מילכוד

gila411

New member
מילכוד

שלום לכולם אני בעלת תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב ,עבדתי כ שמונה חודשים עד שהחברה נסגרה ומאז אני מחפשת עבודה אני נמצאת במלכוד מעצבן: אם אני הולכת לראיונות עבודה בעבודה שלא מתחום ההיי-טק אומרים לי שהם לא מעוניינים כי אם פתאום אני אמצא עבודה אני אברח להם ולא שווה להם להשקיע עליי ומצד שני אין עבודה בתחום ההיי-טק ואני רק רוצה למצוא עבודה כלשהי, לא משנה לי במה לעבוד,אני צריכה כסף כדי לחיות איך יוצאים מהמלכוד הזה???

זה טוב שיש לך נסיון מקצועי. אולי

קורות החיים לא אטרקטיביים?. ניסית לחפש בתחום הQA ? את גם יכולה להכין קורות חיים לעבודה פשוטה בלי לציין שאת אקדמאית (תכתבי משהוא כללי), אבל חבל לוותר על עבודה במקצוע

Raytlin

New member
שאלה..

לא משהו קשור,אבל מקווה שתעני לי. כמה זמן לקח לך לעשות את התואר במדעי המחשב?? ואיפה עשית אותו?? אני צועד לקראת זה,אני משלים ומשפר את הבגרויות שלי בשביל זה.

gila411

New member
כמו כל תואר

אם עוברים את כל הבחינות-זה לוקח 3 שנים,קצת מתארך אם אין זמן ללמוד ונכשלים ובתחום הזה יש המון נכשלים כך שבדרך כלל זה לוקח שלוש וחצי -ארבע שנים אפשר לעשות תואר כזה בכל אוניברסיטה וכמעט בכל מכללה אם אתה בראש הזה הייתי ממליצה יותר על התחום של ביו-טכנולוגיה,לפחות שם יש יותר ביקוש לעבודה

Raytlin

New member
למדי ביולוגיה..

בזמנו בתיכון. לא הכי עינין אותי.

orom

New member
באמת בעיה

מאוד אופיינית אבל השאלה היא איך את מציגה את השאיפות שלך בראיונות. זאת אומרת אם את מגיעה לראיון ולמשל על השאלה איפה תהיי בעוד 5 שנים? את עונה מהנדסת פיתוח או משהו כזה אז זה יוצר את הרושם שאת באמת תגיעי למקום העבודה לזמן קצר ובאפשרות הראשונה שתהיה לך תמצאי מקום עבודה אחר. אבל אם תעני על השאלה הזאת בתפקיד מעניין ומספק או משהו אחר שיראה התעניינות בתפקיד שהוצע אך אז הבעיה הזאת תקטן. נכון שהיא תהיה קיימת כי זוהי התדמית שיש ל"פליטי" הבועה. אבל השאלה היא הגישה שלך ואיך את מציגה את השאיפות שלך והרצונות שלך?

gila411

New member
הבעיה היא

שאפילו לא נותנים לי להגיע לראיון עבודה בתחומים אחרים, כבר בשיחת הטלפון אומרים לי שיש לי "כישורי יתר" ולכן אני לא מתאימה, אני לא מבינה למה אני צריכה להכחיש את זה שיש לי תואר כשהאמת בהיא שקרעתי את עצמי כדי להגיע לקבלת התואר ומה אם אדם למד והשקיע והחליט שהוא בכלל לא רוצה לעסוק בתחום הלימודים שלו, אז אין לו אפשרות במדינה הזאת לעבור תחום? גם כל הקטע עם הניסיון לא ברור לי - איך המעבידים רוצים שיהיה לי ניסיון משמעותי אם לא נותנים לי צ'אנס להתקבל לאיזשהי עבודה??? סתם קיטרתי לכם פה כי אני ממש מיואשת מהמצב

orom

New member
לא התכוונתי להכחיש שיש לך תואר

אלא להראות נכונות להתחיל מלמטה ולשנות מקצוע. מה שואלים אותך בראיון הטלפוני? אולי נחשוב ביחד על התשובות ועל מה כדאי לענות...

orom

New member
OK...

אם את פונה למשל לתפקיד מזכירה ומבקשים שתספרי קצת על עצמך אל תתחילי מנושא התואר אלא תפתחי את השיחה בזה שיש לך אנגלית ברמת שפת אם, את מוכנה לעבוד שעות ארוכות ומרובות ובצבא היית מנהלת הלשכה של קצין חימוש ראשי. תדברי על דברים הרלוונטים לתפקיד המוצא לך. וחשוב להדגיש כמה שהתפקיד מוצא חן בעיניך.

gila411

New member
תודה

אקח זאת לתשומת ליבי רק שבצבא הייתי בתפקיד שהוא בשטח ולא במשרד... חוץ מזה נראה עוד זמן מישהו מהמעבידים יתעניין בקיומי

אכן מילכוד מעצבן. הנה העצה שלי :

פשוט אל תצייני שההשכלה שלך מתחום ה-הייטק. אם ישאלו, תגידי שיש לך תואר ראשון בתחום אחר. תאמיני לי, אף אחד לא יבדוק!

ומה זה ייתן לה אם היא לא תציין

שזאת ההשכלה שיש לה ביד? הרי הם ייבקשו ממנה תעודות או משהו לא? אז אין לה כ"כ דרך להתחמק מזה..

ifatkd

New member
אולי כדאי להמעיט בחשיבות התפקיד

שבו עבדת. בקו"ח לא להבליט יותר מידי ולפרט יותר מידי את תחומי התפקיד, וגם בלימודים לציין רק איזה תואר עשית ולא פרטים נלווים (ממוצע, הצטיינות וכו') אם יש לך נסיון בתחומים אחרים (משרות סטודנט למשל) אז כן לציין זאת

למעלה