<מילים חסרות פשר>

<מילים חסרות פשר>

לאחר שהתרוצץ לי בראש העמוד הקישור הזה, הרהרתי לעצמי קצת. באפי מתה, קנדרה קמה. קנדרה קמה, פיית' קמה, באפי מתה, אף אחת לא מחליפה אותה. אבל לא זו הפואנטה. לא פתחתי שרשור חדש בשביל לפשפש בפצעים שמזמן נסגרו, ובד הבד, לא בשביל פצעים כאלה שטוחים. לקראת סוף עונה שלישית, באפי דוקרת את פיית', פיית' נכנסת לקומה. טכנית, היא לא מתה. ועדיין? מה קורה כאשר קוטלת נכנסת לתרדמת? היא אינה יכולה להילחם בערפדים, והיא איננה מתה, מה שמונע את קריאתה של הקוטלת הבאה. או לחילופין, מצב כמו פיית', קוטלת סוררת, רק בלי היותה של באפי בשטח. קוטלת יחידה ובודדת, אשר אינה מוכנה להילחם "לצד הטובים". מה אז? מצד אחד, אפשר יהיה להגיד שצופים יכולים להתערב ולזמן קוטלת חדשה. אך אם כך, מדוע הם לא יכולים למנוע את זימונה של קוטלת מסוימת? (פיית', לדוגמא, אחרי מות קנדרה, בידיעה שבאפי עדיין בחיים.) מצד שני, אם למועצת הצופים אין את השליטה על כך, אז מה כן היו עושים במקרים כאלו? </מילים חסרות פשר>

המ

מחשבה מעניינת...בקשר לתרדמת. זו שאלה באמת טובה... ובקשר לקטע עם המועצה זה די מוזר באמת שהם ידעו שבאפי בחיים וזימנו את פיית' והקטע עם הקוטלת הסוררת... אחלה תהיות יש לך

Loves Bitch

New member
המועצה לא זימנה אף אחד

כל שושלת הקוטלות זה קסם חזק שנעשה לפני אלפי שנים בימי בחורים מטומטמים. רק ווילו, שהיא מכשפה רבת עוצמה הצליחה לשבור את הקסם שלהם וליצור אחד משלה - כל בחורה שבדם שלה זורם דם של קוטלת, תהפוך לקוטלת. למועצה אין יכולת להתערב בדברים האלה, כל עוד הקוטלת הנוכחית בחיים, לא תזומן קוטלת חדשה. באפי מתה, קנדרה באה. מכאן ואילך זה די פאק במערכת, העובדה שבאפי חזרה לחיים. תמיד טענתי שבאפי היא לא -ה-קוטלת, אלא שזאת דווקא פיית'. רק בזכות ניסיון רב יותר ושנים רבות יותר של אימונים, באפי מצליחה לכסח לפיית' את הצורה. לשתיהן הרי יש אותו כוח - את הכוח של הקוטלת. בעונה 5 יש נאום שלם על כמה שלמועצה אין כוח. הקוטלת היא הכוח שלהם. יש למועצה קשרים [כמו הcaven לדוגמה], אבל לא יותר מזה. אם מישהו הבין על מה אני מדברת, יבורך שמו

Loves Bitch

New member
חוץ מזה [וואי חפרתי ../images/Emo6.gif]

התחלתי להגיד שהקסם של שושלת הקוטלות נקבע ע"י המפגרים האלה. הם לא תיארו לעצמם שיש כזה דבר תרדמת. הם חיפשו בחורה, שתהרוג כמה יצורים בשבילם. ואם היא לא תצליח, סביר להניח שהיא תמות. אני בספק שהם ציפו לקוטלת עם בעיות לב שעלולה לחטף שבץ מוחי בכל דקה נתונה ולהיכנס לתרדמת ל-20 שנים X: כל הפוטנציאלות שנתקלנו בהן היו דווקא בחורות חזקות, בריאות [עד כמה שידוע לנו] ושפויות [ברובן בכלאופן
] פיית' היא מקרה חריג לקוטלת, בכל מובן אפשרי

הם לא ציפו, אבל זה בהחלט יכול

לקרות. והחודשיים שבאפי מתה בהם? המועצה לא ציפו שיחזירו אותה לחיים, פיית' הייתה בבית הכלא, מה אז? לא שמענו שם דבר על זה שניסו להרוג אותה בשביל להמשיך את שושלת הקוטלת. הם לא ציפו לתרדמת, באסה, אחת כאת קרתה. השאלה שלי היא -מה אז?-

rds15

New member
דווקא שמענו על זה שניסו

להרוג את פיית'. לא באופן מפורש, אבל בפרק באנג'ל שבו פיית' חוזרת בעונה 4, מישהי[כנראה בשליחות של הראשון, לפי הסכין] מנסה לתקוף את פיית', ואחד הסוהרים אומר לה שהם לא ציפו שמישהו יהיה מספיק מטורף בשביל לתקוף אותה, ככה שכנראה ניסו לתקוף אותה בעבר ונכשלו.

