מילון פונדקאות

מירבי*

New member
מילון פונדקאות

זקוקה לשיתוף הפעולה שלכם,בואו תרימו את הכפפה.

חשבתי שיהיה נכון ליצור מילון מושגים לתהליך הפונדקאות.
הכוונה היא להעלות את המילון לטאגליינס ולמאמרים של הפורום.
הרעיון הוא כזה, מתחת לכל אות באלף בית יהיו מושגים שמתחילים באותה אות.
למשל האות א- אם מיועדת, אם נושאת וכו.
אשמח אם תסייעו לי למצוא מושגים לכל אחת מהאותיות, גם לחלק זה בסדר, אם נעשה את זה כפרוייקט משותף נראה לי שזה יצליח

אז מי מתחילה?

ooortalll1

New member
זה יוכל לעזור מאוד לי

ולנשים הבאות..

המילים שיש לי להציע
החזרה
בטא
רוקיטנסקי(חח)
חוק לנשיאת עוברים
נממ לא יודעת בנתיים מה עוד אבל צרי את המילון הזה
איך תעשי את זה?
שתוכלי כל פעם להוסיף/ לשנות?
יש לך עמוד כתבות כזה באזור הניהול?

שני הסנט שלי בעניין

אז ככה-
שאיבה / שאיבה על בסיס טבעי
רופא פריון
אם נושאת
החזרה
ועדה לנשיאת עוברים
הסכם לנשיאת עוברים
עורך דין
הורמונים
ביטוח חיים / נכות לפנדקאית

אם אחשוב על דברים נוספים - אוסיף

hope4good

New member
אחלה רעיון!

רעיון מצוין ומבורך! שימו לב שיש כבר לפורום פוריות כזה מילון ושהרבה מהערכים אפשר פשוט להעתיק משם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/terms/default.aspx?forumid=180&d=39&l=פ

ערכים נוספים וייחודיים לנו, בשליפה:
אם ואב מיעדים, אם נושאת-פונדקאית, "החזרה" ( שבהקשר שלנו זה שם ממש אירוני הרי. בחוזה זה נסיון הפריה), אישור עקרוני, הגשת תיק, ראיון בועדה, חתימה בועדה-ההסכם, איבחון פסיכולוגי, סכום הבסיס ותשלומים נוספים, נאמן על הכספים, מקום הלידה, מקום הטיפולים, מעקב זקיקים ומעקב רירית, תהליך פרטי ותהליך עם מרכז, מה עוד? בכל אופן אשמח לעזור גם בהגדרות כשיגיע לכך...

מרב שלום

אני פונדקאית בשבוע 18 להריון. אמנם לא פגשתי את הזוג "שלי" דרכך אלא דרך משרד תיווך אחר,אך שמעתי עלייך ואני רוצה שתדעי שתוכנית הטלויזיה שהתארחת בה היתה הסיבה העיקרית לכך שהגעתי להיות פונדקאית.
היום, אחרי החזרה אחת של עוברים מוקפאים שלא הצליחה והחזרה שניה של עוברים חיים שהצליחה אני רוצה לשתף אותך בתחושות הקשות שיש לי מהתהליך...
עוד לפני החתימה על החוזה, כשרציתי לדעת במה כרוך ההליך הזה מבחינת הליכים רפואיים שעליי לעבור, בהתחשב בעובדה שאני נכנסתי פעמיים להריון בצורה טבעית, מהירה וללא בעיות (מאחלת לכל מי שנמצאת כאן....). לא היה לי מושג קלוש במה כרוכים הטיפולים שאעבור, ואני מרגישה שהסתירו ממני מידע במכוון. נאמר לי שרק אצטרך לבלוע הורמונים "שהם חלשים כמו גלולות למניעת הריון" על מנת שהגוף שלי יזהה הריון שהוא לא שלי אחרי החזרה של העוברים.
כל קשר בין מה שנאמר לי ובין מה שעברתי היה מקרי לחלוטין - עברתי את הליך ה"פיפל", שאני בטוחה שמספיק גולשות כאן יוכלו להזדהות כמה הוא לא נעים, במשך שלושה חודשים בלעתי כדורים והחדרתי נרות וגינליים שלוש פעמים ביום וכל יומיים קיבלתי זריקה!!! מובן שהכל נעשה באהבה ואני מחוייבת לגמרי לתהליך ולזוג המדהים שלי ומאחלת לכולנו את הסוף שהם חולמים עליו כבר עשר שנים, ואני הצטרפתי לחלום שלהם לפני שנה כשהכרנו.
כל מה שעברתי היה ידוע מראש, ולא קרה עקב סיבוכים או דברים לא צפויים.ידוע מראש-אך לא לי.
לכן, בנוסף לרעיון שלך למילון מושגים הייתי רוצה מאוד להדגיש את הצורך בפירוט רחב הרבה יותר על מה שפונדקאית צריכה לעבור מבחינה רפואית.
נכון שרוב הסיכויים שהייתי מסכימה בכל מקרה להיות פונדקאית גם אם היו מפרטים בפני את כל האמת, אך לא הייתי מסתובבת עם תחושה מאוד קשה שרימו אותי.
תודה על היכולת לשתף....

