מילון מונחים .

מילון מונחים .

צדיק = האור כתפישת היחסיות לעומת התחלפות העולם . דהיינו האור וכיצד הוא בא כהיבט יחסי של מודעות הנכנסת לכלי-לגוף האדם , כהיבט שמקיף את האור הפנימי של הכלי-גוף ויורד לעומת הכלי ככוונה של האור ובא לביטוי כמודעותו המשתנה , ובמילים אחרות כיצד האור בא כתוכנה(מודעות) לתוך ביאתו כחומרה (גוף) , והיבט האור המשותף גם למודעות וגם לגוף . ומיתוך ההיבט המשותף עבור האור יש היבט של תפישת היחסיות , שבה הגוף והמודעות משתנים באחידות ועימם היבט המציאות שהיא כעולם המתחלף לעומת השינויים בפרישה תפישת האור , (הוליסטיות מוחלטת הכוללת קיום מודעות ומרחב-זמן כיחידה אחת) , ביטוי של הוליסטיות זו כדוגמא בא בפורמט הנקרא מחשבה , בא היבטי האור , שאינם בכלי-גוף, מקיפים את האור של הגוף כפריסה אפשרית של תפישות בשילובים שונים של חומר ורוח , דהיינו יש מרחב-זמן של תפישות נתון סביב האור של הגוף , והמודעות בגוף מתייחסת לפריסה זו כעברה האפשרי , כמו תיקיות אפשריות במחשב שאפשר להיכנס אליהם ,ברגע שההיבט ההולסטי של האור (אור תפישות גוף ומרחב-זמן) פונה לאחת מהתקיות האפשריות של ההיבט המקיף את אורו , הוא משנה את יחסיות פרישת האור , והעולם המתייחס לאור מתחלף , דהיינו המציאות משתנה , לחילוף זה ביטויים ברמות החשיבה רגש וכו´ , בתוך הכלי , מי שרק פועל ברמת מודעות זו , עובד על היבטי: הגוף ,הנפש והרוח . שזו נקראת הנפש הבהמית , דהיינו עדיין לא יודע מה זה אור , ועדיין אינו צדיק היודע נפש בהמתו . רוכב סוסים - לפועל ברמת הנפש הבהמית קוראים גם רוכב סוסים , דהינו הוא עוסק בהיבטים הסובבים את גופו במציאות כמציאות ולומד לסובבם, ואינו עוסק באור כלל , וזה מה שכל האנשים השבויים בחושך עושים , דהיינו מה שעושים ביום יום של החול , ולומדים פואנטות לימודיות ומחשבתיות שונות , כמו בבית ספר , איך לנהוג , איך לנהל , איך לעשות קומבינות או לנהוג ככל הגויים ומעשיות החול (כולל כל תחום הרוח). רוכב עופרים - בה הצדיק יודע נפש בהמתו ומשנה היבטים בהוליסיטות ואת המציאות עצמה ברמת האור ,(ששם אין גויים או שאר ירקות של רמת הבהמה ) , והוא כרוכב על המציאות עצמה . עד כאן לבינתיים מילון המונחים . לשאלות ..... ומסקנות ..... דוד היחיד

../images/Emo35.gif לט מהין מה זה בכלל רייקי

האם אתה יכול להסביר מה זה רייקי ולמה אתה מתכוון ב"אור"?

הסבר

אור - היבט גילוי האל בעולם , לעומת האל עצמו , ההבדל הידוע בין בורא עולם ליוצר בראשית . גילוי האל בעולם הוא גילוי היבט בורא העולם , מאציל יוצר בורא ועושה . ההיבט הנברא שאינו האור , נקרא תוהו ובוהו וחושך על פני תהום , רייקי - הוא גילוי היבטי העולם הראשוניים שאינם אור דהיינו שיא החושך , דוד ונקראים היבט החלל הפנוי , או סיטרא אחרא . דוד

