מילכוד דומה

shiraa

New member
מילכוד דומה

מאוד הזדהיתי עם הסיפור של מיקי. אני בת 45 נשואה פלוס 3 ילדים. חיי הנישואין אף פעם לא היו משהו, אבל מכוח האנרציה הם נמשכו. החלוקה שבינינו היא שעלי בערך מוטל הכל בבית והוא אכן עובד ומפרנס למופת אך לא מעבר לזה. תמיד טענתי שיש לו מוגבלות רגשית. הקשר הרגשי בינינו נמחק זמן קצר אחרי הנישואין. לי היה חשוב לשמור על מסגרת הנישואין ולכן שמרתי עליהם. איך לא? למען הילדים. הוא היה חופשי לעשות כרצונו. פעמיים בשנה הוא נוסע לטיולי תענוגות לחו"ל ואני את רוב כספי משקיעה בבית ובילדים. אני חייבת להדגיש כי הוא דואג לצרכים הבסיסיים של הבית אולם הקשר שלו עם הילדים כמעט לא קיים. הוא מאוד אינדיבידואליסט ואת קשרי הילדות עם חבריו הטובים לא ניתק עד היום והוא קשור אליהם בנימי נפשו. אני לא מוצאת בזה פסול אלא שזה תופס מקום ענק בחיי היומיום שלו. לפני כשנתיים הוא נסע לחו"ל. לי ולילדים הוא אמר שהוא נוסע ללונדון לתחרות ספורט (הוא משחק בקבוצה כלשהי). זמן קצר לאחר מכן התברר לנו מ"חבריו הטובים" שהוא למעשה נמצא בתאילנד. כיוון שבאותם ימים מכרנו את הדירה והיינו עתידים לקנות דירה חדשה, כי הקודמת היתה גדולה ורק העמיסה עלינו מבחינה כספית. ניסיתי לאתר אותו או לברר באמצעות חבריו את מס´ הטל´ בו הוא נמצא, אך לשווא. כיוון שכך חששתי שמא יעשה שימוש בכספי הדירה. יש לציין כי באחד הימים הוא התקשר הביתה ובתי הבכורה שאלה אותו היכן הוא נמצא? והוא ענה לה כי אין זה מעניינה. דבר זה העלה את חשדי עוד יותר. אז החלטתי שכדי להבטיח את כספי הדירה, הטלתי עיקולים על חשבונותיו שם היו כספי הדירה (נכון הייתי פראיירית). כשהוא חזר וגילה את דבר העיקול הוא זעם עד לב השמיים כאילו אני זו שרימיתי. בעידנא דריתחא הצעתי לו שנתגרש. הוא חשב וקנה את הרעיון שלי. כאשר התחלנו בהליכי הגירושין עורך דין קבע מזונות זעומים שבית המשפט היה אמור לאשרם על פי חוק. לאחר כמה ימים שכנעתי אותו לעשות שלום בית והסכם ממון. כך היה וכך זה היום. אלא שמאז הוא חי בבית כצל. יוצא כאוות נפשו. בקושי מדבר בבית. בקושי מתקשר עם הילדים. שלא לדבר על כך שהוא לא נוקף אצבע בעבודות הבית. התנהגות שגובלת בחוצפה וגסות רוח. אם כך - למה אני עדיין איתו? מהסיבה הכלכלית הפשוטה שלבד ודאי לא הייתי מצליחה לעמוד בנטל הכלכלי הזה, ואילו היום כשהוא גר בבית אין לו ברירה ליטול חלק שווה בהוצאות הבית. מיותר לציין שמערכת היחסים הזו וההתנהלות שלו בבית משפיעה לרעה על הילדים, על האווירה בבית ובכלל הוא כדוגמא אישית רעה לזוגיות והתנהגות בכלל כאבא, בעל וכו´. אין ספק שהמצב כפי שהוא קשה מאוד אך עדיף מהאפשרות שהייתי נשארת עם הילדים וחיה כמעט בדלות בלתי אפשרית. עד כאן הסיפור . ככל שהוא נראה בלתי נסבל ובלתי אפשרי.

mika2

New member
כמה חבל.

לא, זה מילכוד מסוג אחר. כמה קשה לשמוע אותך במצבך. כל כך עצוב. הייתי מייעצת לך לנסות לחפש עבודה ולעמוד כלכלית על הרגליים כך שלא תהיי תלויה בו וכן תוכלי להתגרש ולעמוד בזכות עצמך. זה הפתרון הנכון. אני לא בטוחה שהוא מעשי בתנאים של היום. אבל זו העיצה היחידה שיכולה לתת לך. וגם חיבוק. ופרח. או שפשוט תעשירי את חייך במסגרת כמו שהיא, ודאגי קצת לעצמך, והעלי חיוך על שפתייך. ואל תהיי קורבן שלו.

מילכוד?