מירבי*

New member
הילה יקרה

צר לי מאוד לקרוא את מה שאת כותבת.
חלק מתהליך ההכנה של פונדקאית הוא פגישה עם רופא נשים מומחה לפוריות .בפגישה הזאת הרופא צריך להסביר לך על התהליך שאת עומדת לעבור כולל התרופות שתקבלי, הסכנות, וכו', אני מניחה שקיבלת הסבר כזה אך כנראה שלא היה מקיף מספיק. כל פונדקאית צריכה להציג טופס 8 חתום על ידי רופא נשים ואני מאמינה שגם את הצגת.
מעבר לכך, הוועדה שמראיינת אותך מוודאה בדרך כלל שהפונדקאית קיבלה הסבר מקיף ויודעת לקראת מה היא הולכת, האם נשאלת בוועדה שאלות כאלה?

אני מאחלת לך שההריון יעבור בקלות ובנועם ושתסיימי את התהליך בתחושה טובה ומספקת.

היה הסבר אך הוא לא היה מקיף בכלל

רופא הנשים הוא הרופא שליווה את הזוג במשך 10 שנים עם כל הניסיונות,הכשלונות ומה שמשתמע מכך, ואני מבינה בדיעבד שכנראה לא רצה להפחיד אותי ואולי "להבריח"....
כולנו חכמים בדיעבד. היה הסבר מאוד מאוד כללי, והיה דיי דומה למה שנאמר לי אצל המתווכת - מדובר בכמות מינימלית של הורמונים וזהו.
לא זכור לי ששאלו בועדה לגבי הטופס...נראה לי שראו שהוא חתום והסתפקו בזה.בכל מקרה לא נכנסו לפרטים ולא התעמקו בנושא הטופס הזה ומה הוא אומר.
היום אני מבינה שהייתי מאוד תמימה שהאמנתי לכולם ולא קראתי וחקרתי בעצמי מה התהליכים שעל אישה לעבור בזמן החזרת עוברים- ובנושא הזה אין שום הבדל בין אישה עם בעיות פוריות לבין פונדקאית שמגיעה לתהליך כמובן ללא בעיות פוריות.
ומכאן אני קוראת לכל מי שמעוניינת להיות פונדקאית - אל תסמכי על אף אחד אלא על עצמך בלבד!!!! קיראי, בידקי, תחקרי ורק אח"כ תחליטי.... שוב, אני לא רוצה שישמע מכך שאני מתחרטת על התהליך, אני שלמה איתו ורואה בו עדיין מצווה ועזרה גדולה,אך אני מאמינה שמישהו שמגיע מוכן, מתמודד אחרת עם הקשיים ועם המצב.
בהצלחה לכולם.

למעלה