מילים לא מעניינות

shirbi

New member
מילים לא מעניינות

במסגרת פרויקט בסיווג מסמכים, אני צריך רשימה של מילים באנגלית, אשר אינן מעניינות - כלומר אינן מעידות על נושא המסמך. למשל, in, the, are, וכו'. האם אתם מכירים איפשהו באינטרנט קובץ שמכיל רשימה גדולה של מילים כאלו? תודה מראש.

Blue Beetle

New member
די פשוט אני חושב

(שלום אני מבקר די נדיר בפורום, במקרה הזה בגלל שלא בא לי ללמוד למד"ח) לרשימת המילים "הלא מעניינות" יש תכונה (מעניינת) - הן נפוצות מאד. כל מה שצריך כדי לבסס רשימה כזאת היא לתת למחשב לסרוק כמה עשרות/מאות מסמכים אקראיים ולספור מילים. מילים המופיעות בתדירות גבוהה הן המלים "הלא מעניינות".

danby

New member
זאת אולי הנחה נכונה אבל....

....היא עשויה להיות נכונה רק אם אתה סורק מגוון רחב של מסמכים רבים על נושאים שונים ומגוונים. הרי אם כל המסמכים שתסרוק יהיו נניח על גידול אגסים (תפוחים למי שלא אוהב אגסים) בה"כ, אזי אתה עשוי לפספס הרבה מילים מעניינות שאינן בהכרח מילים שתרצה לפספס. בכל מקרה, לעניינינו, כדי למצוא את "רשימת המילים הלא מעניינות" אתה צריך אולי להסתכל במבנה של השפה. רשימת המילים הלא מעניינות הן ככל הנראה כל מה שאינו "ביטוי", קרי מילות קישור, מילות שאלה, מילות ייחוס וכיו"ב... אם תחפש אולי מידע על מבנה השפה אנגלית זה יכול לעזור לך....

inbal76

New member
עקרונית זה נכון

אבל לבצע ניתוח ברמה כזאת של משפטים זה חתיכת פרויקט בפני עצמו, הרבה הרבה הרבה יותר מורכב וקשה מהמשימה המקורית שלה (סיווג מסמכים).

inbal76

New member
ולמעשה גם זה יעזור רק באופן חלקי

כי למשל יש גם הרבה פעלים וגם שמות תואר שהם "לא מעניינים", כלומר יכולים להופיע במאמרים בנושאים שונים באותה סבירות (למשל think, give, make, nice, black,boring, וכולי), ומצד שני אי אפשר לפסול פעלים ושמות תואר באופן כללי, כיוון שרבים מהם כן יהיו קשורי-נושא. כך שהסתכלות על חלקי המבנה התחבירי will only get you so far. מילות קישור אפשר לפסול באופן גורף, אבל זה לא בהכרח יספיק.

inbal76

New member
קבלי

כאן זאת רשימה שאני פעם השתמשתי בה לצורך פרויקט באותו נושא בדיוק. (אגב, היא מכילה גם שגיאות הקלדה נפוצות של מילים כאלו, כמו aand.) מקווה שזה יעזור לך.

למעלה