מילכוד!

DJNYC

New member
מילכוד! ../images/Emo4.gif

אני חי פה כבר כמה שנים, אני אוהב את העיר, וטוב לי כאן מאוד. אבל.. אני לא חוקי. אני לא יכול לעזוב (כרגע אני גם לא רוצה). מה עושים? התחלתי ליצור לי חיים במדינה שבה אני לא חוקי. אני יודע שכרגע זה בסדר, אבל באיזה שהוא שלב זה יכול לעצור אותי. אני לא יכול לחזור.. כי החיים שלי זה פה ואני רוצה להיות פה. והסיכוי לקבל גרין-קארד (בטח עכשיו) הוא קטן ... קטן מאוד. אני מתאר לעצמי שיש כאן עוד אנשים שנמצאים במצב שלי, מה עובר עליכם? אחרי שיצרנו עוד חיים במקום אחר, ויש לנו כבר 2 מקומות שנקראים "בית". טוב לי פה, התקופה פה מצויינת לי, אני פורח אני גדל ואני לומד. אבל המצב מגביל אותי, במה שאני יכול לעשות, בלאן אני יכול להגיע וברמת החיים שאני יכול לנהל. מי איתי בסירה הזאת?

judyr

New member
../images/Emo4.gif

אתה רואה מה האבסורד... אני בסירה דומה לשלך, לא היה לי את האומץ להיות לא חוקית בגלל אותן הסיבות שהצגת... הסירה שלי אמנם נצמאת פה בארץ ופה אני נחשבת לחוקית.... אבל ההרגשה היא לא יותר טובה אז תהיה חזק ותחזיק מעמד ואולי יום אחד יתמזל מזלך ותצליח להבריק את הסירה עד שהיא תהיה "ספוטלס"

danistar

New member
זה המחיר שמשלמים

כשמחליטים להיות לא חוקי .. אני תמיד אמרתי שזה בעייתי והראש הישראלי של יהיה בסדר ... נו טוב .. בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה בהתמודדות עם הבעיה .. דני

נכון, זאת באמת בעיה.

אבל אם אתה באמת רציני בכוונה שלך להשאר בארה"ב אתה צריך להתחיל לחפש פתרון. כמו שאני רואה את זה יש לך שלוש דרכים: 1) לחפש עבודה שתתן לך אישור עבודה ושיהיו מוכנים להתאמץ בשבילך. 2) לחפש אשה אמריקאית... (או אולי אפילו נישואים פיקטיביים) ואם אתה באמת באמת רציני,אז: 3) לשכור עורך דין שמתמחה בענין (מישהו עם קבלות, שחברים שלך עבדו איתו), תשלם לו 5000$ ותוך 3-4 שנים תהיה חוקי. נדמה לי שאני מכירה מישהו שעבר את התהליך הזה בניו יורק, אני אברר איתו ואם כן, אני אשלח לך את הטלפון של העורך דין. אפרת

Yaniv-DC

New member
וגם זה היום לא מבטיח כלום

היום התבשרתי כי שני אנשים שקיבלו כאן, בארה"ב, שינוי סטטוס חוקי מה-INS ונסעו לבקר בישראל, הויזה שלהם בוטלה ע"י השגרירות האמריקאית. מה הכוונה? כשעושים שינוי סטטוס בארה"ב, הדרכון לא מוחתם בויזה החדשה. לשם כך יש לבקר בקונסוליה מחוץ לארה"ב, כאשר בעקבות ה-11 בספטמבר יצאה תקנה (זמנית) כי הקונסוליה חייבת להיות בארץ התושבות של המבקש, על מנת להחתים את הדרכון בויזה החדשה. החודש היו שני מקרים שבעלי ויזת J1 - הויזה בוטלה בארץ. מה ששם אותי בקבוצת סיכון... מהי הדרך הכי טובה? להסגיר טרוריסט... אשקרופט הבטיח גרין קארד למי שיסגיר טרוריסט, ומשם הדרך לאזרחות קלה...

רגע רגע....

שאני אבין: אם אני מתחתנת כאן בארה"ב ומשנה סטטוס וחוזרת לישראל לביקור יכולים לא לאשר לי לחזור ולא לאשר את שינוי הסטטוס?

Yaniv-DC

New member
הלו, הלו, יום רביעי היום

יניב יקירך מלמד. ויש גם 71 תעודות לכתוב, ועוד שני ממ"נים לסופ"ש... לוקח זמן לענות
לגבי חתונות - אין לי מושג. לגבי ויזות כאלו ואחרות - ה-11 בספטמבר שינה את כל מה שאנחנו מכירים. בסמכותה של השגרירות בארץ התושבות לבטל את הויזה שקיבלת. הם רוצים להשתכנע שאין לך כוונה להשתקע בארה"ב. מה עוזר לכך? חשבון בנק פעיל בארץ, תשלומי ביטוח לאומי ובריאות (נגיד אצלי יורד גם 80 ש"ח ברבעון ל"מכבי מגן זהב"), מאוד עוזר אם אין לך משפחה קרובה בארה"ב. הם לא מבטלים מיידית, אלא קוראים לך לראיון, בו את אמורה לשכנע... איך בדיוק זה עובד? אני מניח שבעוד חודש וחצי אני אוכל לספר במדויק... חתונות, כאמור, זה משהו שאני פחות בקיא בו, השאלה עד כמה הם שמים לב היום לפיקטיבי או לא. כמו שאמרתי - תמצאי טרוריסט, תסגירי, ולא תהייה לך שום בעייה... אני עדיין מחפש (שרק לא אמצא אותו על הטיסה שלי... בעעע...)

StudentNYC

New member
Visa

I had a change of status from tourist to student. Two weeks ago I went to Canada and I got a student visa in my passport so now I can travel. It is not true that you cannot get a visa outside of your country. By the way, I am a student, and I have a boyfriend (american) I would like to hang out with Israelis, obviously not for romantic reasons. Anyone interested?

Yaniv-DC

New member
כמו שאמרתי

תקנה זמנית, שיכול להיות ובוטלה. לגבי השאר - נתתי תאור של מקרים שקרו בחודש האחרון.

nycny

New member
עוד קצת

אני יודעת על מה אתה מדבר ולפחות פעם ביום אי נופלת ומתחילה לשגע את עצמי עם הפחדות והלחצות ויסורי פולניה )מה ייה לאן זה מוביל וכל חבילת החרטא ( אני פשוט יצרתי לי קבוצת תמיכה מהעיר ומהארץ שנמצאים בכוננות שעות כדי להזכיר לי שעוד מעט זה ירגע ולחץ הגירה יעבור ונוכל שוב להרים ראש להתפרנס בכבוד ולהרגיע את המתפוצים בישראל. ועם כבר בחוקיות עסקינן אפשר תמורת לא הרבה כסף לפתור את הענין (במיוחד בחורים)

למעלה