מילון הפורום האות VAV וו.

איקידו

New member
מילון הפורום האות VAV וו.

המונחים וההגדרות ממילון BLACK-BELT MAGAZINE ווָא (wa), יפנית - הרמוניה, תֹאם, קואורדינציה. ווָאדוֹ רְיוּ (wado ryu), יפנית - אחד מסגנונות הקראטה הנפוצים. ווא - הרמוניה, שלום ; דו = דרך ; רְיוּ = אסכולה. ווָאקִי (waki), יפנית - בית השחי, צד הגוף, לצד הגוף. ווָאקִיזַאשִי (wakizashi), יפנית - החרב הקצרה יותר מבין השתיים שנישאו ע"י הסמוראי. ווָאזָה (waza), יפנית - טכניקה.

nitzano

New member
Wu shi tai ji quan

ישנם שני זרמים שונים בשם וו 吴式太极拳 וו ג'יאן צ'ואן (1870-1942) 吴鉴泉 - ככל הנראה למד טאי גי צ'ואן מאביו jin you . ג'ין יואו (מנצ'ורי) למד תחילה את הסדרה הגדולה (דה ג'יה) מיאנג לו צ'אן ובהמשך למד מבנו השני של לו צ'אן , יאנג באו חואו, את הסדרה הקטנה (שיאו ג'יה) . וו ג'יאן צ'ואן אהב את הסדרה הקטנה ממנה הסיר הקפיצות שחרור הכח (fa jin) והחזרות המרובות על תנועות ופיתח את 吴式太极拳 . 武式太极拳 וו יו שיאנג (1812-1880) 武禹襄 - למד את הסדרה הישנה (לאו ג'יה) של משפחת צ'אן מיאנג לו צ'אן ,מאוחר יותר למד את הסדרה החדשה (שין ג'יה) מצ'אן צ'ינג פינג ולאחרשהוסיף ושינה פיתח את 武式太极拳 .
吴式太极拳 Wu shi tai ji quan 武式太极拳 Wu shi tai ji quan 吴鉴泉 Wu jian quan 武禹襄 Wu yu xiang 杨露禅 Yang lu chan 杨班侯 Yang ban hou 陈青萍 Chen qing ping 大架 da jia 小架 xiao jia 老架 lao jia 新架 xin jia​

תוכל גם לכתוב מספר מילים על מנזר

וודאנג? על וושו? על וו-וי? שם פרטי שני של בנאדם זה אגרוף? זה מקובל לקרוא לילדים בשם צ'ואן, או שמראש ידעו שהוא יהיה אמן לחימה כשיהיה גדול?

fa jing

New member
לגבי וו טאי ג'י

לא לשכוח את סגנון וו דאנג שנכתב בסימניה זהה כפי שמופיעה בשם wu jian quan , אין לי כרגע סימניות סיניות כאן במחשב כך שאני לא יכול להוסיף אותן כאן. שמות נוספים. וו דאנג - מנזר המצוי בהרי וו דאנג במרכז סין. וואנג שיאנג ג'אי- מפתח האי צ'ואן או/ו דה צ'אנג צ'ואן. וו שינג- חמשת המעברים( בתאוריה), חמשת האגרופים בשינג אי וו לין- קהילת אמנויות הלחימה. וואי גונג- צ'י גונג או יכולות חיצוניות (קשות)- אני ממש לא אוהב את ההגדרה שנתתי אך מכיוון שהן מוכרות יותר כך , העדפתי לכתוב אותן כך. וו וואי- וו ג'י- את שתי מושגים אלו עדיין לא מצאתי להן תרגום נאות לכן אני משאיר זאת לניצן וזאב.

Wing Chan

New member
את וודאנג לפי דעתי..

צריך להרחיב טיפה.. זה קצת יותר מסתם מנזר על הר וודאנג, לא? הוא דיי מפורסם. ראיתי איזה תוכנית עליו מתישהו.. (הלוואי והייתי יודע יותר
)

fa jing

New member
אתה צודק.....כרגע זמני קצר קצת...

