה לקבל אותו.
מלכת החרבות - בתקופה הזו אני אהיה בהשלמה, ואני צריכה לשים לב שההשקעה בקורס לא תבוא על חשבון המשפחה, החברים. ולדעת גם להנות ממנה.
שוטה - "לחופש אין מחיר" - בסוף החודש השלישי אני אמורה לסיים את ההשלמה. אולי הפירוש הוא שאסור לי לוותר על הבקשה לעבור תפקיד, זה השלב שכולם מקבלים את השיבוצים שלהם, אולי זה הזמן להילחם על זה.
את הקלפים הבאים אני לא יודעת כל כך איך לפרש.. בתקופה הזאת אני אמורה לחזור לתפקיד, ליד כל קלף כתבתי את הדבר שעלה לי לראש לפי הפירושים.
הנאהבים (לנקות את נתיב החיים..?)
מיזוג ומיתון (אמונה)
שש חרבות (סביבת עבודה לא נכונה/צורך בחופשה)
העוצמה (??..)
שלוש המטות (הכרה ושיתוף פעולה, התקדמות לשלב הבא..)
המגדל הבוער (לבדוק דברים עד הסוף, לא לרוץ קדימה)
מלך החרבות (נטייה להקריב מעצמי כדי ליצור הרמוניה)
העולם (השגת המטרות, להמשיך ולפעול להתפתחות ושיפור עצמי)
ארבעה מטבעות (הצמדות לקיים?..)

ממש אשמח לפירוש שלכם ולעזרתכם!!
תודה רבה רבה רבההה וסורי על החפירה :)

רשף כשף

New member
הי לינוי, אהבתי את השאלה

אבל את הפריסה פחות אהבתי.

לדעתי לא נכון יהיה לפרש לפי חודשים אלא לפי פעולות שאת יכולה לבצע.

למיטב הבנתי עומדות בפנייך מספר התלבטויות:
1. להילחם או לא להילחם על השיבוץ
2. להישאר או לא להישאר בתקופת הקבע

האם ישנם דברים נוספים שאת שוקלת או שבשלב זה מדובר רק בשני אלה?

בהתאם לשאלה שתבחרי, אני ממליצה על פריסה אחרת- פריסת הווה-עצה-תוצאה, עליה כתבתי בקישור הבא:
http://www.reshef-keshef.co.il/2011/10/22/פריסת-השלושה/

שהיא פריסה פשוטה ומצויינת לקבלת תשובה ברורה למה עלייך לעשות על מנת להשיג את מה שאת מבקשת.

פריסה מעט יותר מורכבת היא פריסת החמש, עליה כתבתי בקישור הבא:
http://www.reshef-keshef.co.il/2011/10/22/פריסת-החמש/

בכל מקרה, לא מומלץ לסבך את הנושא בפריסה מרובת קלפים שאין קשר בינה לבין נושא השאלה...

רשף כשף

New member
שאלות נוספות שאת יכולה לשאול

היא "כיצד עלי לפעול על מנת להשתבץ להדרכה", בפריסת הווה עצה תוצאה, שהיא שאלה יותר ספציפית (פחות כללית) וממנה תוכלי להוציא תשובה שתוביל אותך לדרך הספציפית הזו.

במידה ואת מתלבטת בין מספר שיבוצים, אפשר לשאול עליהם בפריסת השוואה (אופציה אחת לכל אפשרות שיבוץ).

linoy139

New member
היי רשף

תודה על ההתייחסות!
פרסתי בהווה-עיצה--תוצאה:

כיצד עליי לפעול למימוש עצמי בצבא בשנה הקרובה
הווה - שני המטבעות
עיצה - ארבע החרבות
תוצאה - שמונה החרבות

ההתלבטות העיקרית שלי היא באמת בין התפקידים,
המפקד שלי אומר שהם יעזרו לי למצות את מה שלמדתי, אני פחות סומכת על זה
מה שרציתי בעבר זה לעבור לתפקיד שיתן לי ניסיון מקצועי שקשור לתואר שלי
במהלך הקורס בגלל שכל כך נהניתי זה מאוד גרם לי לרצות להיות מפקצית בבהד 1
אני מתלבטת על איזה תפקיד להילחם, כי אני חוששת שאולי הרצון להיות מפקצית זה רגעי בלבד..
מה לשאול? ובאיזו פריסה?
תודה!! :)