זהו רימון רסס, שסופו להתנפץ בפנייך כשניצרתו פתוחה. כבר שנים,לא היה בינכם קשר רגשי, ואף לגיטמציה (גלויה או מוסוות) מצידך שהוא ידאג לכלכלת הילדים וכלכלתך, ויוכל להיות ציפור דרור. את ממילא לא חיה חיי נישואין מזה שנים"עבור הילדים". כאשר החלה הסלמה-לונדון-תאילנד-דירה-עיקול שניכם שברתם את המעגל, הוא לא דיווח לך לאן נסע ואת הבעת חוסר אימון מוחלט ועיקלת את חשבונותיו. אח"כ הגיעה הסלמה נוספת של הצעת גירושין(מצידך ,אגב) והסכמה שלו. חרטה שלך והסכמה שלו. יש לו תפקיד מאד ברור במשפחה-להביא פרנסה.(חלק שווה בהוצאות הבית). אז על מה את כואבת ואיפה המילכוד? את בחרת בכך. באופן מודע לחלוטין היו לך בחירות אחרות ,כנראה ,פחות נוחות כלכלית. אבל מה ציפית? שיחזור להיות עלם מאוהב בן 22? הוא למעשה בן ערובה של קשר הנשואין שלכם לא פחות ממך. את אומרת שהספור בלתי נסבל ובלתי אפשרי. כן הוא נסבל-עובדה ששניכם בוחרים לחיות ככה. סתם שאלה תיאורטית, אם חלילה, הוא יחלה ויאבד את יכולת הפרנסה שלו-מה תעשי אז? או אם בעוד 10 שנים,הוא יחליט שהוא רוצה את החיים שלו, את החופש שלו,את הזכות לאהבה מבת זוגו-ולא יהיו ילדים בבית, ולא תצטרכי לדאוג לכלכלתם, מה אז? אגב ראיתי נשים שבחרו מאותם נתוני יסוד כלכליים, בחירות אחרות בחיים,עם מחירים אחרים. והשאלה הנוראית אולי מכל-למה בחרת את הבחירה הזו שלך? זו כמעט בחירה להיקבר חיה.

shiraa

New member
לאחותו של שיקספיר

אפילו שייקספיר היה מעודן ממך בסגנון. תודה על תגובתך על אף העוקצנות והלהב המשונן בו בחרת לחרוט את מילותייך. אין לי מושג בת כמה את, אם את נשואה, עם או בלי ילדים ועל איזה רקע רשמת את תגובתך, שאגב את עוקצנותה אני זוכרת מתגובות שלך בעבר. יחד עם זאת - נכון הבחירה שלי היתה חד משמעית כלכלית. למרות זאת הציפיה שלי ממנו היא כי אם הוא חי, אוכל ושותה בבית מסודר ונקי בדרך כלל מצופה ממנו לתרום משהו מעבר למחויבות הכלכלית שלו. על אחת כמה וכמה כשמדובר בהתייחסות לילדים. ובאשר לשאלתך (אם יחלה בעתיד), תתפלאי, גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזו. ובכלל אני לא מוציאה מכלל אפשרות שכאשר הילדים יגדלו ויהיו עצמאיים ניפרד איש לדרכו.

פלסטיק

New member
באמת קשה...

וכמו שאנחנו רואים קשה לשני המינים במצבים האלה (קצת חבל שהשירשור נשבר). נראה לי שאולי עורך הדין לא ממש עשה מלאכתו נאמנה, יכול להיות שהפתרון הוא לא להסגר במערכת הלא מספקת ולהתיעץ עם עורך דין אחר. לפעמים בא לזעוק כשאין פתרון הולם למצב קשה.

מיקי 35

New member
שירה...

כמה שמבין את הקושי שבבחירה. על אף שאני מבין את הקושי... (שאת מבינה מהסיפור שלי) אני עדיין לא יודע מה עדיף. במקרה שלי וודאי, וגם במקרה שלך נראה לי כך. לא בהכרח עדיף להישאר איתו או להיות עם הילדים בדלות. יש משפט שאומר "אלוהים סוגר דלת ופותח דלת אחרת" שבא לומר כי את לא יכולה לדעת מראש מה עדיף. ייתכן (ואני סתם מעלה פה תיאוריה) כי אם תעזבי אותו תוכלי להגשים עצמך בדרך שונה שתביא גם פרנסה וגם אושר וגם שיפור באיכות החיים. בכל אופן אני מזדהה איתך בחזרה... ומאחל לך כל טוב

adam33

New member
שירה ../images/Emo13.gif

כמה שזה מוזר אבל את צריכה לחייך אני קרה לזה " לעשות לא בית ספר ליחסים" ובמובן הפסיכולוגי זה פשוט לגרום לו להפנים שאת יכולה ואוליי גם יותר טוב לגרום לו להבין שאת לא פריירית וכעת הכדור אצלך אז ככה 1.תתחילי להתבסס בין אם זה לצאת לעבודה ובין אם זה להפריש בצד כסף בכל פעם שאת מקבלת ולא משנה ממי. 2.תתחילי לחשוב בצורה של..אני צריכה להיות מוכנה בכדי שאם זה יקרה עוד פעם לא אהיה מופתעת אלא יותר מוכנה. 3.מצד שני לאט לאט תגרמי לו להבין שהוא צריך " להתישר" דהיינו שאת כבר לא עוצמת עינים אלא שיתאמץ לדווח לך לשתף אותך אל תשכחי שה" שוט" אצלך איני מתכון שהוא יחשוב שאת מאיימת עליו אלא שבידך הכח ולכן עליו להחליט ומהר אם ברצונו להתגרש ולשאת בנטל או לחילופין להשקיע וזאת בכדי ששניכם תרויחו ואני מסיים בחיוך
יישר כח!!! וגם בהצלחה

למעלה