מים

מים

הילונת בת כמעט 4 חודשים וחם לה מאוד.. היא יונקת בלבד.. האם אפשר לתת לה מים בימים חמים אלו? אני מניקה ללא הפסקה כמעט בגלל שכל כך חם, אז חשבתי שאולי תוספת מים בגילה לא תזיק.. תודה.. אגב היו לי עוד שאלות אבל הפורום המצויין הזה סיפק כבר תשובות דרך אמהות אחרות.. כל הכבוד!

1טלטלים

New member
תוספת מים

לא נחוצה...חלב אם מורכב מ90% מים,פשוט מניקים לפי דרישה כפי שאת נוהגת לעשות.לפי המלצות של ארגוני בריאות שונים (בינלאומי,ארה"ב ושלנו) תוספות למיניהם מומלצות לאחר גיל חצי שנה.

אלונה ע

New member
בני בן 7 וחצי חוד' ולא מקבל מים

בגלל מה שטלטלים ציינה, חלב האם מורכב מ-90% מים וצריך בימים חמים פשוט להניק לפי דרישה.

תוספת מים

תודה על המידע.. אני קצת "מתפנקת" בגלל שאני גם עובדת ושואבת, וגם כי לפעמים בא לי לא להניק איזה שעתיים רצוף.. זה יכול לפגוע בערך המוסף של ההנקה אם אני אתן לה מים?

אלונה ע

New member
שני דברים

1. כמו שכתבה טלטלים, משרד הבריאות שלנו וארגוני בריאות שונים בעולם לא ממליצים על מתן מים לפני גיל 6 חוד'. אני מניחה שיש הרבה ניסיון, היגיון ומחקרים שעומדים מאחורי ההמלצה הזו. 2. מים ממלאים את הקיבה ומשביעים את התינוק ובהכרח באים על חשבון ההנקה, מה שעלול להוביל לאי עלייה/עלייה פחותה במשקל, שחיוניים בגילאים האלה וגרוע מזה: עשויים להוביל להפחתה בכמות החלב.

אז אני מבינה שההמלצה היא לא..../images/Emo13.gif

המון תודה לכולן, השתכנעתי..

shapir1

New member
לגבי מים (בנוסף למה שנכתב)

החשש הוא שיווצר עומס של מים על הכליות ותגרם אי ספיקת כליות. זה קורה כשיש חוסר איזון של מינרלים בגוף. כאשר התינוק יונק, הוא מקבל את כל הנוזלים הדרושים. אם מוסיפים מים, האיזון מתקלקל. כמובן שלא כל כמות מים תביא מייד לקריסת כליות, אבל אי אפשר לדעת מראש עד כמה התינוקת שלך רגישה, או מה כמות המים הקריטית בשבילה, ולכן עדיף לא לתת מים בכלל.

In hot weather breastfeed more

Your baby will get all the liquids he needs in the safest way. Look in the FAQ's and you will find lots of interesting information.​

למעלה