מילולי

מילולי

מורה רואה לפניה ארבעה תלמידים העומדים בשורה, כשפניהם של בן ובת מופנים אליה, וכן ילקוט ירוק וילקוט אדום שעל גבם של שני התלמידים האחרים (מינם לא ידוע) כמה תלמידים לכל הפחות, ייאלצו להסתובב כדי שהמורה תוכל להפריך או לוודא את הטענה שרק לבנות תיק אדום? 1. 1 2.2 3.3 4.4 בשאלה הזאת פשוט לא הבנתי את הנתונים, אז אם אפשר בנוסף לתשובה להסביר לי מה רוצים ממני.. 1.הנגר התגאה בפיל כפיו 2. נשיאת איגוד הפטלנים נשאה את נאומה ביום שישי שעבר 3. הסדנה עוסקת בשיפור ובפיתוח הפטילתיות 4. גלגל השיניים נפטל מרוב שימוש 1. הורי לימדו אותי כי לכל בעיה יש פוטל 2.במחסן יש פטלי גדול של סחורה 3. החפירות בעמק בית שאן העלו מפטלים חדשים 4. האולם התפל לקראת ההצבעה החשובה. תודה לעונים!

Ann2922

New member
נסיון

1. תשובה 3 2. תשובה 4 , עדיין לא מצאתי שורש 3. תשובה 4 שורש מ.צ.א ( מוצא, מצאי, ממצאים)

עוגייה

New member
בשאלה האחרונה

התשובה היא 4 והשורש מ.צ.א 1. הורי לימדו אותי כי לכל בעיה יש מוצא 2. במחסן יש מצאי גדול של סחורה 3. החפירות בעמק בית שאן העלו ממצאים חדשים ככה נראה לי..

Rapid Fire

New member
נסיון לפתרון

באתי לשלוח ואז ראיתי שענו לפני רק ב1, לדעתי התשובה היא 2. 2 אנשים יצטרכו להסתובב.

sapirk

New member
לדעתי אתה טועה

[אבל זו רק דעתי...] בשביל שתוכל להפריך את הטענה צריך שיסתובבו שני הילדים שעם התיקים וגם הבן שעם הפנים למורה [כי אולי יש לו תיק אדום...]

Rapid Fire

New member
אמנם

אני לא נוהג להסביר את עצמי לפני שאני יודע שאני צודק, אבל שיהיה. לדעתי, זה לא משנה אם לבת יש תיק ירוק או סגול, ההצהרה היא שרק לה יכול להיות. ככה שלא משנה הצבע של התיק של הבת. מה שמשנה זה שאין בן עם תיק אדום.

sapirk

New member
ובגלל זה אתה צריך לבדוק

את שני האנשים שעם הגב אלייך. כי יכול להיות שהבת ההפוכה היא זו עם התיק האדום, אך יכול להיות שהבן ההפוך הוא זה עם התיק האדום.

Rapid Fire

New member
אבל זה לא משנה,

רק אחד מהאנשים שעם הגב אלי הם עם תיק אדום. ורק הוא (או היא
) מעניינים אותי. ואחר כך אני רק צריך לברר שלבן שמסתכל אלי אין תיק אדום.

nog16

New member
באמת צריך לסובב רק 2..

את זה שעם הגב למורה ועם התיק האדום (כדי לוודא אם הוא בן או בת, בעוד שאת זה עם התיק הירוק לא צריך לסובב, כי הוא לא ישפיע על הטענה בשום צורה) ואת הבן שעם הפנים אל המורה (כי זה לא משנה איזה תיק יש לבת, לא רלוונטי כרגע לאישוש/הפרחת הטענה)

Ann2922

New member
הסבר

כלל הדברים, הסחורות וכד' הנמצאים במקום מסוים (מחסן, חנות וכד'), הכמות הכללית שלהם.

שאלה ראשונה

תשובה 2 אני חושב.. הופכים את הבן לראות אם יש לו תיק כחול.. התיק של הילדה לא חשוב לנו.. אין הגבלות עליו.. והופכים את התיק האדום ובודקים אם זה בת.. לתיק הכחול אין הגבלות.. תקנו אותי אם אני טועה :/

Rapid Fire

New member
כבר הסברנו, אבל אין בעיה.

אומרים שרק לבנות מותר שיהיה תיק אדום. יש מולך ככה: בת - בן - תיק אדום - תיק כחול. מבחינתך, זה לא משנה איזה תיק יש לבת (מותר לה שיהיה לה כל תיק) ולא משנה אם התיק הכחול הוא של בן או של בת (מאותה סיבה). אז כל מה שאת צריכה לבדוק זה שלבן אין תיק אדום (כי אז הוא עובר על התנאי) ושמי שיש לו תיק אדום הוא לא בן (כי גם אז הוא עובר על התנאי) סה"כ 2 אנשים יסתובבו. מובן?

למעלה