rds15

New member
והציטוט:

GUARD Yeah, I saw the whole thing. (to the other guard) Get her to the infirmary. FAITH Wait, you saw? GUARD Hey, caught us by surprise. I mean, who'd be crazy enough to try to take you out?​
[ה"ללא נושא" הזה ממש מתחיל לעלות לי על העצבים]

אני זוכרת את זה, כן,

אבל בדיוק על זה, אפשר להגיד שאלו היו בנות מהכלא, או שראו אותה מתעמלת, או לא יודעת מה, אנערף. לא אמרו שום דבר על זה שהמועצה או אפילו אנשים "מבחוץ" ניסו להרוג אותה.

nick at noon

New member
דווקא היה "ניסיון של המועצה להרוג

אותה. אבל הוא היה בפרק שבו באפי ופיית' החליפו גוף. אנשי המועצה לכדו את פיית' (הגוף של פיית' הבפנים של באפי). כשהם התייאשו מלמצוא דרך להבריח אותה לאנגליה אז הם קיבלו רשות להרוג אותה. והם כמעט הרגו אותה. הניסיון בכלא היה בפרוש של הראשון כי ראו שהאישה ההיא שתקפה אותה השתמשה בסכין של הברינגרים (אלו בלי העינים מעונה 7).

rds15

New member
נו, כן.

אבל העובדה שהשומר מדבר על זה שהוא לא חשב על זה שמישהו תתקוף אותה, אומר שכנראה היו נסיונות בעבר[או שרק אני הבנתי את זה ככה?], ושפיית', כקוטלת מעוררת בנפשה שהיא, כיסחה למי שניסה לעשות את זה ת'צורה.

ניסיון אחד כושל,

כשבאפי הייתה בחיים, והייתה קוטלת פעילה. לא ידוע ולא דיברו (במפורש, לא סאב-טקסט שרק רן מבין
) על ניסיון להרוג אותה כשבאפי הייתה מתה, או משהו כזה, כשלמעשה לא הייתה שום קוטלת שיכולה לפעול.

rds15

New member
כי באפי מתה.

זה כבר הוציא אותה ממעגל ה"ברגע שהיא תמות קוטלת אחרת תבוא". ברגע שבאפי מתה בסוף עונה 1, קנדרה הפכה להיות הקוטלת. רק המוות של קנדרה ממשיך את השושלת, ועל אותו עיקרון, אחרי המוות של קנדרה, רק המוות של פיית' יזמן קוטלת חדשה[כל זה לפני הכישוף של ווילו].

NimaZ

New member
אה-הא../images/Emo108.gif

אפשר לראות שכשפיית' עברה ל"כוחות הרשע" המועצה לא זימנה קוטלת נוספת [אם מתייחסים לעובדה שבאפי היא בכלל אקס-קוטלת], בגלל שלמועצה אין כוח. אם ננתייחס לכל הקטע של "גורל" (שכן לוקח חלק כאן) זה מובן שאם יש מישהו שעובר לכוחות הרשע, או נכנס לתרדמת, זה גורלו להיות רשע או בתרדמת.. ולמועצה אין מה לעשות עם זזה..

City Of Angel

New member
הדבר היחיד שסותר את זה

זה שבעונה 7 הסקוביז התייחסו אל הפוטנציאליות כאל מי שיצטרכו להחליף את באפי כשהיא תמות, הרבה לפני שפיית' הגיעה. אבל זה עדיין ההסבר הכי הגיוני

rds15

New member
כנראה כדי לא לסבך אותן.

במקום להגיד להן: "רואים את הקוטלת שמנהיגה אתכן? אז היא מתה פעם לפני שש שנים, אבל רק לכמה שניות. יש עוד קוטלת, שנמצאת בכלא, ברגע שהיא תמות - אחת מכן תהפוך להיות הקוטלת". יותר פשוט להגיד להן "כשבאפי תמות, אחת מכן תהיה קוטלת". וזה בלי להתייחס לדון, שנוצרה מאותו דם של באפי, מה שמכניס אותה בצורה כלשהי לעניין.

למעלה