מילון מונחים?

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
מילון מונחים?../images/Emo53.gif

שלום לכולם
אני מוצא שהיום כבר אי אפשר לקרוא ביקורת מסעדות בלי להיות מומחה בכל רזי הלשון של המטבח. אז
מראש על הבורות ואשמח אם תוכלו לפרשן לי מספר מושגים שתמיד תהיתי על קנקנם
ואלו הם: קרפצ'יו סביצ'ה קונפי גראטן ברוסקטה טרין

liti

New member
בבקשה ../images/Emo26.gif

קרפצ'יו- נתחי בשר נא (סלמון/בקר...) בדרך כלל בבלסמי או בלימון.
סביצ'ה- דג/פרי ים שעובר כבישה עדינה בלימון או נוזל חומצי אחר.
קונפי- מזון שבושל בתוך השמון של עצמו (היום מאוד פופולאריים קונפי של ירקות למיניהם).
טרין- קצת קשה לי להגדיר אך זה בדרך כלל גוש מוארך הפרוס לפרוסות. יכול להיות מוס או למשל שכבות של גבינות, ירקות ועוד שבדרך כלל מכסים אותם ומכניסים אותם למספר שעות במקרר.
ברוסקטה- צנים/פרוסות לחם קלויות עם כל מיני תוספות מעל.
גראטן- ירקות חיים או מאודים שלהם מוסיפים נוזל (שמנת/רוטב בשמל/עגבניות...) ומעליהם מפזרים גבינה ואופים עד שהצבע זהוב/חזק והחלק העליון של המאפה נראה פריך. (גראטן בצרפתית הוא פועל שפירושו לאפות בציפוי גבינה).
אם יש שאלות נוספות לא לחשוש, אנחנו פה ואנו מאוד ידידותיים ונשמח לענות!

Soak

New member
תודה רבה! ../images/Emo9.gif

שמתי לי לינק להודעה בפייבוריטס

liti

New member
לא בדרך כלל,

אם כבר אז יותר נכון לומר גם ולא בדרך כלל. רוב המתכונים הפופולריים לסביצ'ה משתמשים בלימון. סביצ'ה באלכוהול עדיין לא טעמתי אבל לא אתנגד לנסות. למי שמתעניין- כתבה מעניינת על הסביצ'ה ועל מקורותיה שפורסמה באתר של על השולחן.

Siren

New member
לפני שנתיים

הייתי בישעור הדרכה של מיקה, והיא הכינה סביצ'ה בסגנון אסייתי עם חלב קוקוס, ג'ינג'ר, כוסברה ופלפל חריף....יאמי!

Arfilit

New member
כל הכבוד ליתי!

חידוד קליל - לגבי הקרפצ'ו - הנתחים באים כשהן חתוכים דק דק דק דק - כמה שיותר דק - ככה יותר עדיף... בד"כ חותכים את הבשר כשהוא קפוא - כדי להגיע לדקויות האופטימליות.

ronchik

New member
טרין זה לא השם של הכלי?

זה מה שפעם הסבירו לי, מעניין באמת מה המקור של זה?... רונצ'יק

גידי42

New member
|פטינו ראיתם מה זה תותחית המנהלת...

ליטוש כל הכבוד. איזה מזל שגם אני לא אהיה כאן כשאת בחופשה. לא הייתי עומד בזה.

ליאן.

New member
../images/Emo10.gif

זה מה שאתה אומר אחרי שאפילו הבטחת לעזור? <תולשת באכזריות את הפוסטר של גידי, ומחזירה את טום קרוז למקומו הראוי, על תקרת מיטתי>

גידי42

New member
ליאן .... זה הוצא מהקשרו...

אני בטוח שתנהלי את הפורום בהצלחה רבה. זה דיי מזכיר לי כאשר המורה היתה חולה וכולם היו משגעים את המחליפה. וחוץ מזה לתלוש אותי ולשים את תום קרוז???? זה כבר עונש לא קטן... הייתי מציע לשקול את הענין שנית....

למעלה