מילים וביטויים

Yodizle

New member
מילים וביטויים

אני לומד בקידום, ונתנו לנו מילון מילים וביטויים שבו כמה אלפי מילים. בהנחה שאני לומד את כולו, כמה מהחלק מילים וביטויים בבחינה אני אוכל לפתור?

hecq

New member
אי אפשר לדעת אילו מילים יופיעו

גם אם תלמד את כולם יכול להיות שתופיע מילה שלא כתובה במבחן. בכל אופן אתה תשפר את ההצלחה שלך ברמות מטורפות בכל החלק המילולי, שכן אוצר מילים גדול ככל שניתן יאפשר לך לענות על שאלות רבות מסוגים שונים בחלק המילולי. המילון שקיבלת כולל מילים וביטויים הזוים, שכותבי פסיכומטרי מחבבים.

Yodizle

New member
השאלה היא שאלה כללית

כמובן שאי אפשר לדעת, אני שואל בכלליות מאנשים שהתנסו כבר בפסיכומטרי. נאמר לי שאם אני אלמד את כל המילון שקידום נתנו לי (של 3000 מילים בערך) אני אדע רק 25% מהפרק מילים וביטויים. יש אמת בזה?

לא, לא!!

תכלס אם תדע את כ-ל המילים מהמילון, אתה תכסה 95% ממה שיכול להופיע במבחן. אם תגדיל לעשות ותשיג מילים חמות, תברר איזה מילים חסרות אצל קידום ויש במכונים אחרים, תכסה 100% מהמילים. הדבר היחיד שיכולים "להפתיע" אותך בו זה לתת לך את המילה באיזו נטיה לא מוכרת או משהו בסגנון, אבל זה כבר יותר קשור למיומנויות השפה שלך מאשר תכלס לאוצר מילים. בכ"א, אם תלמד הכל ותדע הכל, אין לך מה לדאוג.

hecq

New member
רק 25% ? לא, הרבה הרבה יותר..

תשמע, זה מגיע למצב שבמילון שקיבלת ישנם מילים כמו מוז או שלחופה .. כותבי הפסיכומטרי לא כל-כך מנסים להפיל אותך כשהם ישאלו אותך מה זה חשמלילה. אם תדע את כל המילים במילון שלך סביר להניח שתדע 90% מהחלק הזה במבחן (בהנחה שרמת העברית שלך היא לפחות ממוצעת, כי המון מילים שדוברים בני אנוש מופיעים גם בחלק הזה, ואינם מופיעים במילון) בקיצור - יותר מילים בכללי יותר נקודות. מילון של מכון = מקור מילים הזויות מצוין.

למעלה