אם תצטרכו אשמח להרחיב. חנן

nitzano

New member
וו שו

הייתי ממליץ להפריד בין הוו שו המודרני המוכר לנו כיום לבין המשמעות המקורית של וו שו - 武术 。 על כן יש לדעתי להשתמש בשם החדש 舞术 במקום 。。。。。 &#65307

מריושי

New member
וודאנג נחשב

למקום בו פותח הטאי צ'י ע"י נזיר שנקרא ZHANG- SANFENG שהגיע להר כדי להתרכז בעבודתו בתור אלכימאי. הוא פיתח סדרה של 13 תנועות עפ" הצלבות מידע שונות ןצפיה בסגנונות שונים (ביוחד הצ'ן שנחשב לאחד היותר עתיקים), לא נמצא קשר ישיר לפיתוח הטאי צ'י של ימינו ולאותו נזיר. לעומת זאת יש מספר אלמנטים של גישה וצורת פעילות שקיימים בשני הסגנונות (טאי צ'י ו13 התנועות) אבל לא מספיק ע"מ ליצור קשר ממשי (היות שיש השפעות גדולות ממקורות אחרים). מסורתית סין מחולקת לשאולין וסגנונותיו בצפון ווודאנג והסגנונות המסונפים לו בדרום. קיימת גם תאוריה שהטאי צ'י התפתח באיזור וודאנג בגלל שאולין- מספר נזירים שברחו בעת מצוקה משאולין הגיעו לוודאנג ולימדו שם סגנונות פנימיים שבשאולין לומדו רק לתלמידים הבכירים שיותר, והנזירים בוודאנג פיתחו את זה הלאה. אם לוקחים את התאוריה הזאת, אז כנראה אותם נזירים שאולינים לממדו דוקא אומניות פנימיות משום שזה מתאים יותר לאורח החיים ולאמונה הדאואיסטית, שוודאנג הוא אחד ההרים הקדושים לדת זו

fa jing

New member
התעניינות אינלקטואלית גרידא...

אני אצטט אותך בכדי להתייחס לדבריך. הציטוט:"קיימת גם תאוריה שהטאי צ'י התפתח באיזור וודאנג בגלל שאולין- מספר נזירים שברחו בעת מצוקה משאולין הגיעו לוודאנג ולימדו שם סגנונות פנימיים שבשאולין לומדו רק לתלמידים הבכירים שיותר, והנזירים בוודאנג פיתחו את זה הלאה. אם לוקחים את התאוריה הזאת, אז כנראה אותם נזירים שאולינים לממדו דוקא אומניות פנימיות משום שזה מתאים יותר לאורח החיים ולאמונה הדאואיסטית, שוודאנג הוא אחד ההרים הקדושים לדת זו" מה שמעניין אותי הוא היכן קראת את התאוריה הנ"ל? אשמח לקבל מקורות ולקרוא על כך בעצמי מכיוון שזו פעם ראשונה שאני שומע על משהו כזה. שמעתי שהיו חילופי מידע כאלו ואחרים אך שזה נלמד בצורה מפורשת שכזו עדיין לא שמעתי. לגבי החלק השני של הציטוט זה כלל לא מתאים לשאולין מכיוון שהם בודהיסטים ולא דאואיסטים הם התעסקו בצ'ן בודהיזם או מה שמוכר כזן בודהיזם. אשמח לקבל את המקור לתאוריה זה מעניין אותי על מה היא מסתמכת... חנן

nitzano

New member
מי אמר למי ולמה ....