shecht

New member
נו, ואתה מה? דוד יחידי? ../images/Emo11.gif

אתה יודע על מה אתה מדבר? מרוב גיפופי מילים אין לך מושג מה אתה אומר. אילו היה לך מושג, אולי היית יכול להביע זאת בשפת בני האדם, שהרי השפה בה את המשתמש אינה מובנת אלא לך בעולמך שלך. דוד, אינך היחיד, יש עוד דודים כמוך, הראה לנו במה אתה שונה, חוץ מהיותך "שונה" באופן דיבורך. בוא תסביר מה זה סיטרא אחרא ולמה אתה חושב שזה מה שזה. בחייך, השקעת עד עכשיו, נראה אותך עוד קצת.

shecht

New member
OK, מקבל. עם זאת:

עם זאת, ביטויו של דוד משתמעים (לי לפחות) בצורה מתנשאת משהו ובלתי מובנת בעת ובעונה אחת. לכן, ביקורתי מכוונת לכך שיסביר עצמו בצורה יותר מובנת ומובנית. אני מקבל דעתו של כל אדם, אבל שים לב, שאני מנסה לקרוא את דבריו של דוד מזה זמן ודבריו סתומים בחלקם ודורשים הבהרה במילים יותר פשוטות ובמשפטים מסודרים. אני בעד חופש ביטוי ופלורליזם, אבל הגעתי למצב שבו ניסיתי בכל ליבי לקרוא ולהבין את דבריו, וזה פשוט לא הולך, רב הנסתר על הגלוי וזה גורם לתגובות שונות ומשונות. זה הכול. אני חוזר בי מכל משפט מתנשא או פוגע שבו השתמשתי בהודעתי הקודמת, לא זו היתה הכוונה.

בחייך דוד אולי אתה מצד הסטרא אחרא

שלום לך!!! אני מבינה שאין לי מה לפנות אליך בכלל בגוף ראשון. כל מי שפנה אליך קיבל תשובה עקיפה. ידידי היקר יש לי מן תחושה מוזרה שאתה "משחק" את תפקיד האלוהים. כן כן זאת ביקורת ועוד מפיה של אישה, נקבה... אדם שמתבטא כמוך, סגור ומסוגר בנקודה אחת בחייו הוא הוא זה שנמצא בעולם החושך. אני מרשה לעצמי לדבר על פעולותיך מכוון שאתה לא מפסיק לדבר בסגנון העיקש שלך בשני הפורומים מודעות ורייקי. אתה מביא על דברייך כעסים של אנשים. לא אחד לא שניים כל הזמן יוצר אינטריגות ומנסה להיות הכי צודק והכי חכם. יצרת לך איזו שהיא תבנית הבנתית שרק אתה מסוגל להבינה. "כולנו כאן אנשים סתומים שרוצים רק להביא רוע לעולם ואתה טלית שכל כולה תכלת". אני חושבת שבפורום הזה נעשית עבודת קודש ואתה כל הזמן מנסה לחבל בה. אז מספיק כבר. אתה לא המורה האוניברסלי של העולם. אף אחד לא מינה אותך אפילו לא הנהלת תפוז אז צא כבר מן ה"חושך". תתחיל להפתח לאור והאהבה שאנשים מנסים לשדר לך ופתח עוד כמה נקודות מבט שונות על התנהגות הסביבה והאנשים הטובים שבה. תתחיל לאהוב את עצמך. שיהיה לך יום טוב מלא באהבה ממני ומכולנו. מיכל

חוכמית

New member
מיכל - יפה אמרת!!! ../images/Emo39.gif

למרות שנראה לי שכל רצונו בתגובה ולא משנה מה היא. עצם ההתיחסות זה מה שחשוב לו כי ממילא אינו מבין מה אומרים לו בחזרה. גם הדיון בינינו על הדברים שהוא כותב מבחינתו - זה נפלא!!! כן הוא פוגע. וחבל באהבה וחמלה יום נפלא

מילון = הסבר המילים המופיעות בו.

