מילים שמתחילות ב- K

מילים שמתחילות ב- K

לפעמים יש לי בעיה לבטא מילים מסויימות ואז אני מתחילה לגמגם ולהתנפח מרוב לחץ.. בילדותי היו לי תקופות של גמגום לא רציני, אך מה שנותר עכשיו זה מילים שמתחילות בק' או כ' כמו: כניסה, כרטיסיה, קלרה, כולל, קרן, וכאלו... אפילו נשימה לפני המילה לא תמיד עוזרת... מה הסיבה?

תשובה ועצה

שאלת מה הסיבה אז אם זה אותיות שאת נתקעת זה יותר פסיכולגי את מזהה את האות הזאת לפני שאת מגיעה למילה ואת אומרת אויש אני פה יתקע ואז את נתקעת. השיטה הכי פשוטה לזה זה לא לחשוב על המילים שאת רוצה לומר אלא רק על הרעיון והמילים יזרמו מאליהין את יכולה לתרגל את זה כך-לשבת ולומר כל מה שמסביבך אם את יושבת בחדר אז תמונה. ספר. מיטה. ארון. וכדומה. ולהגיד את זה בלי לחשוב על המילים רק מה שהמח רואה לומר. (אני מקווה שתביני) זה חלק מהשיטה בסיטי אי מה שנוגע לשאלתך. יש עוד שיטה של הדסה עין כרם לעשות התחלה רכה לדוגמא באותיות א.ה.ע. שהם גרוניות אז להתחיל חלש עם מיתרי הקול. באותיות ב.ג.ד. פ.ת.ק. שהם שפתיות וחיכיות להתחיל בשפתים ובחך חלש. מה לעשות אבל זה מה שאני יכול להסביר דרך הכתיבה.

תשובה ועצה

שאלת מה הסיבה אז אם זה אותיות שאת נתקעת זה יותר פסיכולגי את מזהה את האות הזאת לפני שאת מגיעה למילה ואת אומרת אויש אני פה יתקע ואז את נתקעת. השיטה הכי פשוטה לזה זה לא לחשוב על המילים שאת רוצה לומר אלא רק על הרעיון והמילים יזרמו מאליהין את יכולה לתרגל את זה כך-לשבת ולומר כל מה שמסביבך אם את יושבת בחדר אז תמונה. ספר. מיטה. ארון. וכדומה. ולהגיד את זה בלי לחשוב על המילים רק מה שהמח רואה לומר. (אני מקווה שתביני) זה חלק מהשיטה בסיטי אי מה שנוגע לשאלתך. יש עוד שיטה של הדסה עין כרם לעשות התחלה רכה לדוגמא באותיות א.ה.ע. שהם גרוניות אז להתחיל חלש עם מיתרי הקול. באותיות ב.ג.ד. פ.ת.ק. שהם שפתיות וחיכיות להתחיל בשפתים ובחך חלש. מה לעשות אבל זה מה שאני יכול להסביר דרך הכתיבה.

shuky63

New member
הסיבה לתקיעה היא שאת מודעת לקושי שקים אצלך

ולכן את מנסה לשלוט באופן מודע בהפקת האותיות.האותיות האלה דורשות לחץ בשרירי ההגוי כדי להפיק אותם.אם את מתוחה ולחוצה באופן כללי רוב הסכויים שתפעילי לחץ חזק מידי ותתקעי. ההתחלות הרכות הן באמת הפתרון לבעיה הזאת.כיוון שלא מדובר בגמגום קשה זה יהיה חבל לעבור קורס אינטנסיבי כמו הדסה או cti. לדעתי כל קלינאית תקשורת שמתמחה בטפול בגמגום תוכל לעזור לך ללמוד לתרגל התחלות רכות,פשוט משום שהתחלות רכות הן כלי מאד שמושי בטפול בגמגום שכל המטפלים משתמשים בו.

j o x e r

New member
סיבה אפשרית

גם אני מוצא את עצמי מתקשה יותר להגיד מילים שמתחילות בעיצורים פוצצים (כמו ק' ג' ת' למשל...) כנראה שבאמת צריך לעבוד על התחלות רכות

למעלה