מילים ווירוסים

מילים ווירוסים

בוקר טוב, השאלה אולי לא שיכת לפה ועל כן הסליחה. מזה תקופה ארוכה אני מופגז בוירוסים מכול המינים והסוגים למייל שלי, המייל המדובר סופק לי על ידי נטויזן. (ספק האינטרנט שלי) בינתיים המחשב שלי עומד בזה יפה. האים אני יכול לדרוש מנטויזן עזרה ? האים הם אחראים למחשב שלי ? האים הם אחראים לתקשורת שהם מספקים לי ? תודה מראש

uzi2

Active member
ספקית שרותי האינטרנט שלך

ספקית שרותי האינטרנט שלך לא אחראית לתוכן שלא היא מספקת (כלומר היא לא אחראית לתוכן שרק עובר דרכה אליך). כלומר היא אינה אחראית למחשב שלך ולא לוירוסים שמגיעים בדואר אלקטרוני, אלא אם המקור שלהם הוא בבעיות שיש במערכות שלה, וככלל זה לא המקרה. הם אחראים לטיב התקשורת אבל לא לתוכן שעובר בתקשורת. וירוסים מגיעים ממחשבים נגועים שכתובת הדואר האלקטרוני שלך רשומה בהם. הוירוסים מפיצים את עצמם באופן אוטומטי ממחשבים אלו, ללא ידיעת האחראים על המחשבים הללו (או לפעמים הם כבר יודעים אבל מתקשים להסיר אותם). זה יכול להיות גם מחשבים של חברים שלך. לא תמיד קל לגלות מי שמהמחשב שלו נשלח הוירוס אליך (כי לפעמים זה גם לא מי שהכתובת שלו רשומה ככתובת השולח), אבל בסופו של דבר זו הדרך לאתר את מי שאחראי על המחשב שממנו נשלחים אליך וירוסים, ולהנחות אותו כיד להסיר את הוירוסים וכיצד להגן על המחשב שלו כדי שוירוסים לא ידביקו את המחשב שלו פעם נוספת.

כך שאני בעצם לא יכול...

לבוא בטענות לנטויזן ? מה אני כן יכול לעשות חוץ מלעדכן את האנטי וירוס ? רעיונות ? תודה על התשובה

אחד האמצעים החשובים ביותר ( אלא

זה כבר אולי קצת מאוחר ) - לא להפיץ את הכתובת הישירה שלך לכל דיכפין, אלא לפתוח תיבת-חינם אצל ספקית תיבות כאלה, המלצתי - Hotmail.com. כל דבר דואר המגיע לשם נסרק ונבדק אוטומטית דרך תוכנת האנטי-וירוס של McAfee, כשפריטי דואר שהכילו וירוסים הוסרו מראש ואתה מקבל על זה הודעה. תוכל תמיד להיכנס לשם ולהעביר הלאה אל עצמך (אל תיבת הדואר האישית אצל הספק ) כל מה שאתה זקוק ורוצה לשמור, ולמחוק את היתר. אומנם נפח התיבה קטן מזה שאתה מקבל אצל הספק, אך סידור זה מאפשר לך פיקוח הדוק יותר על טיב החומר. יתכן ותוכל לבקש ( דרך אנשי התמיכה של הספק ) שינוי כתובת, כדי לעצור את שטף הוירוסים המגיע דרכה ולפתוח דף חדש בהתקשרויות של חבריך - רק אל התיבה החינמית, בלי למסור בציבור את שינוי הכתובת שנעשה.

