מילינדפנדה

renjintso

New member
מילינדפנדה

תוכל לספר איפה התפרסמו הערכות שיש מאות מליונים אזרחים לא רשומים? אני עושה כרגע קצת חיפושים בנושא, וההערכות שאני רואה מדברות על 4-5 אולי 6 מיליון, שזה הרבה אנשים, אבל די זניח מבחינת האוכלוסיה הכללית בסין.

milindapanna

New member
תתחילי עם מאמרים וספרים של

SUSAN GREENHALGH למשל המאמר: PLANNED BIRTH, UNPLANNED PERSONS - POPULATION IN THE MAKING OF CHINESE MODERNITY ב - AMERICAN ETHNOLOGIST 30.2, 196-215, 2003 שם תוכלי למצוא עוד מאמרים וספרים העוסקים בנושא.

milindapanna

New member
בכיף

אגב, נדמה לי שחלק מהספרים שלה פתוחים חלקית בגוגל ספרים, ואת יכולה להכנס לחיפוש משם. חוץ מזה, חיפוש זריז שעשיתי עכשיו ל 中国黑人口 העלה לא מעט דפים, ונראה לי (ממבט ממש זריז ולא מעמיק) שלא מעט בלוגרים בסינית כותבים משהו בעניין, עם מספרים דומים למה שהזכרתי (כלומר למעלה ממאה מיליון). נקודה נוספת - צריך להבדיל בין אוכ' לא חוקית בסין שמורכבת ממהגרים ממקום למקום בתוך סין במהלך השנים (שהם בעצם אנשים שרשומים כקיימים מבחינת המדינה, אבל לא חיים היכן שאמורים, גם זה נתון שמשתנה בשנים האחרונות משום שינויי חוקים מסוימים) לבין כאלה שלא רשומים כלל. פשוט כדי להבהיר סוגים שונים של קטגוריות שמופיעות בדיונים בנושא, ולא לבלבל ביניהן. ונקודה אחרונה - זכרי שהנתונים שהמדינה נהגה לספק (למרות שהכירה בבירור לאורך כל השנים בבעיה הזו!) היו לרוב מוטים כלפי מטה מכל מיני סיבות.

milindapanna

New member
בהחלט

ולמטה גם ציינתי את זה - HEIREN, HEIHU - שני המושגים מוכרים. כאן סתם ציינתי חיפוש קליל שעשיתי, לא יותר. אגב, מה היא אומרת על ההערכות של המספרים?

למעלה