רשף כשף

New member
מכיוון שרצוי להמנע מריבוי פריסות

בואי ננסה ביחד לפרש את הפריסה הזו.
מכיוון שזהו פורום לימודי
אנו צריכים קודםאת הפירוש הראשוני שלך, וממנו אוכל להמשיך לפרש.
כדי לעשות סדר במחשבות, הוסיפי גם את רשימת התפקידים שאת מתלבטת ביניהם.

linoy139

New member
הפירוש שלי

אני אנסה :)

ההווה זה 2 מטבעות - המצב של ההתלבטות שאני נמצאת בו כיום. לא יודעת אם להילחם, על מה להילחם ומתי (בזמן ההשלמה, ישר אחרי, אחרי עוד תקופה בתפקיד)
עיצה - 4 חרבות - להחליט שלא להחליט? אולי לחשוב טוב ולהבין מה אני רוצה לפני שאני פועלת...
תוצאה - 8 חרבות - קשה לי לפרש.. לא נראה קלף מזהיר במיוחד, כאילו לשם אני בדיוק לא רוצה להגיע, אני רוצה להשתחרר מהכבלים שקושרים אותי, לא להישאר בתפקיד

רשף כשף

New member
מסכימה עם הפירוש שלך ומוסיפה

בקשר לנקודת המוצא, אכן רואים מצב של התלבטות, ועם זאת, ידיעה שאת כיולה לפעול ולהזיז דברים במידה ותחפצי בכך. ההתלבטות אינה אם לפעול או לא, אלא באיזה כיוון לפעול.

ההמלצה היא אכן לקחת פסק זמן למחשבה, אולי אף להתייעץ עם ההורים או עם אנשים שאת סומכת על דעתם, ולקבל החלטה מתוך שיקול דעת.

תוצאה של 8 חרבות (קלף שאני מכירה היטב מהשבוע החולף), יכולה להצביע על כך שהבחירה שתעשי תוביל להתמודדות, קשיים שאת בהחלט יכולה להתגבר עליהם. עלייך לדעת שאם את בוחרת לשנות את בעצם יוצאת למאבק על הדרך שלך.

בקלף 8 חרבות הדמות נמצאת קשורה ומכוסת עיניים מחוץ לביץ, בגשם ובקור. ועם זאת, יש ביכלתה להסיר את המחסום מעל עיניה ואת החרבות שסוגרות סביבה. השינוי הנדרש כאן הוא שינוי מחשבתי, שינוי דרכי חשיבה מ"אני לא יכולה, כבר החליטו עבורי", ל"אני יכולה, אני מסוגלת, אני אעמוד בזה ואצליח".

מאחלת הצלחה במאבק האישי שלך

linoy139

New member
8 חרבות

זאת אומרת שלא משנה מה הבחירה אני אצטרך להתמודד עם קשיים? או רק במקרה של שינוי?
ובמה זה יתבטא? במלחמה עצמה על השינוי שיבוץ? או בתפקיד הבא?

אני יכולה לפרוס גם "כיצד עלי לפעול על מנת להשתבץ להדרכה"? או להימנע מפריסה נוספת?

תודה!

רשף כשף

New member
נראה על פי הפריסה

שיהיה לך קשה עם כל בחירה שתעשי, ולכן חשוב שתבחרי נכון על פי צו ליבך, כי בכל מקרה צפויה לך התמודדות.

קושי לא חייב להוות מחסום עבורך, קושי הוא דרך להתמודד ולהתפתח ולהראות לעצמך כמה את חזקה ומסוגלת להזיז מכשולים.

את יכולה לפרוס על השאלה ששאלת, אבל כדאי לחשוב מראש על דרכים שאת יכולה לעשות זאת, ואולי גם להכניס אותם לתוך השאלה.
למשל: במידה ושקלת להעזר באדם מסויים, או לפעול בדרך כזו או אחרת. שאלה יותר ספציפית תענה לך באופן מעשי על הצעדים שעלייך לעשות.