uzi2

Active member
אני רק יכול להמליץ לך

על הגנות סטנדרטיות למחשב אישי. * עדכון אנטיוירוס שוטף, בהתאם לקצב שבו האנטיוירוס מתעדכן. * עדכון עדכוני אבטחה לתוכנות - לא פחות חשוב. בד"כ עבור מוצרים של מייקרוסופט, אפשר דרך Windows Update אלא אם יש לך Windows 98 Hebrew enabled שבאופן מרגיז החליטו במייקרוסופט להפסיק את התמיכה בו דרך Windows Update (אם כי עדיין אפשר להוריד עדכוני אבטחה ולעדכן אותם). יש עוד הרבה עיצות אבל צריך לדעת גם מה המערכת שלך - מערכת הפעלה, שפת ממשק, האם מחובר דרך רשת ביתית, גירסת אינטרנט אקספלורר, איזו תוכנת דואר אתה משתמש וכדומה. יש מאמר במאמרי הפורום "הגנה למחשב ביתי" (או שם דומה) שנלקח מתוך תשובה שנתתי (התשובה התייחסה ל- Win98 ולכן שם יש את הדגש על זה) שהוא בעיקרון נכון לכל מערכת הפעלה. יתכן שבעתיד אשקיע בו יותר להתאים אותו במפורט למערכות הפעלה אחרות, ולסיטואציות אחרות. שווה שתקרא אותו, וסביר להניח שיהיו לך בעקבותיו שאלות. שימוש בתיבת דואר אחרת (כגון Hotmail שאכן יש שם ניקוי וירוסים בעזרת תוכנה של מקאפי) יכולות להיות לו יתרונות, אם כי אני באופן אישי מוותר על זה עקב החסרונות של זה: תיבה קטנה למדי, אין אפשרות לעשות forwarding כללי, או למשוך דואר בעזרת תוכנות שאינן של מייקרוסופט (השרות הוא של מייקרוסופט ומהסיבה הזאת הם לא מתקשרים עם תוכנות דוא"ל בסטנדרטים המקובלים אלא בסטנדרטים פרטיים שלהם), אין אפשרות שפוטה לבטל את השרות. זה טוב אם אתה צריך חשבון דואר לתקופה קצרה לשימוש ספציפי. אם האנטיויוס שלך הוא לא של מקאפי, אז יש יתרון בכך שבשרת הדואר יבדק ע"י מקאפי ואצלך ע"י תוכנה אחרת, שכן אז מספיק שאחת התוכנות תדע לזהות את הוירוס כדי שהוא יוסר. עדיין, הדברים הכי חשובים זה עדכון תוכנת האנטיוירוס אצלך ועדכוני אבטחה לתוכנות (וחשוב גם לגבות אחת לכמה זמן לפחות חומרים חשובים שיש לך על המחשב - זה טוב גם למקרה שבו הדיסק הקשיח מתקלקל). בלי שום קשר, חשוב לא לרשום בפומבי (למשל באתרים) בצורה מפורשת את כתובת הדוא"ל שלך. ככה כתובות הדואר האלקטרוני נאספות, ורשימות שלהן מופצות למפרסמים ששולחים אליהן דואר זבל. לשם כך באמת כדאי אולי לפעמים לפתוח חשבון לתקופה קצובה לצורך משהו ספציפי באתר כגון Hotmail ואח"כ להתנתק/לסגור מהחשבון (או להתעלם ממנו אם אי אפשר להתנתק בפשטות).

זוהר פ

New member
אם זה E-mail

יש תוכנות שיכולות לבדוק דואר על השרת לפני שאתה מוריד אותו למחשב שלך, וכבר שם למחוק מיילים חשודים, אבל אני לא מכיר תוכנות ספציפיות כאלה. תצטרך למצוא לבד, או לחכות שישרשרו

uzi2

Active member
יש רק בעיה קטנה

על מנת שתוכנה תוכל לבדוק את הדואר על השרת מבלי להוריד אותו למחשב שלך, היא צריכה לרוץ על השרת, אבל מרבית האנטיוירוסים הנפוצים מאפשרים לך להגדיר אותם כך שהם ישבו בדרך בין השרת לתוכנת הדואר, ויסירו וירוסים עוד לפני שהוירוסים מגיעים לתוכנת הדואר (אבל אחרי שהאנטיוירוס מושך את הדואר מהשרת למחשב).

לינק

New member
אז מה הבעיה ?

שתרוץ על השרת ... זה יכול לעזור גם עם דואר זבל ( זה אני, זוהר )

uzi2

Active member
אם יש לך הרשאה

אם יש לך הרשאה להתקין תוכנות על שרת הדואר, אז אין בעיה.

למעלה