הסבר בבקשה את המשפט: צדיק = האור כתפישת היחסיות לעומת התחלפות העולם. חוז מזה, רייקי אינה: איך לנהוג , איך לנהל , איך לעשות קומבינות. אלא שימוש באנרגיית חיים אוניברסאלית שמקורה מבורא העולם. היכן הסיטרא אחרא? לפי דעתך אנחנו רוכבי סוסים ואתה רוכב עופרים חשבת פעם לרכב על עופר? מה פירוש שאר ירקות של רמת הבהמה? שוב אני מבקש ממך: רד לעם, כתוב עברית פשוטה. אור וטוב אוריאל מעוז

odeia

New member
אוריאל - את אותו מאמר הוא פרסם גם

בפורום הרייקי בוואלה

hayonkoby

New member
וגם אני כותב בשני הפורומים ... ../images/Emo8.gif

או בקיצור , אולי נרד ממנו כבר ? הוא לא ברור , לדעתי קצת אנטי רייקי , אבל זו עדיין לא סיבה לחפש את דוד היחיד על כל דבר. בואו נקרא את ההודעות , לא נבין מה שלא נבין ונמשיך הלאה להודעה הבאה ... שהרי לא נצליח לשכנע אותו או לשנות את סגנון כתיבתו ...

odeia

New member
בהחלט אפשר לכתוב באיזה פורום שרוצים

השאלה אם אלו דברי טעם ו/או מובנים, רק רציתי להסב את תשומת לב הקוראים או מנהלי הפורום ליתר דיוק שאולי לא צריך להתייחס אליו כל כך כמו לכמה מבקרות אחרות שהכרנו

חוכמית

New member
שיכתוב למה לא???ממילא לא מבינים

כלום ואם יכתוב אולי דרך זה יוכל להבין את עצמו יותר טוב??? כנראה שיש בליבו צורך עז בכתיבה זו אז שיבושם לו. אולי כדאי שכל אחד מאיתנו יחליט לעצמו מה הוא עושה עם ההודעות האלה שלו. אני כמו שכבר הודעתי לא קוראת אותן כי הן לא נותנות כלום מעבר לבלבול אחד גדול. טוב לו שמנסים להבין אותו ולא מצליחים. זה כנראה משהו שעושה לו טוב ולכן הוא דבק בו. אז לבריאות. אני חושבת שכדאי להמשיך בנושאים האחרים ולא לתת לזה לעקב את התפתחות השיחה שיש כאן כי לדעתי זה הנזק העיקרי שנגרם כאן ממה שהוא כותב. עם החושך שהוא מקרין בכתיבתו הוא מאפיל על האפשרות של התפתחות כאן ומוציא את החשק לקרא משהו.הוא פשוט חוסם אנרגיה תוך כדי דיבור על מה זה אנרגיה.... עצם תשומת הלב שהוא מקבל - זה מה שהוא רוצה ומרגיש מאוד מיוחד (ויחיד) בשפה שאינה מובנת. ניסיתי כמו רבים אחרים לדבר אליו והוא בשלו. אין לו שום רצון להבנה או דו שיח. הוא מדבר לבד ואל עצמו בלבד וזהו. שולחת לכם הרבה אנרגיה כדי שהפורום יתחיל שוב לרוץ למרות ההודעות החוסמות. ותחשבו על זה..

