מים חמים ומים קרים

מים חמים ומים קרים

מישהו אמר לי שיש שיטת ריפוי בכאבים מסוימים שמבוססת על טבילה במים חמים של כ 40 מעלות ואחרי כן במים קרים של כ 10 מעלות וחוזר חלילה. מוכר לך? איפה נתן לקרוא אודות כך?

yoelnd

New member
חם קר

היי הרבה טיפולים ובעיקר בהידרותרפיה עובדים כך, היום בגשם ללכת ואח"כ לדפוק מקלחת רותחת - זה כייף, מעורר ונעים. וכמובן ישנם אמצעים אחרים ומגוונים לטיפולי כאב אם בתוספי מזון או תרפיות מגע שונות. בבריאות טובה,

טיפול

שלום אני שואל בדבר טיפול במים לאיבר כואב. החשד שלי שמשהו שם תקוע וחשבתי שאולי טבילה בבריכה חמה ואחרי כן קרה תועיל שמעתי בהקשר זה על שיטת Kneipp מי מתמחים בטיפול שכזה?

נצל"ש

מה באמת יש לכם להגיד על העניין הזה של שינויי חום וקור קיצוניים? איך לדעתכם זה מתיישב עם הרעיון שהגוף שואף להומאוסטזיס ולא אוהב טמ'פ קיצוניות לא למעלה ולא למטה? ועם הרעיון שאחרי טיפול כדאי להתלבש טוב לפני שיוצאים החוצה אל הקור?

yoelnd

New member
תראו.....

היי היות ולא מפורטת הבעיה באופן מלא קשה להתיחס - איבר עם כאב..... ישנם כמה גישות טיפוליות כמו קייפ, הידרו, טיפול בקרח (מלא - מינוס 196) וכמובן בטיפולי חום שונים כמו ג'קוזי, סאונה,עיסוי באבנים חומות או קרות וכד', יש תוספי מזון שונים כמו: MSM, גלוקו-זמין ועוד....... הגוף יודע לקבל הכל בהדרגה או בקיצוניות ספציפית ומביא לזרימת דם - תנועה חדה ושיקום כללי ומקומי., אין ספק שצריךלדעת לעבוד נכון בכל מקרה ומקרה. הרעיון דרך הרשת אולי נחמד למידע כללי בלבד ולא כמקור התאמה אישית וכהחלטה נכונה (?). בבריאות טובה!

0 אור 0

New member
יש תיאוריות לכאן ולכאן

בנושא הזה תמצא אנשים/שיטות שישבעו באלמנט של שינויי טמפרטורה כממריץ, מחדש תאים וערובה לחיים ארוכים, תמצא אנשים/שיטות שישבעו לך שבכלל מים חמים מזיקים לגוף וצריך רק קרים, וגם תמצא כאלו שמאמינים רק בחימום. ואחרי כל השיטות והאמונות - אני מאמינה בהתאמה אישית. קראתי כמה פעמים ספרים וכתבות ששכנעו אותי לנסות את המעבר למים קרים. הראש השתכנע, אבל ברגע שניסיתי לסובב את הברז במקלחת לכיוון משהו קר - הגוף זעק חמס ובגדול. לשיטה כזו, ולא משנה כמה הצלחות מחקריות תביא לה, אין סיכוי אצלי, כי אני סובלת מדי , ואני פשוט לא מאמינה בסבל. אני פשוט מהאנשים האלו שמתקלחים במים חמים מאד גם בקיץ, והפעם היחידה בחיים שלי שהתקלחתי במים קרים היתה בברזיל בקיץ - שם פשוט החום כל כך גדול שהתקלחתי כמה פעמים ביום במים קרים ואפילו נהניתי ...

זה מאוד תלוי

יש כאבים שחום מועיל להם, ומצבים שדווקא הקור. הטיפול הקאלסי (לימים פחות יבשים, בכל אופן) לשיפור כללי הוא אמבט חם למשך 7 דקות, ואז שטיפה של כדקה במים קרים, וחוזר חלילה, לפי הצורך. אבל כאמור- זה תלוי בסוג הכאב. משחה סינית (שמחממת/ מקררת), בקבוק חם, כרית חשמלית, ועשרות שיטות אחרות קיימות כיום, ויכולות לעזור לאיברים דואבים (כאמור, לא בכל מצב). אם אתה מנוי בחדר כושר, או נקלע במקרה לספא, גם ג'אקוזי (ומקלחת) יכול להספיק.

למעלה