"מילון הפוך":

trilliane

Well-known member
מנהל
זו לא שפה נמוכה, אלא שפה שימושית והיא מותאמת

למשלב של המילה שחיפשת. המטרה היא לא "לפתח את הלקסיקון" אלא לעזור לכותב למצוא מילים דומות אחרות. אני משתמשת בכלי הזה כל הזמן (לא בוואלה, אלא במקור, שהוא בבילון) כשאני עורכת או מתרגמת. כשאני מחפשת מילה מדויקת יותר, או משהו ליד, אבל לא מצליחה לחשוב על אפשרות מתאימה בעצמי, זה מאוד עוזר. אני לא מכירה אף תזאורוס אחר עברי ברשת; יש מילונים כאלה למכירה בחנויות.

הרי לך, בזהב משקלו - תרתי משמע.

דוגמה: מילים נרדפות למילה טוֹב תואר מוֹעִיל, טוֹב; רָצוּי, חִיּוּבִי, קוֹנְסְטְרוּקְטִיבִי קְלָסִי, מוֹפְתִי; מַשֶּׁהוּ מַשֶּׁהוּ (סלנג) , סוֹף הַדֶּרֶךְ (סלנג) , חֲבָל עַל הַזְּמַן (סלנג) , הוֹרֵס (סלנג) , אָחוּשַׁרְמוּטָה (המונית) , חבל"ז (סלנג) , אַדִּיר (בלשון הדיבור) , לֹא נוֹרְמָלִי (סלנג) , עֲנָק (סלנג) , מְטָרֵף (סלנג) , מַטְרִיף (סלנג) , מַדְהִים (סלנג) , מְטַמְטֵם (סלנג) , מַגְנִיב (סלנג) , מַדְלִיק (סלנג) , עוֹלָמִי (סלנג) , גָּדוֹל (סלנג) , מְשַׁגֵּעַ (בלשון הדיבור) , פַנְטַסְטִי (בלשון הדיבור) , אַגָּדִי (בלשון הדיבור) , עָצוּם (סלנג) , חֲלוֹמִי (בלשון הדיבור) , גָּדוֹל מֵהַחַיִּים (סלנג) , בּוֹמְבַּסְטִי (סלנג) , אַשָּׁפִי (סלנג) , שָׁוֶה (סלנג) , סַבָּבָּה (סלנג) , גָּנוּב (סלנג) , שִׁגָּעוֹן (סלנג) , פָּצָץ (סלנג) , הִיסְטֶרִי (סלנג) , עֶשֶׂר (סלנג) , מְפוֹצֵץ (סלנג) , מְהַמֵּם (סלנג) ; מַעֲטִיר, דָּגוּל מֵרְבָבָה , מְהֻלָּל, דָּגוּל; מֵהַמַּעֲלָה הָרִאשׁוֹנָה , לֹא רָגִיל (בלשון הדיבור) , סוּפֶּר-דּוּפֶּר (סלנג) , שָׁוֶה זָהָב , מִשּׁוּפְרָא דְּשׁוּפְרָא , מִמַּדְרֵגָה רִאשׁוֹנָה (בלשון הדיבור) , לְעֵלָּא וּלְעֵלָּא (מליצית) , לִיגָה א' (בלשון הדיבור) , מִן הַמֻּבְחָר , סוּג א' , שְׂאוֹר שֶׁבָּעִסָּה (ספרותית) , עִדִּית שֶׁבְּעִדִּית (ספרותית) , מְעֻלֶּה, מְצֻיָּן, יוֹצֵא מִן הַכְּלָל , זְהַב פַּרְוַיִם (ספרותית) , זָהָב טָהוֹר (בלשון הדיבור) , טוֹב מְאוֹד , אָלֶף אָלֶף (סלנג) , בְּחֶסֶד עֶלְיוֹן ; מִצְטַיֵּן; כְּלִיל הַשְּׁלֵמוּת , פֶּרְפֶקְט (סלנג) , מֻשְׁלָם; פְּרִימְיוּם, עַל רָמָה (בלשון הדיבור) , מִן הַשּׁוּרָה הָרִאשׁוֹנָה , מְשֻׁבָּח, אֵיכוּתִי, מֻבְחָר, אֶקְסְטְרָה (בלשון הדיבור) , נִבְחָר, הַי קְלָס (בלשון הדיבור) , טוֹב; לֹא מֵהָעוֹלָם הַזֶּה , לָא מֵעָלְמָא הָדֵין (מליצית) ; סוּפֶּר (סלנג) , תַּאֲוָה לָעֵינַיִם , כָּלוּל בַּהֲדָרוֹ (מליצית) , מַרְהִיב עַיִן , מַרְהִיב, מַקְסִים, נֶהֱדָר, מֻפְלָא, נִפְלָא; אַחְלָה (סלנג) , עַל הַכֵּיפָק , אַיְזֶן (מיושן) ; וִירְטוּאוֹזִי מֻצְלָח, טוֹב מְשׁוֹבֵב נֶפֶשׁ , כֵּיפִי (סלנג) , נָעִים, מְהַנֶּה, מַרְנִין, טוֹב, מְלַבֵּב לַרְז' (סלנג) , לַרְג' (סלנג) ; יְקַר נֶפֶשׁ (ספרותית) , טוֹב לֵב , טוֹב, מֵיטִיב; נְדִיב לֵב , זוּלָתָנִי, נָדִיב, אַלְטְרוּאִיסְטִי, רְחַב לֵב , יָדוֹ פְּתוּחָה

