מילים... קצת קשור...

ella bella1

New member
מילים... קצת קשור...

מה דעתכם ההשפעה של מילים על מצבנו הרגשי? למשל- אפשר לומר שבגלל מישהו קרה משהו, ואפשר גם לומר שבזכות מישהו קרה משהו... אז מה אתם אומרים? האם המילים משפיעות על מצבנו הרגשי? ואיך אנחנו בוחרים את המילים שבהן אנחנו משתמשים???

טאוֹ

New member
למה "קצת קשור"? קשור מאד ../images/Emo13.gif

לגבי הדוגמה שהבאת, נדמה לי שהיא לא בהכרח מייצגת מצב שבו המילים משפיעות על הרגש, אלא יותר מצב שבו המילים מבטאות דרך הסתכלות מסוימת על העולם, על החיים, או בפשטות על סיטואציה מסוימת... לגופו של עניין, אין לי ספק שלמילים יש כוח רב. מה דעתך בשני הנושאים עליהם שאלת? האם המילים משפיעות על מצבנו הרגשי? ואיך אנחנו בוחרים את המילים שבהן אנחנו משתמשים? חוץ מזה, טוב לראות אותך כאן.

ella bella1

New member
כמה שהתגעגעתי!

אני חושבת שמילים משפיעות על מצבנו הרגשי אפילו אם אנחנו לא באמת רוצים בכך... בעיקר מילים שליליות אבל גם חיוביות. לצורך העניין, אשתמש בדוגמא שהיא די בשימוש אצלי בזמן האחרון: בעבודה יוצא לי להיות המון בחברת אנשים (ואני מאוד שמחה על כך). כשהאדם הראשון שואל אותי מה שלומי אני עונה שמצויין וחושבת לעצמי " הא! איך עבדתי עליו..." כשהשני שואל מה שלומי, אני עונה גם לו מצויין וחושבת לעצמי "גם עליו עבדתי. איזה כיף" לשלישי אני עונה את אותה התשובה וחושבת לעצמי "גם הוא האמין לי... אולי יש בזה משהו" וכשלרביעי אני עונה אותו דבר, אז אני כבר חושבת לעצמי "באמת שלומי מצויין. איזה כיף לי..." ואז אני כבר מחייכת לכל היום. אז המילים בהחלט משפיעות על מצב הרוח! ואיך בוחרים את המילים? וואו... זאת כבר שאלה קשה יותר... אני צריכה לחשוב עליה עוד קצת. כיף לחזור! ותמיד טוב לראות אותך! (לראות זאת המילה המתאימה?
)

../images/Emo24.gifלמלים כוח אדיר

"מילה טובה" הוא אחד השירים האהובים עלי, ולא בכדי. אני חושבת שמה שנאמר בו פשוט נכון. לפעמים דבר קטן משנה לך את היום, מילה שנאמרת בחיוך, זו מחווה בסיסית שמשנה את מצב הרוח. אנו מושפעים כל הזמן מדברים שאנו ניזונים מהם בתקשורת, וכמובן בתקשורת עם אחרים. דברים שליליים שנאמרים לנו, גם אם הם פשוטים וקצרים, יכולים להרוס את מצב הרוח לכל היום. אני חושבת שיש לנו אחריות מאוד גדולה כשאנו פותחים את הפה, וחשוב לבחור את המלים הנכונות. פעמים רבות בחירת מלים שגויה נשמעת רע, יוצרת אי הבנות ופוגעת באחרים, למרות שלא היתה שום כוונה למשהו שלילי. לכן אני חושבת שגם אם נעלבנו עמוקות ממישהו, חשוב לדבר ולברר את העניין, כדי להיות בטוחים שאנו מבינים מה היתה הכוונה. ולבסוף, לפעמים אנשים לא משתמשים במלים קשות, או אפילו לא אומרים כלום, אבל שתיקתם הרועמת, או טון הדיבור שבהם הם בוחרים, צורב יותר מכל משפט קשה שיכול להיאמר.

ella bella1

New member
מסכימה עם כל מילה...

