מימדים... אין ספוילרים.

מימדים... אין ספוילרים.

במהלך הספרים, אנחנו מקבלים מעט מאוד מידע על הגודל של הערים. אפשר לדעת מאיזכורים קטנים, פה ושם, שמעלה מלך יכולה להחזיק 400 אלף אנשים. כדי להחזיק כמות כזאת של אנשים, מעלה מלך צריכה להיות עצומה. עיר עצומה כזאת לא כל כך מתאימה לימי הביניים, מאוד קשה להגן על עיר כל כך גדולה, וגם זה נראה לי קצת בלתי אפשרי להאכיל כמות כזאת גדולה של אנשים. יכול להיות שמרטין פשוט לא חשב על זה, ויכול להיות שזו לא בעיה כל כך גדולה, אבל משהו פה לא נראה לי הגיוני. חוץ מזה אין לנו שום איזכורים לגבי הגודל של הערים החופשיות, האם הם יותר גדולות, כי אם כן אז הן צריכות להיות בערך בגודל של עיר גדולה בישראל. אני לא יודע אם מרטין באמת שם לב למימדים שהוא יצר, אבל זה לא ממש הגיוני. אשמח לשמוע תגובות, או הבהרות בנושא.

אני חושב שלא שמת לב

מי שמאכיל את מעלה מלך זה רמות גנים,כשדרך השושנים נסגרה העיר גוועה ברעב.העיר עצמה לא גדולה עד כדי כך,אני זוכר איזכורים של 100-200 אלף איש.חלק מהצבאות המנצחים נאלצו לחנות מחוץ לחומות. בקשר להגנה,העיר החיצונית (רובע הדייגים ,עמק הפשפשים וכו') היא גדולה למדי,טיריון שרף אותה בזמן ההגנה. בקשר לערים החופשיות-בראווס הגדולה והחזקה בערים החופשיות כילתה כמעט כל חלקה טובה בלגונה שלה עד כדי כך שהיא מייבאת עצי הסקה.עיר שיכולה לבנות ספינת קרב אחת ביום היא גדולה גם ממעלה מלך.

dorgilyt

New member
לגבי בראווס

אני זוכר איזכור מסוים, שהיא מכילה כ-100 איים קטנים, השאלה עד כמה קטנים.

לפי מה שאני זוכר

טיריון שרף את עמק הפשפשים בגלל שהם בנו קרוב מדי לחומה, והוא פחד שבזמן הקרב הם יפריעו ללוחמים, בכך שהם יישרפו. גם אם רמות גנים מאכילה את מעלה מלך, עדיין צריכות להגיע כמויות עצומות של אוכל בשביל להאכיל כמות גדולה של אנשים. כדי להאכיל כמות כזאת של אנשים צריך מאות שיירות מסע שמגיעות למעלה מלך כל יום, זה נראה לי קצת לא הגיוני. לגבי המספר
בספר הרביעי מספרים על כך שהגיעו 200 אלף דרורים, אם תוסיף אותם לכמות האנשים שכבר היו, אז תקבל כמות גדולה של אנשים. יכול להיות שהעיר לא בנוי להחזיק כמויות כאלו של אנשים, אבל היא מצליחה להחזיק כמויות גדולות.

Silver Fox

New member
מה עם צפיפות? ../images/Emo112.gif../images/Emo82.gif

אני תיארתי לי את מעלה מלך כעיר לא גדולה, אבל צפופה מאוד. הרי אין שם רחובות וכבישים כמו שיש בערים מודרניות - הבתים בנויים קרוב זה לזה, יש אינספור סמטאות וחלק ממאות אלפי האנשים הם גם חסרי בית ורוכלים שמתגלגלים מפה ושם. כך לפחות אני תיארתי לי את מעלה מלך - ככרך גדול, הומה וצפוף (ומסריח). הערים החופשיות לעומת זאת נשמעות לי רחבות וגדולות, משהו בסגנון ים תיכוני.

nedisrael

New member
לפחות לפי טיריון, יש חצי מיליון

תושבים במעלה מלך (הוא מציין זאת כאשר הוא משוחח עם אוברין מארטל בספר השלישי). כמו שנאמר, אזור מעלה מלך לא יכול לכלכל את העיר מבחינת מזון, לכן כאשר דרך השושנים נסגרה ורק האזור הזה היה צריך להאכיל את העיר, התושבים גוועו ברעב. מעלה מלך מסתמכת על אזור מאוד גדול ופורה בווסטרוז. למה לא אפשרי להגן על עיר בגודל הזה? כאשר יש חומות מספיק גבוהות, והנהר חוסם חלק ניכר מדרכי הגישה לעיר, זה בהחלט אפשרי. אך מצד שני, מעלה מלך אינה בלתי חדירה כמו טירות אחרות שיכולות לעמוד במצור של שנים. גם בגלל כמות הפיות שיש להאכיל, וגם בגלל שעדיין יותר קשה להגן על עיר בגודל הזה, לעומת טירה בודדת (כמו קץ סופה). בנוסף, כאשר טיריון שרף אזורים מסויימים מהעיר של מעלה מלך, אלה היו רק אזורים בודדים ומאוד ספציפיים, בגלל שאלה היו אזורים אסטרטגיים והמבנים הרבים היוו קושי מבחינה הגנתית. זה לא שטיריון נאלץ לשרוף חלקים גדולים מהעיר בשביל להגן עליה.

הלדין

New member
לא בדיוק.

אוכלוסיית מעלה מלך תפחה בעקבות הפליטים הרבים שהגיעו בדרך המלך מארצות הקלשון. בימות שלום, אוכלוסיית מעלה מלך אמורה להיות הרבה יותר קטנה ממניינה אחרי מלחמת חמשת המלכים. עד כמה שזכור לי, מה שטיריון שרף היה בעיקר את מחנות הפליטים שהוקמו בחיפזון מחוץ לחומות מעלה מלך.

nedisrael

New member
יכול להיות..

לגבי מה שטיריון שרף, אני זוכר שאלה היו מבנים של שוק הפשפשים, לא מחנות פליטים. אבל בכל אופן, ברור לנו שמעלה מלך יכולה להכיל הרבה יותר תושבים ממה שהיא מכילה בדרך כלל, בין אם אלה הכמויות העצומות של פליטים וחיילים במהלך המלחמה, ובין אם אלה היו 200 אלף הדרורים שזרמו בסוף המלחמה.

למעלה