מילים מלעיליות

koryeh

New member
מילים מלעיליות

בין המילים המלעיליות כמו מלך, רגל, דרך וכד' שבדרך מנוקדות בשני סגולים יש מילים שמנוקדות בצירי וסגול. רציתי לדעת למה הן מנוקדות בצירי ואיך אני יכול לדעת אם לנקד אותן בצירי או בסגול (בלי לבדוק במילון). תודה.

אסופית02

New member
ההנחה שלי

היא שהן חריגות בניקודן בתנ"ך, ולכן גם היום ממשיכים לנקדן בצורה זו. אין דרך לזהותן. יש ללמוד את הרשימה ולהכירה. ככה עשינו בקורס הניקוד באוניברסיטה: למדנו בע"פ רשימות רשימות של יוצאי דופן. אתה לומד ניקוד? צריך עזרה בטכניקות זכירה? מחפש את הרשימה של יוצאי הדופן בסגוליים?

koryeh

New member
הייתי רוצה לקבל את הרשימה

אני לא לומד ניקוד בקורס או משהו, אלא סתם כתחביב.

koryeh

New member
רשימות

את יכולה לשלוח לי את כל הרשימות של החריגים?

אסופית02

New member
יש רשימות חריגים של כל מיני תופעות

אבדוק מה אורך הרשימה של החריגים לסגוליים. באתר של אור הרשימה מופיעה? בדקת? אם יש נושא נוסף שאתה מעוניין בו ובחריגיו, אמור לי.

אסופית02

New member
בהודעה הקודמת הבאתי לינק

ישיר להערה הרלוונטית- הרשימה שם היא רשימת החריגים. ואעתיק אותה לכאן: אולם כ- 40 מילים תנוקדנה בצירה: אֵבֶל, אֵבֶר, אפר, אצל, אשל, אשת-, הלך, חבל (מלשון כאב), חלב, חלק, חמת, חפץ, חצי, חקר, חרם, חשק, יצר, נטל, נצר, סבל, סבר, סדר, ספל, ספר, עבר, עגל, עדן, עזר, עמק, עסק, ערב (תערובת), ערך, עשב, פשר, תכף, תכלת. כאמור, אצלי יש כמה נוספים.

לרוב

השמות המנוקדים בצירה-סגול, בנטייה (למשל - הספר שלי=ספרי) תנוקד ההברה הראשונה בחיריק.

dorgad

New member
וואוווווו../images/Emo70.gif זה אתר של אור שלנו?

אני מלאת התפעלות, ותודה על שלינקקת לנו אותו. דור

RonenYi

New member
ניתן למצוא את הרשימה גם ב...

בחוברת כללי נטיית השמות של האקדמיה ללשון העברית. ניתן לרוכשה מהם במחיר ממש קטן, והיא גם תפתור לך דילמות רבות אחרות הקשורות בניקוד. אגב, מורה ללשון סיפרה לי שההבדל בניקוד בין קֶטֶל לקֵטֶל הוא מסיבות גלותיות. לא ממש התעמקתי בדבריה, אבל הבנתי זאת בערך. תהליך השינוי של ניקוד קֵטֶל לניקוד קֶטֶל עצר בנקודה כלשהי (מסיבות של גלות), וכך נוצרו שתי קבוצות שונות.

למעלה