מים

איילת183

New member
מים

התינוק שלי בן כמעט שלושה חודשים. ביומיים החמים מאוד שהיו בשבוע שעבר הוא רצה כל הזמן לינוק, מה שהגדיל לדעתי את כמות החלב שלי (יש לציין שעד לפני כמה שבועות הוא פלט הרבה ועכשיו הצלחנו להתאזן).
היום ואתמול גם כן הוא רוצה לינוק יותר מהסביר, והבעיה היא שהוא פולט (ואולי המילה המתאימה היא מקיא) כמויות גדולות מאוד ביומיים האחרונים - בהנקה האחרונה פלט 4 פליטות ענקיות, כאלה שלא מוכרות לי מתקופת הפליטות הקודמת שלו.
התחושה שלי היא שהוא מפרש את הצמא שלו כרעב וזו הסיבה לצורך באכילה כה רבה.
האם ניתן לשלב מתן מים עם ההנקה? איזו כמות מים לתת וכמה פעמים ביום?
תודה מראש

marinao22

New member
מיים

שלום לך.
לתינוק שניזון מהנקה בלעדית אין שום סיבה להוסיף מיים .
הרכב חלב אם משתנה בהתאם לגיל התינוק,עונת השנה,שעה ביממה וכו.
והבסיס של חלב אם-זה מיים.יותר מ80 אחוז.בימים החמים חלב אם מתאים את עצמו באופן אוטומתי לתנאי אקלים חם.לכן חלב הופך להיות יותר נוזלי.
חלב אם-זה לא רק אוכל אלא גם שתיה. אך אם תינוק יונק הרבה בימים החמים ופולט מייד לאחר מכן-אפשר להחזיק אותו על הכתף בסיום ההנקה על מנת לעזור לעשות גרפס וגם אפשר לרוקן מעט מאד את השד לפני ההנקה על מנת לצמצם את החלק הנוזלי .
במידה ואת מתרשמת שפליטות החמירו-יש מקום לבצע בירור אצל רופא ילדים על מנת לשלול דברים נוספים.
בהצלחה.

marinao22

New member
מיים

לפי הנחיות משרד הבריאות -תינוק עד גיל חצי שנה לא זקוק לתוספת מיים בתנאי שניזון מהנקה בלעדית .כלומר לא מקבל תמ"ל .

איילת183

New member
גם אם הוא אוכל יותר מדי?

יש לי הרבה מאוד חלב, והוא אוכל המון בימים האחרונים, זה ממש מטריד אותי. האם גם במצב כזה לא כדאי לתת מים כדי שישתה במקום להאביס את עצמו?
הוא פלט הרבה גם היום

למעלה