מילון ערבית-עברית

binba

New member
מילון ערבית-עברית

שלום. אני לא יודעת עד כמה אתם מתעסקים בערבית בפורום הזה, אבל אני אנסה בכל זאת: ברצוני לרכוש מילון ערבית-עברית-ערבית, רצוי ממוחשב. מישהו מכם מתמצא בתחום ויכול להמליץ לי על משהו, אם בכלל קיים מילון כזה?

מילון איילון-שנער לא עודכן מעל 50

שנה! יש מילון ערבי-עברי / עברי-ערבי של שלמה אלון (הוצאת זק). זהו מילון מוגבל בהקפו ומיועד לתלמידי תיכון. מילון ערבי מעודכן הוא זה של אברהם שרוני (הוצאת משרד הביטחון). מילון עברי-ערבי (2 כרכים) הוא זה של דוד שגיב (הוצאת שוקן).

Eldad S

New member
כן, אבל היא ביקשה

מילון ממוחשב - לכן לא הזכרתי את המילונים הרגילים. ובכל זאת, טוב שהזכרת אותם.

מילון איילון שנער היה ונותר

מילון מעולה. ועדיין אפשר להכניס אותו לכיס המעיל, מה שאי אפשר להגיד על שרוני. לצורך התמודדות עם חומר ספרותי, אני חושב שאילו"ש אפילו עדיף על שרוני; הוא נותן היכרות טובה עם עולם השורש, גם אם המילה הספציפית שמחפשים חסרה בו.

מילון Hans Wehr עולה עליו בהרבה.

מילון אי"ש נדפס בהדפסות חוזרות רבות, ומשום מה הן מכונות "מהדורות" - דבר שמהווה הטעיה במזיד, שכן לא נוסף ולו תג בודד מהמהדורה הראשונה ועד ל"מהדורה" האחרונה (מספרה הוא 20, כמדומני). האמת היא, שמאז שאי"ש עבר לפורמט הקטן יותר (וכריכה דקה) נעלמו דפי תיקון השגיאות שהיו בסופו, וירדה קשות מידת קריאותו. אגב, אינני נוהג להסתובב עם מילונים בכיסי. שבת שלום לך.

hastings

New member
תלוי למה

לטקסטים קלאסיים, שבהם עסקתי כאשר למדתי, אין מילון ערבי-עברי המתחרה באילו"ש. למרות שהוא מיושן (הוא יצא בשנות ה-40 אאל"ט) הוא מילון מעולה, לעניות דעתי הרבה יותר טוב מWher. אולי הוא אינו מתאים לרובד החדש ביותר של השפה, אבל הוא מכיל לעתים משמעויות רבות יותר של שורשים מאשר חלק מהמילונים החדשים.

יאי, מלחמת מילונים!../images/Emo63.gif../images/Emo88.gif../images/Emo63.gif

לסיסמה הקלאסית "בשעת משבר עיין בוור" הוסיפו רעי לקורס בצבא את "אל תנטוש - קח איילו"ש" (צולע, אני יודע) ואת "احلى الاماني לקורא בעזרא-מאני". יש למישהו רעיון מה לעשות עם שרוני?

Eldad S

New member
חביב, חביב ../images/Emo13.gif

כמה סודות אפשר כבר להסגיר בשרשור אחד?
אני מתאפק, בינתיים... אולי: אסמעוני, יש לי שרוני! או (נא לקרוא בהגייה מצרית): אלחאוני, יש לי שרוני!

fritz

New member
אני מוכן לשלם לוטס אוף מאני בשבילו

אבל אף אחד לא מוכר

למעלה