מים בשמן גיר

showtimenir

New member
מים בשמן גיר

בבדיקת שמן גיר גיליתי שהשמן יוצא "חלבי".
פירקתי את האימפלר ובדקתי את האטם שמאחוריו, בגדול הוא נראה תקין אבל אני אחליף אותו ליתר בטחון, מה עוד אני יכול לבדוק?
האופנוע זה הוסקוורנה WR300.
תודה

amitexc

New member
תבדוק את המייסבים של הציר של המשאבה

אם אין חופש תוציא את המחזיר שמן ותבדוק את הציר שאין לו חריצים, במידה ותקין תרכיב מחזיר שמן חדש והבעי האמורה להפתר.
דבר נוסף אפשרי-אטם צלינדר לא תקין שממנו בורח מים אל הגיר(פחות סביר).

את נשם הגיר...

האם עברת דרך שלוליות עמוקות לאחרונה עם מנוע חם? את האטמים של שסתום הפליטה בדקת? בכל מקרה המקום שבו התחלת הוא נכון אבל אל תוותר על כל השאר

המחשמל 64

New member
מנהל
רגש/עמית האם ניתן לתת הסבר קצר לגבי נשם הגיר

תפקידו ,מיקומו, קיים רק בדו"פ או גם במרובע? והאם נושא של מעברי מים וחצייתם
עלולה לגרום לתופעה הנ"ל בשמן גם במרובע פעימות

תשובה

הגיר יושב בתוך תיבה סגורה לסביבה פרט לפתח הנשם שמופנה כלפי מעלה. לפתח מחוברת צינורית שברוב האופנועים מסתובבת ויורדת למטה יחד עם צינורות הנשם של המאייד. בזמן פעולת המנוע האוויר שבתוך התיבה מתחמם ודרך הצינורית יוצא אוויר וקצת אדי שמן בגלל תופעת ההתפשטות התרמית של האוויר בעקבות השינוי בטמפרטורה. כאשר המנוע חם ונכנסים לשלולית עמוקה התהליך מתהפך והגיר כתוצאה מהתקררות פתאומית שואב אליו אוויר מבחוץ, אם הקצה התחתון של הנשם נמצא בתוך מים אז המים יגיעו לגיר. כיום, עם המעבר לשימוש בשמנים סינטטיים הבעיה עוד יותר חמורה, כי שמן סינטטי רגיש הרבה יותר למים לעומת מינרלי.
התופעה קיימת גם בארבע וגם בשתי פעימות ולכן מומלץ להפנות את נשמי הגיר כלפי מעלה למקום גבוה ואם נופלים אז להרים מהר את האופנוע

amitexc

New member
קצת קשה לי להאמין שכ3 ליטר אויר

בהפרש טמפ מאיזור ה80 מעלות ל30 מעלות, יצור ירידה דרמטית בנפח שיצור תת לחץ שיצליח לשאוב מים מצינור באורך\גובה של כ20 -30 ס"מ.
ההגיון שלי אומר שיותר מאדי מים לא יכנסו למנוע במידה וכל המנוע לא צולל בתוך המים.

התפשטות תרמית

הגזים משנים את נפחם ביחס ישר לשינוי בטמפרטורה לפי משוואת הגזים. כאשר המנוע פועל הטמפרטורה התקינה הממוצעת באזור הגיר לפי דעתי היא 60-70 מ״צ טמפרטורת המים בשלוליות היא מקסימום 20 מ״צ, נניח שהטמפרטורה של האוויר שבגיר קטנה ל-40 מ״צ אז נפח האוויר שבגיר קטן בערך פי 2 וזו שאיבה לא קטנה...שמתרחשת בזמן קצר מאוד

amitexc

New member
מסכים איתך, זה בערך אותם הנתונים שאני כתבתי

עדיין מדובר בכ2-3 ליטר אויר לא יותר(או אפילו הרבה פחות) כך שחצי מזה זה בערך כלום שינוי בנפח.
בגלל זה קשה לי להאמין שנוצרת שאיבה של מים לגיר.
&nbsp
&nbsp

doutsh

New member
אתה צריך להשתמש במעלות קלווין, לא צלזיוס

כלומר הטמפרטורה יורדת מכ-340 מעלות ל-310 מעלות, והשינוי הנפחי יהיה רחוק מפי 2.

למעלה