מילונית

בהחלט

New member
מילונית

שלום

בתי כיתה י תיכון קיבלה בעבר מפסיכיאטר נוער ומומחה ללקויות ,אישור לקונצרטה והארכת זמן.

מה המניעה שתקבל ממנו עכשיו אישור למילונית? האם יש פרוצדורה אחרת לגמרי? אם כן -איפה זה בדיוק כתוב? חוזר, סעיף וכו...

מהי הפרקטיקה?

zivadina

New member
התאמות לימודיות נעשות על ידי מאבחן דידקטי

קונצרטה זה התחום של הרופא,
וכנראה שגם הארכת זמן.
לכל שאר ההתאמות דרוש ידע בלמידה ולא ברפואה.

בהחלט

New member
הגדרת מאבן דידקטי

האם יש הגדרה מחייבת בחוזר מנכ"ל למשל? אם כן איפה?
ראיתי משפט=.."מי שהוכשר לכך". האם יש התייחסות ספציפית יותר? האם כל מוסד פרטי למשל רשאי להוציא תעודה הכשרה ?

התאמות נעשות על ידי מאבחן דידקט

או על ידי פסיכולוג שעושה אבחון פסיכו-דידקטי
לא ידוע לי שפסיכיאטר רשאי להמליץ על התאמות...
אבל, התאמה של מילונית הינה מסוג ההתאמות שבית הספר יכול לקבוע על דעת עצמו בלי שמשרד החינוך יתערב.

כרגע המצב די פרוץ וכל אחד יכול לקרוא

לעצמו מאבחן דידקטי.
יש חוק שתקוע כבר כמה שנים בגלל כל מני מלחמות יהודים....
בעיקר כי הפסיכולוגים לא מוכנים לוותר על הזכות.
אבל עקרונית כדאי לעשות אצל מישהו שלמד אבחון דידקטי באוניברסיטאות או במכללות לחינוך במסגרת תעודה או תואר שני.

לימודי אבחון

אין לי מושג לגבי חוזר מכנל בנושא
למיטב ידיעתי קורס אבחון דידקטי נלמד במכללות או באוניברסיטה או בניצ׳ן
זהו קורס רציני כאשר תנאי הקבלה הוא תואר ראשון לפחות בחינוך או פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית + נסיון חינוכי
יתכן ואיני מדייקת ויש עוד מוסדות
כל המאבחנות שהיכרתי היו רציניות ומאד מקצועיות ואני יודעת שהן עשו דרך ארוכה כדי להגיע לתעודה הנכספת
ציפי קוברינסקי

וירלומי

New member
אולי הקורס רציני

אבל הוא רק קורס אפילו לא לימודי תעודה. אז לדעתי לא כדי לאבחן אצל מי שעשה רק קורס, בוודאי כשמעורבת גם הפרעת קשב , שלא סביר שעליה לומדים בקורס , בשביל להשיג מילונית אולי כדאי לפנות אליהם. אבל בשביל אבחון מקיף לא רק התאמות בלימודים אלה גם שיטות עבודה וגלוי הצדדים החזקים זה בהחלט לא מספיק.

מטרת האבחונים

לכל אבחון יש מטרה שונה:
אבחון דידקטי מטרתו לבדוק לקויות למידה. במידה ויש, האבחון מציע דרכים לחיזוק אסטרטגיות למידה והתאמות במבחנים שיעזרו לילד לבטא את היכולות שלו.
אבחון פסיכודידקטי משלב אבחו דידקטי ואבחון רגשי ומטרתו לבדוק אם קשיי הלמידה הם על רקע רגשי בנוסף לאבחון הדידקטי. הוא מוסיף עוד רובד לאבחון הדידקטי, וההמלצות בנוסף לאסטרטגיות למידה והתאמות יכולות להיות דרכי התערבות מתאימות כמו טיפול באומנויות ועוד.
אבחון הפרעות קשב הוא רפואי, בשונה מהאבחונים האחרים. רופא, שאין לו ידע בנושאים לימודיים לא ממליץ על התאמות.
מנסיוני, קורה לא מעט שרופא ממליץ על אבחון לקויות למידה ולעומת זאת מאבחנת פסיכודידקטית או דידקטית ממליצה על אבחון רפואי כדי להשלים את התמונה.
(למה כתבתי בלשון נקבה למאבחנת ובלשון זכר לרופא??? חבל...)
הדרכת הורים, של מי שמבין בהפרעות הקשב, נותנת מענה לדרכי התגובה של ההורים.
ציפי קוברינסקי

קרונית יש לדעתי הסכמה כי במידה ויש

הפרעת קשב חשוב קודם לטפל ולהגיע לאיזון של הפרעת קשב לפני שבודקים לקויות למידה.
הסיבה לכך פשוטה הפרעת קשב לא מטופלת יכולה להשפיע הן על המצב הרגשי והן על לקויות הלמידה.
אני לדוגמא בלי ריטלין יכול לפעמים לכתוב בסינית..... בלי להרגיש....

למעלה