מילי דבדיחותא
הובה לפני ספר שניקרא "מפי אבי" מאת משה חן. כל הזכויות שמורות לעורך הספר. (אני מקווה שזה בסדר לכתוב את זה, אם לא נא למחוק את ההודעה) שאלו ליצן: מה היתה מלאכתו של מרדכי היהודי? הוא היה משחק כדור-רגל! ענה הליצן. מניין לך זאת?? שאלו בשנית. כך כתוב במפורש במגילת אסתר -השיב הליצן. שנאמר: ומרדכי יושב בשער. מכאן שהיה שוער.
יהודי בא אל הרבי בהתרגשות: רבי! חטאתי! חטא גדול ונורא! מה היה חטאו של היהודי? שאל הרבי. השיב היהודי: עלי להודות על האמת. לא ברכתי ברכת המזון. אין זה חטא של מה בכך-השיב הרב. והרי כתוב במפורש: ואכלת ושבעת. לפני ברכת המזון עליך לנטול את ידיך ולברך על הנטילה, עשית זאת? הרי גם את זאת חפצתי לספר לך. שגם לא נטלתי את ידי! מדוע זה קרה לך שלא נטלת ידיך בטרם אכילה?שאל הרב. כי אכלתי בלא כובע. כיצד אוכל לנטול ידי בלא כיסוי ראש? אינני מבין איך יהודי כמוך אוכל בגילוי ראש. תמה הרב. אכלתי בביתו של גוי-השיב האיש. לא היה נאה לי כאורח,לחבוש כובע, כאשר בעלי הבית אוכלים בגילוי ראש. סופך להגיע לגיהינום-אמר הרבי. וכי מה עלה בדעתך לאכול אצל גוי ולא אצל יהודי?אינך יודע כי אצלם האוכל טריפה ומה יהא עליך עכשיו! אוי רבי! אומנם מלכתחילה, זאת היתה כוונתי. לאכול אצל יהודי. אבל בשים לב שהדבר היה ביום הכיפורים לא יכולתי למצוא בית שבו יציעו לי אוכל. ומה אכלת שם? בשר עם צימוקים וחמאה, ולקינוח כל מיני זוחלים כאלה. הפסק!הפסק! אוי לאוזניים שכך שומעות, אמר הרב. על כך נאמר: מצווה גוררת מצווה ועברה גוררת עברה.
הובה לפני ספר שניקרא "מפי אבי" מאת משה חן. כל הזכויות שמורות לעורך הספר. (אני מקווה שזה בסדר לכתוב את זה, אם לא נא למחוק את ההודעה) שאלו ליצן: מה היתה מלאכתו של מרדכי היהודי? הוא היה משחק כדור-רגל! ענה הליצן. מניין לך זאת?? שאלו בשנית. כך כתוב במפורש במגילת אסתר -השיב הליצן. שנאמר: ומרדכי יושב בשער. מכאן שהיה שוער.