טון הדיבור שלנו... או של שותפינו לשיחה... כל כך משפיע! וגם מילה טובה. תמיד כיף לשמוע!

izackv

New member
מילים מילים...

למילים יש כוח עצום. גם מבחינה אנרגטית נהוג להאמין שלמילים יש כוח. גם מבחינת כל התאוריות של התת מודע למילים יש כוח עצום. לפי התאוריות של ה NLP אז יש כאלה שיותר רגישים להשפעות של מילים (שמיעה) ויש כאלה שיותר רגישים למראות או למגע. אבל קשה למצא מישהו שלא מושפע בצורה חזקה ממילים. ומשחק קליל להבנת העוצמה של מילה
תנסי להחליף במילון את המילה "צריך" (או "חייב") במילה "כדאי לי" "אני חייב לקום ב 7:00 בבוקר" הופך ל "כדאי לי לקום ב 7:00 בבוקר" הרי אני לא באמת חייב. נכון? אם אני לא אקום אולי יפטרו אותי מהעבודה, או יכעסו עלי, אבל סביר להניח שאני אוכל להמשיך לנשום למשל. אבל כל עוד דיברנו על חובה, לא היינו מסוגלים (מנטלית) לבחון האם המשפט נכון או לא. לא היינו מסוגלים לעצור לרגע ולחשוב - מה יקרה אם אני לא? ברגע שהמילה הוחלפה ל"כדאי לי" מנגנון הביקורת העצמית הופעל. אני בטוח שברגע שאמרת "כדאי לי לקום..." מייד שפטת את המשפט בביקורתיות ובחנת את הטענה שלו ("האם באמת כדאי לי?") שינינו מילה, שינינו את כל הצורה שאנחנו מתיחסים למשפט. לא שינינו באמת את המשמעות שעומדת מאחורי המשפט ואת המצב שהוא מתאר! אבל שינינו את כל צורת ההתיחסות שלנו ואולי אפילו את צורת ההתנהלות שלנו. (למשל - "בעצם אני לא חייב לקום ב 7:00 בבוקר. שהילדים ישימו לעצמם שעון מעורר ויקחו את האחריות על הבוקר שלהם לעצמם. לי מספיק לקום ב 7:30") מילים שהייתי ממליץ להעיף מהמילון (או להשתמש בהן רק במקרים יוצאי דופן מאוד) "אמרתי לך" (אף אחד עוד לא מצא שימוש חיובי לביטוי הזה) "חייב" (להפוך ל"כדאי לי") מילים מנמיכות (טיפש, אדיוט, רע... כל אחת מהן גורמת לנו להרגיש חוסר נוחות. בלי קשר על מי נאמרות ואם חייבים - עדיף להגיד "לא חכם") ביטויי "קורבן" (עשו לי, פגעו בי, כולם נגדי...) לי אין שום ספק שהשפה משפיעה על מצבנו הריגשי, מנתבת את המחשבות שלנו ומשפיעה בצורה עמוקה מאוד ובהרבה רבדים.

ella bella1

New member
../images/Emo45.gifרשמתי לעצמי איזה מילים למחוק...