אני לא ממש הצלחתי להבין את הסיפור . אני אישית עוד לא הבנתי מי קדם למי - טאי ג'י של וו דאנג או זה של כפר צ'אן (שלמעשה קרוב דווקא לשאולין) . בכל מקרה טאי ג'י היא תפיסה דאואיסטית ולא בודהיסטית מסכים עם חנן

מריושי

New member
אז ככה

צ'ן לא יותר עתיק ממה שיש בוודאנג, רק אי אפשר לקבוע שזה התפתחות של וודאנג, והכפר נמצא יותר קרוב לוודאנג, חוץ מזה שבתכלס שני המנזרים די קרובים (וודאנג ושאולין) ועל ענין המקורות ועל הקשר בין הסגנונות אפשר ללמוד טוב באתר הבא http://216.239.57.104/search?q=cache:3JNOwfia4ToJ:web.singnet.com.sg/~limttk/+Peter+Lim%27s+Taijiquan+Resource+Page&hl=en&ie=UTF-8 בקשר לענין השני אני כרגע לא מוצא את האתר שמדבר על זה (היה לי במועדפים עד שהמחשב שלי התאבד..) אבל הוא מדבר על זה שכנראה זה היה סגנון מסויים שנלמד רק ע"י הבכירים ביותר בשאולין, ועקב איזשהוא אירוע הגיעו כמה נזירים לוודאנג, ולימדו את זה. אותו אתר טוען שלא ברור למה הם לימדו דוקא סגנון שיועד לבכירים. אני הסקתי כמוכם- שפשוט זה תאם את המנטליות הדאואיסטית. האתר הזה שייך לבי"ס שמלמד סגנון מסוים שנטען שם שהוא פיתוח של וודאנג צ'ואן שנעשה ע"י גורמים מחתרתיים ששטו על ספינות נהר ששימשו לשעשועים. וזאת הגרסה ההיסטורית שהם דובקים בה.

nitzano

New member
וו שינג ../images/Emo4.gif

קצת קשה להסביר ולתרגם זאת . גם שם זה מתייחס לשני מושגים שונים :五形 ,五行 五行 - חמש הפאזות 。מתאר יחסיות בין 5 תופעות בטבע (עץ, אש, אדמה, מתכת, מיים) לפי קשרים של יצירה, הריסה והגבלה הדדית המביאים להרמוניה של המערכת כולה . בסגנונות שינג אי צ'ואן, אי צ'ואן ודה צ'אנג צ'ואן ישנם 5 אגרופים/כוחות המשויכים לפי אופיים אל חמש הפאזות ולחמישה איברים פנימיים. 木מו עץ אגרוף באנג 火חואו אש אגרוף פאו 土טו אדמה אגרוף חנג 金ג‘ין מתכת אגרוף פי 水שוי מיים אגרוף דז‘ואן חמש הפאזות מופיעות גם בסגנונות רבים אחרים. 五形 - חמש הצורות . סגנונות רבים מחקים את חמש החיות העיקריות :טיגריס, דרקון, נחש, עגור, נמר .

nitzano

New member
וו ג'י

וו ג'י - 无极 "מהו וו ג'י ? כאשר האדם עדיין לא החל לתרגל לחימה, אין כל מחשבה בלב (שין), אי (כוונה) עדיין לא נע, אין מראה הנקלט בעין, הידיים והרגליים עדין לא נעו, אין כל תנועה בגוף, יין ויאנג לא נקבעו, טהור ועכור עוד לא הופרדו ,.......(הכל מורכב מ)צ'י אחד ." סון לו טאנג טאי ג'י צ'ואן שואה "מהו וו ג'י ? ריק ודומם חלול כאילו אין דבר בו .....הצורה נוצרת מן החוסר צורה ......." שואה דיאן - xue dian וו ג'י הינו המצב הראשוני ביותר בו יין ויאנג עדיין לא נקבעו (טאי ג'י) בו עדיין לא קיימת החלוקה לניגודים , כלל הצ'י מאוחד . באמנויות הלחימה הסיניות הינו העמידה הראשונית ,בה נהוג לנקות את הראש ממחשבות והלב מרצונות .רגע של רייקנות (אין) ממנו מתחילה התנועה (יש) ע"י פיצול ל-יין ויאנג .

fa jing

New member
wu ji

זו התמונה היחידה שמצאתי. אני זוכר שקראתי באיזה ספר על הקליגרפיות של או סאנסי והיתה שם קליגרפיה ממש יפה של וו ג'י רק לא הצלחתי לאתר אותה ברשת. זה היכ טוב שמצאתי

למעלה