מילים פשוטות...

rrredshay

New member
מילים פשוטות...

זוכרים את שיעורי הספרות בבית ספר כשניתחנו שירים והתעכבנו חצי שעה על כל מילה? מכירים את השיר מילים פשוטות של דודו אהרון? איך הייתם מנתחים אותו? שיר אהבה? ("רוצה אלייך, כי בלעדייך חיי לא שווים שום דבר...") שיר החרטטנים? (כמה מילים פשוטות שיגרמו לך לחשוב שאני עוד אוהב..") המילים השיר יאלללה תגרמו למורה שלכם לספרות להזיל דמעות....

מייקי73

New member
אז אני הייתי אומרת לקציעה מורתי הבלתי נשכחת

שכשמישהו שר שבלעדיי החיים לא שווים יותר, מדובר באדם או חרטטן או אובססיבי מלחיץ משהו לא? מעבר לזה שלמילים יש כוח אבל איפה המעשים? אחר כך שלא יתפלא שהוא מקבל שיר תגובה כזה

א פרסקי

New member
השאלה הנשאלת היא אחרת

האם זה בגללך מה את עושה עם זה... ואיך עוברים את המדרגה איך יוצאים מהמעגל

א פרסקי

New member
למה אובססיבי

אם בשיר שאת שמת זה בגללך

../images/Emo22.gif

הזכרת לי את המורה שלי לספרות, שלום האגדי מטעמים היינו עושים בשיעורים שלו אני חושבת שזה היה הולך ככה: שם השיר תואם לתוכן, הוא מורכב מארבעה בתים בעלי מספר שונה של שורות עם חרוזים שונים, חלקם לא מדויקים המתבססים על דמיון צללים (בלב-הכאב), חלקם חרוזים פנימיים (אלייך-בלעדייך) חלקם חרוזים צמודים (פשוטות-תפילות) ישנה כאן אנאפורה (כמה מילים פשוטות) וגם מטאפורה (תקחי אותן ישר לתוך ליבך) הדובר בשיר הנו רווק בן 38.5 (דודו) בן יחיד לאב קשיש החי בגפו דודו מכוון את השיר לגברת אשר לא מכירה את השפה, פליטה מאריתראה או דרפור (אפשרי גם) אשר מצאה עבודה בלילות כעוזרת לקשיש. שבוע לאחר תחילת עבודתה היא חשה כאבים בליבה, דודו החליט לקחת אותה למיון הקרוב בניסיונות להבין את ההיסטוריה הרפואית שלה ולתת לה טיפול לליבה הכואב, נאלצו להשתמש במילים פשוטות מכיוון שאני חייבת לחזור לנהל כאן כמה עניינים, המשך יבוא . . . .

יערית

New member
אלופה בחרטטלוגיה סיפרותית

מרבית השירים מתחילים טוב ואז מסתבכים במשמעויות, והנה אתמול, ישי לוי שמאז "ריקדי ידייך הניפי" לא מזוגלת לשמוע אותו, השמיע שיר יפה שלו עם משמעות למילים, בשיר של דודו אהרון הזה ספציפי, הלכתי לאיבוד. בקיצור, עדיף לשמוע את שלמה ארצי ובכלל ללכת לאיבוד ולא תמיד דרך מרפסת :) <רפואה שלמה לאצבעות >

NoaModiin

New member
יש נטיה כזאת

בג'אנר של השירים המזרחיים, שלא משנה מה יגידו זה ישמע כבד וחרטטן כי מה שמשנה זה איך אומרים... ובלי לנתח את השיר לעומקו- לדעתי הוא לא חשב הרבה לפני שכתב כמה מילים כדי להגיד לה שטוב לו איתה. נקודה.

למעלה