רשף כשף

New member
דרך אגב לגבי 8 חרבות

בעמוד הזה, שתי הודעות למטה את יכולה לקרוא על ההתנסות שלי עם הקלף השבוע.
לא נעים אבל גם לא נורא

linoy139

New member
אולי בסוף

אני אהיה אינסטלטורית בצהל :p
בהחלט לא חוויה נעימה חח..

בכל אופן, ניסיתי לחשוב קצת מה אני רוצה ואיזה הכוונה אני רוצה,
ובינתיים בכל מקרה אני יודעת רק על תפקיד ההדרכה,
גם אם אני ארצה לעבור אני לא יודעת על תפקידים ספציפיים אחרים, אז שאלתי רק על זה..
פרסתי פריסת ייעוץ מצומצמת בשאלה "כיצד עליי לפעול כדי להיות מפקצית?"
מצב נוכחי - העולם - סיום תהליך (כנראה בה"ד 1)
עיצה - נער המטות - חיפוש חויות, התנסויות?..
ממה להימנע - מוות - להימנע משינויים? או לא לפחד מהם?
תוצאה - העוצמה - קצת קשה לי לפרש.. אולי השגת שליטה פנימית והגברת הביטחון העצמי אבל לא ברור לי איך זה מתקשר..

הפריסה באופן כללי קצת נתנה לי הרגשה של לא ללכת על הדרכה, שהזמן של בהד 1 היה ונגמר ואני צריכה להתפתח במקומות אחרים..
מקווה מאוד שאני טועה.. אשמח לפירוש שלך!

רשף כשף

New member
לדעתי זו פריסה נהדרת

העולם מראה על התגבשות התהליך אצלך בפנים והשלמה עם מה שאת רוצה להשיג מהשירות הצבאי.

העצה בדמות נער המטות, היא להיות מוכנה לקחת קורסים נוספים שיכשירו אותך לתפקיד החדש, ליהנות מההתנסות עצמה, ולא לראות זאת כ"תיק" או משהו שרק צריך לעבור אותו.

המוות ממליץ לך לא לחתום את הגולל. שום דבר אינו סגור עדיין, ואם את תהיי מוכנה לפתוח את הנושא , אז זה ייפתח מחדש.

והתוצאה, שגם מהווה עצה כוללת בנוגע לתפקיד שאת רוצה, כפי שכתבת, וכפי שראינו גם בפריסה קודמת: יש לך את העצמה הפנימית הדרושה לקבל את מה שאת רוצה, ועלייך להשתמש בה בכוח נפשי, ובבטחון עצמי, אך לא בכוחנות. את צריכה להראות שאת יודעת מה את רוצה, ושאת מוכנה לעשות מה שנדרש בכדי לקבל זאת. לא לוותר, גם אם זה ייקח זמן עד שיתקבלו כל האישורים.

בהצלחה!

נננ21

New member
עוצמת הרכות

הדרך נפתחת
אין צורך לכוון את הדברים יותר מידי
תזרמי
תהני
אל תהיי נוקשה בהחלטותייך
היי פתוחה
לא צריך לחרוץ את גורלך במיידי - כי את בתחילת תהליך
אז אל תדאגי, זה יגיע

ברוכה הבאה לפורום, לינוי

נננ21

New member

אני קוראת עכשיו את רשף, כמה דימיון יש בדברים שלנו

אחלה!

linoy139

New member
תודה רבההה!!

לשתיכן!
ממש שמחתי לקרוא, וזה עוד יותר מחזק אותי שזו הדרך שאני צריכה לפעול בה.
בין אם ברכות, או להילחם על זה (מקווה שכמה שפחות מלחמות)
תודה רבה

idanmeri

New member
היי לינוי,

רציתי להוסיף, ש-2 מטבעות אכן מדבר על התלבטות, אך ההתלבטות הינה מדומה.
זאת אומרת שאת כביכול מתלבטת, אך בתוכך את יודעת מה נכון לך באמת,
ואם אשאל אותך "מה היית עושה בעולם מושלם?", זה יעזור לכוון אותך לכיוון הצד הנכון.

למעלה