ומאוד אהבתי את הדוגמא! תודה

בקשר לכוחה של המילה

מסרים מהמים הופיע בהוצאת רימון חיים אחרים ומכללת רידמן מאת: מאסארו אמוטו תרגום מאנגלית: ברוך גפן שנת הוצאה: 2003 "מה קורה למים שמקשיבים לבאך או לחילופין למוסיקת הילינג או להבי מטאל ולעוד סוגים רבים של מוסיקה? ומה קורה להם כשאומרים לידם "תודה רבה" או לחילופין "אידיוט" ועוד מילים רבות ושונות. מה קורה להם בסביבות מגורים שונות, בערים, בנהרות, במעיינות, בקרחונים? אילו סוגי מידע נושאים עמם סוגי המים השונים? הספר "מסרים מהמים" עונה על השאלות האלה באמצעות צילומים מיוחדים במינם. ד"ר מאסארו אמוטו (בעל תואר NDברפואה אלטרנטיבית) מקדיש את חייו לחקר המים ובמסגרת פרוייקט "אהבה ותודה למים" שהקים ביפן הוא נוסע ברחבי העולם כדי להביא את תובנותיו בנוגע למקומם של המים בחיינו. "המים", הוא אומר, "אף שהם עשויים להכיל חומרים שונים, נראים בעינינו זהים. תמיד תהיתי אם ניתן לבטא את ההבדלים באופי המים, ואז ´נפל לי האסימון´. החלטתי להתחיל לצלם תמונות של גבישי מים קפואים". מחדר הפיתוח יצאו תמונות יפות ומסתוריות שקובצו לספר זה. המים, כך מתברר, יודעים. המים מבינים. המים מרגישים." http://www.altlife.co.il/homepage_rimon.php "מסארו בדק את הקשר בין הכוונות והמחשבות האנושיות לבין מים. הוא רצה להראות שמחשבות, מלים, כוונות ואף מוזיקה - נקלטים על ידי המים ומשפיעים על המבנה המולקולרי שלהם. מסארו השמיע למים מילים חיוביות כמו "אמא תרזה" ומילים שליליות כמו "אני אהרוג אותך", מוזיקת טראנס ומוזיקה רגועה, תפילות ועוד, ואחר כך צילם את הגבישים של המים במיקרוסקופ. להפתעתו, המבנה של גבישי המים שקיבלו חיזוקים חיוביים ומוזיקה רגועה של בטהובן ובאך, התגבש לכדי צורות הרמוניות של הרמוניה, סדר ויופי, לעומת דיסהרמוניה וכאוס של מולקולות המים שהיו חשופות לחיזוקים שליליים ולמוזיקה צעקנית. המסקנה המתבקשת מהגילוי הזה היא שגם הבריאות הפיזית והרגשית של בני האדם, מושפעת לטובה או לרעה, ממילים מסוימות, מכוונות, מצלילים ומרעיונות, וזאת מכיוון שגופנו מורכב מ-70 אחוז מים." http://www.nrg.co.il/online/15/ART/975/848.html

ומה עם להסתכל על מילים כמו אהבה, אושר, הצלחה

שהן מרחיבות את התודעה ואת הנשמה לעומת מילים כמו שנאה, כשלון וכו' שהן מילים שאוטומטית מכווצות אצלנו משהו בפנים? בדיוק לפני כמה ימים ציירתי על הקירות של חדר הטיפולים שלי את המילים: אושר, אהבה ומזל בסינית ובעברית. בכל פעם שאני מסתכלת עליהן אני ישר מחייכת וליבי מתמלא בהן. לעומת זאת יש לי מטופלת שהיא מאילו ה"אנטי-רוחניות" נאמר, שבעודה שוכבת על מיטת העיסוי ראתה אותן ופרצה בצחוק...
(שזה נפלא בעיני, גם צחוק זו תגובה משחררת).

תודה רבה טאו יקר ../images/Emo23.gif

אני חדשה ישנה כאן
בגלגול הקודם הייתי אייקו1 אבל אני מרגישה שאכן התחדשתי בזכות הדברים המדהימים שאני עוברת בשנה האחרונה (קורס עיסוי שבדי, ג'ין שין, קורס רקמות עמוק שאני בעיצומו) כך ששינו הכינוי שהגיע בעקבות אילוץ (מחשב שקרס) בעצם לא הגיע במקרה כמובן. אני עכשיו בשמי ובאהבה
נדמה לי שבספר "מסר האנשים האמיתיים" מספרת המחברת על אותו שבט אבורג'יני שבו חוגגים יום הולדת לא פעם בשנה אלא בכל פעם שהם מרגישים שהגיע יום הולדת (לפעמים יותר מפעם בשנה) ובאותו מעמד מוענק להם גם שם חדש שמתאים ל"אני" החדש שהם.

למעלה