מים לרדיאטור.

omer166

New member
מים לרדיאטור.

האם אפשר להשתמש במים מזוקקים לרדיאטור??? האם אפשר במים רגילים?

mishikuno

New member
רגילים אפשר

אבל רצוי מים כחולים אפשר לערבב חצי חצי עם רגילים מזוקקים לא כדאי מחיש קורוזיה

omer166

New member
מים מזוקקים

שמתי 2 כוסות של מים מזוקקים כי ירד טיפה ולא היה לי נוזל

omer166

New member
מילוי מחדש

זה ריאלי שצריך למלא שתי כוסות אחרי נסיעה של 300 ק"מ?

mishikuno

New member
לא ראלי אבל זה מה יש - מצביע על בעיה ...

או שיש חור/נזילה חיצונית ממערכת הקירור מצב טוב או שיש בריחת מים במנוע מצב גרוע

omer124

New member
בריחת מים במנוע

בריחת מים במנוע- העלות לא כזאת יקרה החלפת אטם וזהו

Dresdner

New member
מים רגילים? יענו מהברז?

יענו אלו שיש בהם יותר אבנית מאבן? תחשוב לפני שאתה נותן עצות

h a j b i

New member
לא צריך להגזים

אלפי או אפילו עשרות אלפי מכוניות נוסעות עם מים רגילים ברדיאטור ולא קורה שום אסון. מה שכן, אני יכול להגיד שמניסיוני כשמתדלק ואחרי אלפי מכוניות שבדקתי להם שמן \ מים אפשר ישר לראות את ההבדל בין רכב שבעליו השתמש בנוזל קירור ובין אלה שהשתמשו במים רגילים. אין ספק שלטווח הארוך מים רגילים עשויים לגרום נזקים כמו קורוזייה עד למצב של נזילות וסתימות למינהן אבל זה רק לטווח הארוך. לטווח הקצר, אם נתקעת אל תהסס ושים מים רגילים אחר כך תחליף. נוזל קירור זה עניין של 30-40 ש"ח ומחליפים פעם בשנתיים אז זו לא עלות משמעותית.

C O L T

New member
תלוי מה אתה מחשיב בתור אסון

מנועים סתומים, מתחממים ומעברי מים מלאי אבנית ואכולי קורוזיה זה די אסון לאנשים מסויימים. אחרים יגידו שהאופנוע שלהם נסע בלי מים בכלל שנה שלמה והם לא התרגשו מזה. אכן, אם נתקעת, אפשר גם להשתין לרדיאטור וזה יעבוד בלי בעיה עד התיקון, אבל זה לא הופך את השתן לנוזל קירור הנכון והמתאים. אולי, אם הוא לא צהוב כזה, שקוף כמו אחרי אבטיח, אז עדיף ממי ברז, עדיין, לא משהו. בהוספה, רק מים מזוקקים. בהחלפה, רק נוזל קירור לפי המלצות היצרן.

h a j b i

New member
אתה מדבר על נזקים לטווח הארוך

ארוך מאוד אפילו. אני כאמור אמרתי שלאור העלות הנמוכה אני לא רואה סיבה לא להשתמש בנוזל קירור. במקרה חירום כאשר צריך להוסיף הכוונה שלי היתה שלא צריך לרוץ למוסך ישר כדי להחליף הכל בנוזל קירור אבל כדאי לעשות את זה בהזדמנות הראשונה.

yoman321

New member
אתה בסדר?

עזוב רגע רדיאטורים סטומים שזה עניין של זמן ,אבל לא כזה הרבה במערכת של אופנוע שיש בה פחות מ2 ולא אוטו עם איזה 6 ליטר יכולה להידפק משאבת מים מקצת אבנית וזה כבר לא יקח הרבה זמן בספר רכב של כל אופנוע רשום במפורש להשתמש רק בנוזל קירור יעודי ! לא בטווח הארוך ולא בטווח הקצר - ברדיאטור שמים נוזל קירור שדולל למידה הדרושה (בארץ מוכרים בד"כ אחרי דילול 50 אחוז) , ואני בטוח ב99 אחוז שהדילול הוא רק במים מזוקקים

h a j b i

New member
נו, די להציק

תקרא את ההודעות. לא המלצתי להשתמש במים רגילים במקום נוזל קירור ואני מודע לחלוטין למה אומרות המלצות היצרן. הבאתי מכוניות שנוסעות שנים עם מים רגילים בתור דוגמא לכך שלא צריך להסס להשתמש במים רגילים אם אין ברירה ושלא צריך לרוץ ישר למוסך להחליף אץ המים בנוזל קירור כי נזק לא ייגמר כל כך מהר. משאבת מים תידפק? לא יודע, לא קרה לי באופנוע אבל קרה לי באוטו לפני הרבה שנים למרות שנסע תמיד על נוזל קירור, אז? השאלה בתחילת השירשור היא האם אפשר להתמש במים רגילים והתשובה שלי נשארה זהה: אפשר, לא מומלץ.

Dresdner

New member
כמובן שאפשר אבל

הכתיבה הייתה קצת צינית מכוון שעל פניו נראה שכותב העצה לא מבין כלום במערכות קירור.

Ad H

New member
הציניות הזו מחרבנת בפורום הזה לא מעט.

כל אחד כותב בציניות כאילו הוא איזה כותב מבריק ושנון במיוחד, וככה יוצא שרשורים ארוכים של אנשים שרק מנסים להסביר את עצמם ומה הייתה כוונתם שוב ושוב. מתחיל להעלות את העצבים, האמת. אני לא מדבר עליך אישית, אלא כתופעה.

Dresdner

New member
להגנתי אני יכול להגיד

שהיה בדיוק את הארוויזיון
ורציתי להגיב בדיוק כמו שNEED FOR SPEED הגיב אבל לא היה לי זמן

NeeD 4 SpeeD

New member
../images/Emo122.gif

נדיר , אבל רשמת שטויות ב שלושת העצות שנתת. "רגילים אפשר אבל רצוי מים כחולים" קצת מוזר , צבעי נוזל הקירור שאני מכיר זה ירוק , אדום או כתום. הנוזל הכחול הוא ...נוזל שמשות
"אפשר לערבב חצי חצי עם רגילים" אפשר , לא רוצוי .מים רגילים גורמים לאבנית וסותמים את הרדיאטורים המצ'וקמקים של האופנועים. "מזוקקים לא כדאי מחיש קורוזיה" דווקא מים רגילים מהברז מכילים מינרלים שגורמים לקורוזיה .

bulb

New member
ומומלץ בהזדמנות הראשונה להחליף לנוזל קרור

אנשים קונים אופנועים בעשרות אלפי שקלים, אבל חוסכים כמה עשרות שקלים על נוזל כל כך קריטי. גלון של Prestone עולה כ-70 שקלים. ההבדל הוא לא רק באבנית והקורוזיה, אלא גם בטמפ' הרתיחה.

למעלה