מילון מקצועי

מילון מקצועי../images/Emo132.gif

אני לומדת גיאוגרפיה ויש לנו תרגיל להסביר כל מיני מונחים מקצועיים בגיאומורפולוגיה. רציתי לדעת אם יש כזה מילון ברשת? (ואם בעיברית זה יהיה בכלל מצוין...
) תודה רבה

דרדסונית שלום

אין צורך לחפש מילון מיוחד, האמת אני לא יודעת אם קיים כזה במיוחד לגיאומורפולוגיה אבל ניתן לבצע חיפוש רגיל על כל אחד מהמושגים. הכי מומלץ בגוגל. מעבר לכך, זכור לי שהועלו פה קישורים למילון גיאוגרפי מסויים, אינני זוכרת בדיוק, אולי מישהו בהמשך יעלה אותו. כדאי מאוד לבדוק בקישורים. בכל מקרה, אחרי שתנסי, אם עדיין יחסר לך מידע, פני אלינו עם מה שלא מצאת וננסה לעזור.

עצרי!!!

זכרתי נכונה. יש פה מילון מושגים באמת. כנסי לקישורים בראש העמוד, ברשימה מצד שמאל יש " מילון מושגים" שיוכל לעזור לך. בהצלחה.

תודה

כן ראיתי את זה אבל זה ממש קצה המזלג ממה שנדרשתי.... טוב תודה בכל מקרה

giba70

New member
אגב, רצוי לשים את האתר בקישורים

יש שם המון מידע בנושאים רבים מכל מיני מקורות.

עדי18

New member
אגב אם כבר מדברים על גיאומורפולוגיה

איך מחשבים ספיקה של מעיין בתרגיל שנתנו לנו יש שאלה על ספיקה שנתית של מעיינות תודה רבה

ספיקה

בכדי לחשב ספיקה אנו זקוקים למספר רב של נתונים הנוגעים למקום שממנו יוצאים המים כמו גובה המים רוחב האפיק הפרמטר הרטוב ועוד נתונים שונים אבל בדרך כלל שמבררים על מעיין מסויים יש את כמות הספיקה השנתית שלו ככה שאת יכולה לחפס את הספיקה לפי חיפוש של נתונים על המעיין

עדי18

New member
ואם יש לי טבלה עם נתונים לגבי אותם

מעיינות? הבנתי שיש איזה נוסחא לחישוב....מישהו יודע? תודה מראש

giba70

New member
אין לי תשובה מלאה...

ואני גם לא מבין גדול בתחום הזה, כדי לחשב ספיקה שנתית צריך לעשות הערכה לפי נתוני ספיקה חודשיים או יומיים, את זה כולנו יכולים להניח. כמובן שככל שמבצעים מדידה פעמים יותר תכופות התוצאות יותר קרובות למציאות. הספיקה נמדדת בד"כ במטרים מעוקבים (קוב) לשנייה (אולי אפשר לקצר את זה למק"ש, לא בדקתי, ואני מקווה שצה"ל יסלח לנו אם גנבנו לו ראשי תיבות) בנקודה מסוימת. מהנתון הזה ניתן לבצע חישובים כגון X*3600=ספיקה לשעה. יכולהיות שבתחנות מדידה טובות מודדים פעם בשעה ואז פשוט מחברים את התוצאות.

בוקסה

New member
מדידת ספיקה

אם המעיין הוא זרזיף שקל לתפוס בדלי או כלי אחר שאת יודעת את נפחו את מודדת כמה זמן לקח לנפח מסויים בדלי להתמלא ומחלקת את הנפח בזמן, היחידות יכולות להיות ב: ליטר לשעה או במטר קוב לשנה או כל קומבינציה שאת רוצה, אם תחזרי על המדידה כמה פעמים תוכלי להעריך את מהימנות התוצאות וכמו שאמרו חשוב לזכור שיש שינוי עונתי בספיקת המעיינות

בוקסה

New member
מדידת ספיקה, המשך

אם מדובר בזרימה חזקה יותר והמים זורמים נגיד בתעלה אפשר להכפיל את מהירות הזרימה בשטח החתך דרכו זורמים המים, תצטרכי להיות יצירתית במדידת המהירות (אפשר למדוד בכמה זמן אובייקט שנע עם המים עובר מרחק מסויים)ולזכור שהמהירות משתנה בחלקים שונים של התעלה (קרוב לדופן התעלה, לדוגמא, הזרימה תהיה איטית יותר מאשר במרכז התעלה) ולכן צריך למצא מהירות מייצגת. שטח החתך הרוטוב במקרה פשוט של תעלה מלבנית יהיה רוחב התעלה כפול עומק הזרימה גם בתעלה עגולה או בצינור קל לחשב שטח חתך ובמצבים יותר מורכבים גם הפתרונות יותר מורכבים (ופחות מדוייקים) חשוב להזהר מאד לא לערבב יחידות נגיד להחליט שעובדים במטרים ובשעות ואז 1 ס"מ יהיה 0.01 מ' ודקה אחת תהיה 0.01666 שעות והתוצאה הסופית תהיה במטר קוב לשעה (m^3/h)

למעלה