מימוש מרשם לגלולות

מימוש מרשם לגלולות

אם זה לא המקום המתאים אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום המתאים לשאול:
לאחרונה חידשתי מרשם לגלולות למניעת היריון דרך רופא המשפחה (הזמנתי את המרשם דרך האינטרנט). בדר"כ אני מחדשת לשלושה חודשים כל פעם. (ולרוב זה נעשה דרך רופא הנשים אבל הפעם מסיבות טכניות ונוחות העדפתי כאמור לעשות זאת דרך רופא המשפחה).

במרשם היה רשום: למשך 30 יום אך מתחת כתוב ***90.
כשבאתי לקנות את הגלולות הרוקחת אמרה שאי אפשר לרכוש את שלוש החפיסות ביחד כי המחשב לא נותן או משהו כזה והראתה לי את מה שכתוב מתחת למרשם לגבי ה-30 יום (באותו רגע לא שמתי לב ל-***90). רק אחר כך כשהגעתי הביתה והסתכלתי שוב במרשם דרך האינטרנט ראיתי שאכן מצוין ***90.
נשאלת השאלה האם זאת טעות של הרופא או של הרוקחת ואם בכל זאת כבר השתמשתי במרשם וקניתי חפיסה לחודש בלבד, האם תהיה לי אפשרות להשתמש בו שוב ולקנות גם את שתי החפיסות הנוספות (כאשר המרשם תקף עד ה-25 לחודש).

yaya87

New member
הרבה פעמים קניתי ליותר מחודש אחד

אני בכללית והמון פעמים קונה לחודשיים-שלושה.
ועכשיו בכלל עברתי לקנות את התרופות שלי בבית המרקחת של סופרפארם. נוצר מצב שהתור בקופת החולים פשוט לא הגיוני (30 אנשים ויותר) ובסופרפארם יש 2-10 אנשים. המחירים אצלי זהים ולאחרונה בקופת החולים שלי לא רצו לתת לי את אחד המרשמים הקבועים שלי ליותר מחודש ובסופרפארם כן נתנו.

לגבי התוקף של המרשם אני לא חושבת שאמורה להיות יותר מדי בעיה, ועדיין הייתי מנסה ללכת פשוט לבית מרקחת אחר ומנסה שם. לפעמים הרוקחים לא נותנים יותר מאחד פשוט כי אין להם במלאי...

גם אני קניתי בסופרפארם

וגם אני הרבה פעמים מקבלת מרשמים שאפשר להשתמש בהם הרבה פעמים אבל לא נראה לי שזה המקרה. לא חושבת שאפשר לעשות "שימוש חוזר" באותו מרשם ספציפי. נראה שהרוקחת פשוט טעתה ולא שמה לב שמתחת לכיתוב "למשך 30 יום" מצוין גם ***90 שזה אומר בעצם ל-90 יום.
הבעיה שכבר השתמשתי במרשם וזה שממש במקרה מדובר במרשם דיגיטלי כך שיש לי עותק נוסף ממנו לא בהכרח אומר שאוכל להשתמש בו שוב. הרי לא היה לי עותק נוסף אם הייתי מקבלת אותו ישירות מהרופא במרפאה..

yaya87

New member
אבל כתוב כמה קיבלת

ואם תגיעי עכשיו לבית המרקחת ותבקשי לקנות, אמור להיות כתוב להם שהמרשם הוא ל90 כדורים ואת קיבלת רק 30.
כבר קרה לי שקניתי לאמא שלי 14 כדורים בבית מרקחת אחד, והלכתי לאחר כדי לקחת את כל השאר

לרוב בגלולות

לא מתייחסים כל כך לתוקף של המרשם כי מובן שהחפיסה היא לחודש שלם. שווה לנסות.

מניסיון שלי במכבי

היו מביאים לי לפעמים חבילה אחת ובה 3*21 גלולות או מביאים חבילה אחת ואז מאחורי המרשם שמים חותמת ואז בפעמים הבאות יידעו שכבר קיבלתי חודש אחד אז מגיע לי עוד 2 וכו. היו כמה פעמים בודדות ש-בשלושת הפעמים שהגעתי עם המרשם נתנו לי חבילה של 21*3 ואז המרשם היה בתוקף כאילו המוון זמן

זה לא טעות פשוט תלוי על איזה רוקח/ת נפלת.
לפי מה שהיה אצלי לא נתקלתי בבעיה עם המרשמים

אני מכירה את זה

גם לי נתנו מרשמים כאלה שאפשר היה לקנות רק חלק מהחפיסות ואז היו חותמים וכו' אבל במקרה הספציפי הזה הרוקחת אמרה לי שאי אפשר למכור לשלושה חודשים והראתה לי שהרופא רשם ל-30 יום (היא לא שמה לב לכיתוב שהיה מתחת לאותה הערה, שכן היה מצוין ל-90 יום). היא גם לא שמה שום חותמת ולקחה את המרשם. לי ממש במקרה יש עותק נוסף של המרשם כי מדובר במרשם דיגיטלי. כך שאני בספק רב אם אפשר לעשות בו שימוש חוזר.

לא מוזר, טעויות קורות

רק שעכשיו אני סתם ארגיש לא נעים לפנות שוב לרופא בעוד חודש כדי לחדש את המרשם שהיה אמור להיות לשלושה חודשים.. אבל מילא, בפעם הבאה אני אשים לב..

למעלה