מיליות רישא

מיליות רישא

היכן ניתן למצוא רשימה ממצה (או לחילופין חוקים אשר מהם ניתן לבנות רשימה ממצה) של כל הצירופים האפשריים למיליות רישא בעברית? כוונתי לכאלה: ב,כ,ל,מ,ו,ש,ה,כש,לכש,מש,הכש... תודה.

רישה ולא רישא

רישה ולא "רישא". שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית ומשמשים בצורת נקבה נכתבים בה"א בסופם. לדוגמה: קופסה, דוגמה, נוסחה, עובדה, סדנה, סמטה, כופתה, טבלה, גרסה, רישה, סיפה. הוא הדין בשמות כגון שאילתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. צורת הרבים: דוגמות או דוגמאות; משכנתות או משכנתאות וכיו"ב. ניתן למצוא אסמכתה לכך ולעוד שאלות רבות כאן: http://hebrew-academy.huji.ac.il/question3.html

יש לך רשות ממני לכתוב רישא

ושאר מילים שנגמרות בא לדוגמא: שאילתא. הנה, לא יצא ברק מהשמיים ושרף אותי. אולי גם נכתוב "סבתה"? גם זה בנקבה?

אני מציע שלא תקרא במכילתא

שמא תתבלבל. וגם לאמך ולסבתך קרא "אמה" ו"סבתה". שלא יהיה בלבול. "עובדה" היא לא מילה עם מקור ארמי ואם גן - יש לך רשות לכתוב "עובדא"

עובדה היא כן מילה ארמית, ראה:

שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית ומשמשים בצורת נקבה נכתבים בה"א בסופם. לדוגמה: קופסה, דוגמה, נוסחה, עובדה, סדנה, סמטה, כופתה, טבלה, גרסה, רישה, סיפה. הוא הדין בשמות כגון שאילתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. צורת הרבים: דוגמות או דוגמאות; משכנתות או משכנתאות וכיו"ב.

מצטערת בשם הפורום שלנו-

אנו דוגלים ב"אני מאמין" האינטרנטי (והקיומי)- אם אתה שואל על דבר אחד, אתה וודאי מתכוון לדבר אחר.
או: אם יש תשובה למי מחברי הפורום (ויש לו כח), תענה. עד אז- חברי הפורום יעמיסו עליך דאחקות והמוּוגאנגיגים ביד נדיבה מאין כמותה. (שוב
)

למעלה