מימון החתונה

ronitvas

New member
בדיוק רציתי לחדד את נושא המתנה

אני באמת מאמינה שאם נותנים מתנה, לא צריך ליידע את הצדדים במי נותן כמה.
סתם מוסיף מתיחות לעניינים.
אם הם, כבוגרים ומבוגרים, רוצים ומחליטים לממן את החתונה, באיזה אחוזים שהם בוחרים, זה כבר "בעיה" שלהם ולכן הם לוקחים את האחריות והמימון.
אבל כל עוד זאת מתנה, זה לא צריך לעניין מי נתן כמה

Hadas 87

New member
רעיון יותר פשוט

בלי שאף אחד יממן שום דבר-
תחשבו מספר מוזמנים משוערך, תכפילו ב200 שח (פחות או יותר לפי כמה שנראה לכם שהאורחים יתנו) וזה התקציב.
תעשו ה-כ-ל בשביל לא לחרוג ממנו.
אם צריך, תעשו חתונה במסעדה.

סליחה אם אני קצת קשה, פשוט קשה לי לקרוא על בעיות כלכליות כ"כ קשות ובאותה נשימה על דילמות כמו מי ישלם איזה מנה בחתונה. אם המצב כ"כ קשה כלכלית, צריך אולי להמתין עם האירוע (חתונה אפשר לעשות, זה לא קשור) או לעשות משהו ממש מצומצם. שום דבר לא שווה להתחיל את החיים בחובות. לדעתי כמובן.

niki86

New member
נקודת מבט של זוג במצב דומה.

היי Mazalmazal,

אנחנו נמצאים במצב די דומה לשלכם.
אמנם אנחנו לא מממנים את החתונה לבד, אבל חלוקת המוזמנים היא בערך שני שליש-שליש לטובת החתן (משפחה ענקית...)
אנחנו יודעים שנקבל מתנות נדיבות מההורים, שיכסו כ60-70 אחוז ממחיר החתונה (600 מוזמנים...)
ההתלבטות הייתה אם ההורים יתנו מתנה שווה או שכל אחד ייתן יחסית למספר המוזמנים שלו.
ואז אבא של החתן העלה טענה הגיונית, שהתקבלה על כולם, שאמנם להם יש יותר אורחים ש״יעלו״ לנו יותר, אך גם המתנות מהצד שלהם יהיו ״יותר״ באותה מידה. בסופו של דבר כל אורח (בממוצע) פחות או יותר מממן את עצמו (תלוי בכמה השתגעתם עם התקציב כמובן).
במקרה שלכם, אמנם בצד שלו יש 150 אורחים, אבל תקבלו גם מתנות ״בשווי״ של 150 אורחים. ומצד הכלה תקבלו מתנות בשווי ״רק״ 20 אורחים.

malyaha2

New member
אצלנו קורה אותו הדבר :)

היי,
קודם כל המון מזל טוב!

לבן זוג שלי יש משפחה מאוד מאוד קטנה ( 18 אנשים ) ואצלי יש קרוב ל - 80 בני דודים..הייתה התלבטות אם ההורים ישלמו חצי חצי או שכל אחד ישלם על הצד שלו...

אני חייבת לומר שכשלצד אחד יש כסף הם לא מתחשבנים על האורחים כי הכסף לא מהווה בעיה לכן אתם צריכים להחליט מן הסתם מה לעשות בהסתמך על זה שכמות האנשים באמת תכסה את החתונה ( ממוצע של 270 לאדם, מבדיקה עם כמה זוגות שהתחתנו עכשיו ובאופן מפתיע ככל שהחתונה גדולה יותר הסיכוי לכסות אותה גדול יותר ואת זה צריך לקחת בחשבון..)

בכל אופן בן זוגי ואני החלטנו שנעשה 1/3, 1/3, 1/3 בין המשפחות ואנחנו נשלם את חלקנו מהמתנות...
אם זה לא רלוונטי אני הייתי במקומך מבקשת שכל צד ישלם על החלק שלו ואין ספק שאת צריכה פה תמיכה מלאה מהבן זוג שלא תצאי לא טוב מכל העניין הזה...

vivi87

New member
היי

אני מתחתנת בסוף מאי, אצלי בחתונה אנחנו, הזוג משלמים על החתונה...
זה לא שיש לנו כסף אבל אנחנו מסתמכים על המתנות.. ובמידה ונצטרך נקח הלוואה.
ההורים נותנים מתנה, באיזה סכום שיבחרו לנכון שמתאים או שיכולים...
אני לא חושבת שההורים צריכים לשלם על החתונה של הזוג, אבל זו דעתי האישית.
ועל אחת כמה וכמה זה לא משנה לאיזה צד יש יותר מוזמנים, הרי כולם הופכים למשפחה אחת..

למעלה