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חוששת שפספסתי את הפואנטה שלך... ../images/Emo9.gif

שווה זהב אך גם עולה זהב. ודבריי הופנו אלייך

(ולא לדינקה) כתגובה לאמירתך "אני לא מכירה אף תזאורוס אחר עברי ברשת; יש מילונים כאלה למכירה בחנויות." ולדינקה, ההעדבקה נלקחה ממילון רב מילים המקוון.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי שהגבת לי, לא הבנתי מה רצית לומר

כי לא ציינת שאתה ממליץ על רב מילים...
(שבאמת עושה רושם טוב, רק שהוא מחייב רכישת מנוי לא זול בכלל, כאמור).

dinka10

New member
סליחה, מתקנת

לא מדובר בשפה נמוכה, אלא במשלב הלשוני של המילה שכתבת. אני נוטה לא להסכים איתך לגבי מטרת השימוש בתזאורוס. כי את בתוך עורכת או מתרגמת מחפשת מילים אחרות באותן משלב כדי שיתאימו לך "תבניתית" אל ההקשר והמשפט שאת מנסה לתרגם (אוח, 2 יח"ל תרגום אנגלית
), אבל בנאדם אחר, אני לדוגמא, מעוניינת להיכנס לתזאורוס כדי לחפש גם מילים במשלב גבוה יותר, לכן לדעתי יש צורך לענות על כל הצרכים של המשתמשים... מה שלא קורה במילון של וואלה. אבל מסכימה איתך שלתרגומים הוא מעולה.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לפעמים גם משלבים דומים, אבל אם את מחפשת

מילים במשלב גבוה הייתי מציעה לך פשוט לקרוא ספרות יפה (מקור או תרגום), בעיקר מלפני כמה עשורים. כך רכשתי אוצר מילים בילדותי, ואז לא הייתי צריכה ללמוד מילונים לפסיכומטרי (או, גם זו דרך...).

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי אחרים יוכלו לעזור, אני לא קוראת ספרות

יפה בעברית כבר שנים רבות... (בעיקר ספרי עיון ואם לא אז אנגלית ו/או מד"ב). נסי בפורום ספרות, אין לי ספק שיוכלו להמליץ לך על ספרות עברית במשלב גבוה.

trilliane

Well-known member
מנהל
"האמן והמרגריטה" (אומן זה משהו קצת שונה)

קחי בחשבון שזה כמובן תרגום ולא ספרות מקור, ואגב, זה ספר שתורגם לעברית יותר מפעם אחת (כמדומני התרגום הישן יותר בשם "השטן ממוסקבה"). בכל מקרה, מאחלת לך קריאה מהנה.

textguru

New member
מילון

מילון רב-מילים נותן פירוש למילים, מילים נרדפות ועוד כל מיני. שימושי ביותר אם את עוסקת בכתיבת תוכן וכד'. www.textguru.co.il

למעלה