הרחבת ההסבר

שלום , ניסיון לפשט יותר את הדברים : לצורך ההסבר אשאל מושגים , מפיזיקה פירוש אותיות ועוד´ צ´ - האות הנ"ל מסמלת היבט המשיק לעולם , כמו מבט על הבריאה מתוך רגע המפץ הגדול , שהיקום עבור המביט הוא כמו בלון מתנפח , של יחסיות מרחב וזמן , שבו הצופה רואה יחסיות של אנרגיה וחומר מרחב וזמן, ובין ההיבטים הנ"ל נכנס ליקום אותו מביט המבוטא באות צ´ , דהיינו היבט שהוא נבדל מהיקום ומבדיל את היבטיו , ד - הבדלה - היבט של ה-צ´ הצופה על יחסיות האנרגיה חומר המרחב והזמן . פעולת הצפיה המבדילה היא אינטראקטיבית ומשנה את היקום הנצפה, י - יחסיות - השינוי ביקום הנצפה הוא יחסי , ק - התחלפות העולם - הצופה והבדלותיו היחסיות משנות את היקום הנצפה , ונוצרת דינמיקה שבה העולם מתחלף בכל הבדלה יחסית . סה"כ = צדיק - נבדל המבדיל המעביר את אפיוני היקום כהבדלות יחסיות לעומת התחלפות העולם . אור = היבט פעילות הצדיק כמרחב קיומי היורד לתוך היקום , דהיינו סך כל היבטי הצדיקים ביקום שיחדיו הם מרחב צדק מוחלט, אדם - פעילות ההבדלה של היקום מתוך היקום, ללא המבט מהמפץ הגדול , ועל כן נאמר "לא ידון רוחי באדם " וכך היה המצב בעולם עד התורה הנקראת עץ חיים ומלמדת את החיבור הנכון , לא כאיזון בתוך היקום , אלה שלמות אם יוצר האור בעודך באדם , שזה עניין תיקון הגוף וחיבורו לאל שלפני המפץ או הבריאה , וזה בהבדל מוחלט ממי שנקרא מואר , שהוא רק רואה את האור ביקום אך אינו מחובר לבורא עצמו , מרחב האור בתוך היקום מובנה מ- סך כל ההבדלות כתחום , היבט הנקרא דת - בהבדלה כתחום . הראיה של היבטי היקום המקיפים את הצדיק ואורו הפנימי והקיומי , לעומת התחום הנ"ל , מכונה מצוות . יש להבחין בין היבט המקיף לסובב , סובב נמצא רק באשליית המציאות של אדם שאינו מחובר אל הבורא (כולל מואר) העוסק ביום יום בהיבטים סובבים(סיטרא אחרא) נקרא רוכב סוסים , והעוסק במקיפים נקרא רוכב עופרים , היכן הרייקי עומד בכל זה , הרייקי: רייקי = היבט שנוצר מירידת האור כיחסיות יחסית (היבט הנברא ולא אור) המתייחסת להתחלפות העולם כיחסיות , דהיינו המרכיבים הראשונים בתפישת הסובב ,ואין להם חלק באור , לייצי = היבט נמוך של מציאות אשליתית המורכבת מהיבטים של זמן ומרחב אנרגיה וחומר ותפישתם כעולם מעוצב מיחסיות יחסית (יחסיות הגשמי ה-ס"א) המתייחסת לצדיק כיחסיות , דהיינו מורכבות של גשמיות יחסית ולכן מתייחסת כהיבט סובב לצדיק , ולכן הטענה שרייקי או לייצי הוא הדבר הטוב ביותר לגויים , הוא מסדר את יחסיותם לאור , אולם היהדות עוסקת ביחס לבורא האור והיבטיו המקיפים , ורייקי עבור היהודי זה פשוט לא טוב ואף פוגע בגויים , שהרי אנו מושכי האור ומפיציו. מקווה שההסבר הזה מספיק מופשט , דוד

דוד אני מבקש את סליחתך...אבל... ../images/Emo5.gif

אלה הם תחושותי כשאני קורא את הודעותך ומגיב ואתה עדיין בשלך. זוהי תגובתי האחרונה להודעותיך. שיהיו לך חיים מאושרים אור וטוב אוריאל מעוז

hayonkoby

New member
אוריאל - שכחת תגובה חשובה

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? הצעה לתפוז - להוסיף אייקון של סימון שאלה ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

hayonkoby

New member
אופס , לא ראיתי שיש כבר ../images/Emo35.gif

אבל העיקר הכוונה . אוריאל - חוץ מזה , אתה מגיע ביום שישי ? האם נזכה להיפגש ?

למעלה