מימון אופנוע

romaniuk

New member
מימון אופנוע

שלום חברים,
אני מגיע מענף האופניים שהוא לא זול בלשון המעטה ואני רוצה מאוד לקנות אופנוע אך אני מסתכל על המחירים, מסתכל על המצב הכלכלי בארץ ושואל את עצמי איך לעזעזל אנשם ממנים לעצמם כלי ב-60000-80000 ש"ח?
האם כולם פה בהלוואות מעל הצוואר כדי לממן לעצמם את התחביב הזה או שזה רק אני?
ואני יודע שזאת שאלה קצת אישית אך בכל זאת אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על המחשבה הזאת.

המחשמל 64

New member
מנהל
לדעתי השאלה הקשורה למימון כלי בהלוואה

כן או לא זה עניין סובייקטיבי לחלוטין לכל אדם.גם שאתה,שואל את עצמך על ההוצאה לכלי של 60K-80K גם כאן השאלה נכונה עם עסקינן בכלי חדש וגם לחלוטין לא לכל הדגמים.גם באופניים יש טווח גדול של סוגים ועלות.מכאלה שעולות כמה אלפי שקלים ועד עשרות אלפי שקלים.אז גם כאן בעולם הדוגלגלי בשטח יש,בהחלט עלויות אבל יש,גם מגוון כלים שבקשת רחבה אולי יוכלו להתאים לך.אגב,לא צריך לרכוש כלי חדש למי שידו לא משגת.הובי בכלל בארץ בדמות אופנוע הוא לא הובי זול.מתחזוקה ועד אביזרי מיגון ועלות אופנוע הכל בהחלט לא זול.יחד עם זאת ללא נגיעה למצב,הכלכלי כזה או אחר כל אחד ומצבו אתה צריך לדעתי להגדיר לעצמך עלות השקעה ראשונית לכלי ולקחת בחשבון עלות ביטוח ומיגון וכמובן אחזקה.יש המון כלים גם בטווח מחיר נמוך מאד ממה שציינת ויכולים בהחלט להתאים לך ככרטיס כניסה טוב לשטח.תארגן קצת את המחשבה בכיון אולי ואז תוכל להיות יותר ממוקד וזה יטיב עם ההחלטה להמשך.

RBRB

New member
ברור לך שלא כולם רוכשים כלי חדש, כן?

זה כמו שתשאל איך כמעט לכל אחד יש רכב פרייבט, הרי המחירים מתחילים מ60,000 ש"ח.
&nbsp
ניתן למצוא אופנועים גם בסביבות 20,000 שקל שישרתו אותך היטב, השאלה היא מה אתה מחפש.
&nbsp
&nbsp

motorr1

New member
המחירים בארץ זה טירוף!!

לצערנו ,הגעת לתחביב לעשירים בלבד,גם אם תקנה אופנוע משומש,הוא יהיה יקר,ועלויות האחזקה גבוהות מאד.

המחשמל 64

New member
מנהל
לא מסכים עם ההגדרה שהתחביב לעשירים בלבד. אני מחזיק 2 כלים

וממש לא רואה עצמי עשיר. הובי לא זול, זה כן. ביטוח יקר. גם בהקשר זה
קיים קשר לסוג הביטוח וגיל הרוכב ועברו בהיבט תאונות. אני משלם בגילי
עם השתתפות 2.1K ש"ח לשנה אחזקה ,על כלי אחד וניקח לדוגמא ,את ה125 הקטום
עולה, סביב 2500 ש"ח לסדר גודל של 80 ש"מ +-. את כל הטיפולים אני מבצע במוסך מורשה.אם תבצע לבד ,עוד יצא הרבה פחות (צריך תנאים לכך).
סך הסכום יוצא כ-4500 -6000 ש"ח לשנה ,תוך הדגש שביטוח לצעירים יקר יותר ונע סביב 3.5K ש"ח לדוגמא עם השתתפות עצמית. בחלוקה ל-12 חודשים סביב 375-500 ש"ח לחודש.
רוצה להוציא פחות? אין בעיה. ניתן לקנות כלי שאינו כלי אינדורו מקצועי , נאמר דו"ש בסדר גודל של הCRF250L של הונדה יעלה סביב 35K חדש.
או אפשרי גם גאסגאס קאמי סביב אותה עלות לגירסה הרגילה ,לחדש. או אולי AJP בעלות 40K לחדש, בדגמי PR3,4.
בכלים הנ"ל יהיה מרווח טיפול נרחב יותר. בנוסף ,ניתן תמיד לקנות כלי יד 2 ,יש מספיק בשוק לא חייב חדש וגם בתקציב שלא בעננים.
אבל הכל בחיים סדרי עדיפות. על מה אתה מוציא את ההוצאה הראשונית ועל מה אתה משריין את ההוצאה החודשית הממוצעת.
כל אחד ושיקוליו ותקציבו. אני לא רואה אגב עשירים סביבי בכל שנות הרכיבה שלי.הרוב שכירים וכן נכון, לא בני 20, עברנו קצת בחיים.

motorr1

New member
אוקיי ,אולי הגזמתי עם ה"עשירים" אבל

בכל זאת,בעל משפחה ,שכיר,אתה בטח יודע,יש סידרי עדיפויות,בחו"ל למשל,הייתי יכול להרשות לעצמי כלי די חדש,מקצועי+עגלה+כל הציוד . פה אין מצב. גם אם אתה קונה כלי עם רישיון אפור אתה לא יכול לרכב בשטח.

המחשמל 64

New member
מנהל
ולכן היות וכך,ולאחר שיכלול סדר עדיפויות ובמידה ויש החלטה

כן ללכת על דו-גלגלי ,תמיד ניתן ללכת ,על משהו שלא על הקצה, בסקלת העלות,או כלי יד 2.
עגלה? לא חובה, כלי חדש? לא חובה. הכל ניתן לביצוע.

בטווח המחירים שבין 20 ל 30 אתה מוצא היצע עשיר

בשנתונים ובנפחים ברמת תחזוקה טובה שישרתו אותך מצויין.

למעלה