"לא תבשל גדי בחלב אימו", אחד כנגד כל מיליארד שקלים שתקבל התובעת בעזרת השם יתברך, שנאמר אשריך בעולם הזה וטוב לך לעתיד לבוא, ביום שהאכילתהו אימו, ביום שבו יושבים צדיקים ונהנים ממעדני חלב כשרים, אמן.
מדובר בהונאת הצרכן, ועל הונאה ראוי להיות צרחן. מענין מה החוק יאמר/אומר לגבי אחריותה של שטראוס. הלא היא אינה מנפיקה הכשר אלא הרעבנות, ואם - אם - הרעבנות ידעה ולמרות זאת נתנה הכשר, מדוע ששטראוס תחוייב? אם שטראוס הונתה את הרעבנים, כמובן שהאחריות מוטלת עליה בלבד.
אכן, לא ברור מה בדיוק אירע ומי נושא באחרויות. הונאה היא מעשה חמור. ובכאן יש פשע כפול - הונאה ופגיעה ברגשות דתיים (וצמחוניים). כל אחד מהם חטא גדול לכשעצמו. ללא ספק סוגייה מעניינת.
מדובר על ג'לטין המופק מעצמות מיובשות של בקר. לדעת פוסקים רבים זה לא נחשב "בשר" לעניין הלכות בשר בחלב. והרבנות מכשירה את זה, וזה לגיטימי לחלוטין. אחרת אפשר לתבוע על כל דבר שאינו "מהדרין"... לצמחונים לעומת זה, יש טענה. אבל כאן השאלה האם תנובה מחויבת לא להכניס בשר במוצריה החלביים. אני לא בטוח שתנובה מחויבת מעבר למה שהכשרות דורשת ממנה. וכי באיזה שהיא מדינה בחו"ל היו תובעים על זה? הכי מצחיק זה שטבעונים תובעים על מילקי. ממתי מילקי זה מוצר לטבעונים? ומי שרוצה להיות צמחוני צריך לעקוב בצורה מדוקדקת אחרי הרכב המוצרים ושלא יגיד שהוא התעורר בבוקר ונודע לו שיש "כל מיני" מוצרים משונים במילקי.....
לפי המובא בכתבה זו, "התברר, כי המוצרים נושאים חותמת כשרות באישור הרבנות, וזאת על אף שלא ניתנו תעודות הכשר של הרבנות הראשית לאותו ג'לטין המצוי בתוך המוצרים ושיובא על ידי שטראוס או נאסר השימוש בג'לטין זה על ידי הרבנות הראשית". "באותן שנים המשיכה שטראוס לייצר ולמכור את המוצרים תוך הצגתם כמוצרים כשרים, וזאת למרות שהרבנות הראשית לא נתנה הכשר לג'לטין ומשום כך נשללה הכשרות ממוצרים אלו." "לא אותרו תעודות הכשר של מחלקת הייבוא של הרבנות הראשית שהוצאו לחברת שטראוס, בקשר לג'לטין המצוי במוצריה של חברת שטראוס לתקופה של 7 שנים שקדמו לשנת 2004". אם פרטים אלו נכונים, איך אפשר לפטור את שטראוס מאחריות?? מענין יהיה לראות איך שטראוס יגיבו.
זה הטוקבקים (לא שקראתי הכל, אבל אין ספק שחלקם, לפחות, מעניינים). שימו לב לטוקבק מס' 33. אותי זה שיעשע. (ואולי בעקבות התביעה הזו, יזכו כל חרד וחרדיה בהווה/בעבר למשכורת קבועה?) נ.ב. רק השבוע שמתי לב שבמילקי בטעם שוקולד לבן + קצפת יש למעלה מ 10% אחוזי שומן. רוצחים!
רק ששומרי דת/צימחונות יכולים לתבוע תוספת. + תעריף 2 + בונוסים + ריבית + הצמדה + צמוד לדולר. תהיה בטוח שהרבנים יסבירו להם איך, לפי חוקי התורה כמובן, הם יכולים להרוויח (הרבה) יותר. ~אז אתה אומר שאני יכולה בזה הרגע להגיש את התפטרותי?~