מילון אבן שושן

Nizzan Cohen

New member
מילון אבן שושן

היום בעודי עושה עבודה כלשהיא שדרשה ממני עיון במילון, עליתי על הערך "המוסקסואליות". מה שראיתי שם הטריד אותי מאוד. הינה מה שכתוב, במילון (המילון החדש, אברהם אבן שושן (בהשתתפות חבר אנשי מדע), הוצאת קרית ספר בע"מ [ירושלים]. ה-opyright הוא מ-1993) תחת הערך : "תשוקה מינית סוטה של גבר או אישה אל בני מינם. * הומוסקסואלי - הקשור בהומוסקסואליות. * הומוסקסואליסט - גבר בעל סטיות הומוסקסואליות. כשלעצמי, אני סטרייט. אבל אני מכיר הרבה חברים הומוסקסואלים. והנושא קרוב לליבי מאוד... אבל אני לא יודע עם בשנת 1993 הוצאה כבר ההומוסקסואליות מרשימת ההפרעות. אני גם לא יודע אם במילונים חדשים יותר מופיעה המילה באופן הולם יותר... אולם אם לא אני חושב שיש לכתוב להוצאה כדי שבמילון הבא יופיע הערך באופן מכובד יותר. אגב, אצטט לכם גם את הערך "לסבית" מאותו מילון, כדי שיהיה מקום להשוואה. לסבית - כינויי לאישה המקיימת יחסים מניים עם בת מינה. *אהבה לסבית - כינוי ליחסי אהבה מיניים בין אישה לאישה.

DecayCell

New member
זה נשאר כך עוד מהמהדורות הראשונות

במהדורה החדשה (2003) זה תוקן לנטייה.

Nizzan Cohen

New member
אז מסתבר שדווקא יש הצלחה ../images/Emo13.gif

המודעות גוברת

Nizzan Cohen

New member
אגב ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

קהילה חמודה מאוד יש לכם פה
כל הכבוד

הומוסקסואליסט ../images/Emo6.gif!!! ענק ../images/Emo13.gif

וכן, זה תוקן (או כמו שהנכדה של אבן שושן אמרה- החלפנו את הסמ"ך בנו"ן). אגב תוקן- מילון 2003 ממש נחמד

מילון איבן-ניסים זאב

כמדומני, לפי המילון הש"סי (מישהו יודע מתי הוא יוצא לאור?) אנו בכלל "הומואיסטים"... תודו שזה נשמע ממש, אבל ממש טוב
אני מאמץ את המילה בחום. קובי
[הומואיסט גאה]

TiptiponBoy

New member
אני מצפה...

יהיה גם סלנג קווירי? עשו משהו דומה באתר eXit,קראו לזה מילון אבן שושנה . אפשר לעשות מזה פרוייקט מושקע של ממש אם תשאלו אותי. אשמח לעזור במידת הצורך. נ.ב. כל מי שהיה קצת בשוק מהמילה "הומוסקסואליסט" מוזמן לגלות שבעבר ח"כ זאב ניסה ללכלך על יועץ של פורז וקרא לו "הומואיסט". בסופו של עניין התברר שהוא בכלל סטרייט.

dolfe

New member
דווקה מילון אבן שושן השתכלל....

בעודי יושב ועושה "תסלחי לי" מספר שתיים בשרותים אני ניתקל במודעה בעיתון שאומרת שמילון אבן שושן הכניס הגדרות כמו "שרמוטה" "בן זונה" וכ"ו........ המממממ האימפריה הלשונית בארץ ישראל לאן?!?!?!?

למעלה