מים

מים

יש לי באוטו בקבוק מים באופן קבוע. בשעות היום המים מתחממים, ובלילה מתקררים (באופן טבעי). אני שותה מהמים כאשר הם בטמפרטורה סבירה. האם יש בזה טעם לפגם?

צימעס

New member
לא, כל עוד אין להם ריח לפגם.

מסתובבת אצלי בראש פיסת ידע שקשורה באור שמאפשר למיקרואורגניזמים עושי פוטוסינתזה להתפתח. זרקי על הבקבוק איזה סמרטוט שיש באוטו (למשל - מכנסיים מלאי בוץ של איזה ילד שהחליף ושכחת להוריד הביתה. מה, רק לי באוטו יש כאלה דברים? לא יכוליות).

קצת לא מסתדר לי שזה רק עניין של אור...

שהרי הרבה פעמים ניתן לראות במרכולים/חנויות מכולת/שווקים ושאר מיני מקומות בקבוקי שתיה חשופים לאור יום לאורך ימים ארוכים מאד... בנוסף לכך, גם כשלוקחים בקבוק מים בתוך מידנית, והוא לחלוטין לא חשוף לאור - עדיין מתפתחים אותם מיקרואורגניזמים. לחילופין, אם שמים את אותו בקבוק במקרר - המים שבתוכו נשארים טריים הרבה יותר זמן. כך שלא נראה לי שרק בעיית האור היא ה-ISSUE כאן. אני חושבת שיש לזה קשר גם לעניין הטמפרטורה (כמו בשר שמתקלקל בחום, לדוגמא).

shellyland

New member
המים עצמם לא.

אבל מכיוון שהם לא בבקבוקים אטומים ואינם מזוקקים, החיידקים שבתוכם יכולים להתפתח יותר טוב בתנאי חום, כך שלא מומלץ לשמור מים הרבה זמן בחום.

האוטו שלי מסודר להפליא

יש בו לפעמים קצת חול, אבל לא זרוקים בו סמרטוטים. אני מסודרת בצורה די בלתי נסבלת. בתחום הטקסטיל, בבגאז' יש שמיכת פיקה ומחצלת. אז מה - צריך לארגן מים טריים כל יום? זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה. בפרט שהשימוש במים הוא לא יום יומי, כזה שיצדיק טירחה סביב הנושא.

צימעס

New member
רק קצת.

קל לי להבין איך האוטו של ההורים שלי מסודר. אבל עם ילדים? איפה פירורי הבמבה? איפה כל הדברים שאין כח להוריד הביתה כי בינכה יש לי תינוק על הידיים, מנשא, שמיכה, תיק, ובקבוק ריק של מים?

לא אמרתי נקי, אמרתי מסודר.

פירורי במבה וביסקויטים - יש ויש. מה שאין לי כח להעלות באותו רגע - בד"כ מועלה יותר מאוחר על ידי, ע"י אחד הילדים (אל תשכחי שיש לי גדולים) או ע"י הבעל. (אצלי אגב, זה להעלות הביתה, לא להוריד הביתה.) ורק בקבוק המים נשאר.

שמעתי שיש אצלכם התפרצות של מלריה

או אבעבועות שחורות או שחפת או משהו כזה. אל תשתי כל דבר, טוב? שלא תהיי דוגמה למשהו אחר...

למעלה