מילוי שמן בcbr250

Shpritz

New member
מילוי שמן בcbr250

חסר לי שמן באופנוע ונשאר לי שמן 10w40 מהקטנוע הקודם.
אני לא מוצא איזה סוג צריך. ברשת ראיתי שרשום 10w30.
מישהו יודע מה צריך למלא? ואם בספר רשום 30, 40 זה בסדר?

avi elbaz

New member
10/40 זה מצוין, זה מה שאני ממלא ב CBR1000

תבדוק שהשמן מתאים לאופנוע אני חושב שיש הבדל. לגבי הצמיגות 10/40 זה בסדר גמור.

קישור מתוקן פה.

אתה עדיין יכול להוסיף את ה-10W40 אם חסר לך שמן, עד שתקנה 10W30. לא צריכה להיות בעיה.

avi elbaz

New member
עמוד 80, בתרגום חופשי "הצמיגות המומלצת תלויה

בתנאים הסביבתים" כשהמלצה היא ל 10/40 כשהטמפרטורה הסביבתית מעל 20 מעלות.

Shpritz

New member
האמת שדווקא קראתי את הספר

אבל לא הייתי בבית והספר לא היה בהישג יד, אז שאלתי בפורום כי אני יודע שפה אני אקבל יד תומכת

אילו ההמלצה היתה ל- 10W-40 כשהטמפ' מעל 20°C,

הגרף היה נראה כמו הגרף התחתון באיור המצורף (ה"בר" של ה-10W-30 יכול היה להמשיך עוד ימינה, לטמפ' יותר גבוהה כך שיחפוף חלק מתחום הטמפ' של החץ של ה-10W-40, אבל החץ של ה-10W-40 היה צריך להתחיל מ-20°C).

כאשר מופיע חץ אחד ובו מספר צמיגויות (כמו בגרף המקורי, המופיע כאן בחלק העליון של האיור), זה אומר שבכל תחום הטמפ' שמכסה החץ, שתי הצמיגויות מתאימות באותה מידה.

מה שאומר (אם להאמין ל-HONDA) שבמקרה זה שתי הצמיגויות מתאימות באותה מידה.

סליחה טעות.

ככה (כמו הגרף התחתון) היה נראה הגרף שהיה מתאר המלצה לצמיגות 10W-40 מעל 20°C:
החץ של ה-10W-40 גם צריך להתחיל מ- 10°C- (כי הטמפ' הזו נגזרת מצמיגות ה-10W, ושתי הצמיגויות מתחילות מ-10W).
וה"בר" של ה-10W-30 צריך להיגמר ב-20°C, כך שמעל 20°C ה-10W-40 הוא האופציה היחידה.

השאר נכון.

Shpritz

New member
תודה

שמתי את ה10W40 שיש לי ובהזדמנות אקנה את מה שרשום בספרון.

avi elbaz

New member
בתנאי האקלים הישראליים 10/40 מתאים יותר.

זה מה שתקבל בטיפולים במוסך המרכזי וזה מה שהמליצו לי להשתמש אחרי טיפול ה 1500, אם אתה לא בטוח תתקשר למוסך של הונדה ותבקש להתייעץ. 10/30 לא מתאים לאקלים הישראלי.

sv4ever

New member
לא בהכרח, נכון. כמו במכוניות

כאשר היצרן מבקש 5W-30 אין צורך לעלות ל 5W-40. הייתי מסביר את זה אבל אני בטוח שמר ניק אדום הלוא הוא "הבנת הנקרא" יוכל להסביר זאת יותר טוב ממני.

sv4ever

New member
חס וחלילה, אני פשוט מקדים תרופה למכה

למה לרשום משהו ואחר כך לחטוף על הראש? הרי במילא כולם טועים והוא צודק אז עדיף לחכות לתשובה של המומחה וככה לחסוף זמן ועצבים. אז קדימה, אני מאוד מעוניין לדעת את התשובה לשאלה אז למה לרשום טעויות? הרי מר "הבנת הנקרא" יודע הכל. אז קדימה, בוא ונראה מה יש לו לומר בקשר האם רצוי, האם מותר, האם כדאי למלא שמן 10W-40 כאשר היצרן ממליץ על 10W-30? או, האם מומלץ למלא שמן בצמיגות גבוהה יותר ממה שהיצרן ממליץ?

rusti james

New member
אתה טועה בו. תעשה חיפוש רוחבי בפורום

ותקרא את שפע הידע והשפה העשירה והמדוייקת של האיש (
)
לא סתם הואדם האיש פה אחד.

לדעתי אתה בוחר להתנצח במקום לדון וגורר טינה מדיון שלא השלמת
במלחמה צריך לבחור קרבות - לדעתי, זה קרב מיותר

sv4ever

New member
אם ככה עוד יותר טוב

אני אמתין לתשובה שלו וככה נחסוך את כל התפלספויות והתנשאות שמסביב. הבן אדם יודע? אחלה, אני אנצור את המקלדת ואקרא את מה שיש לו לכתוב בנושא הצמיגות. הוא ילמד, אני אלמד וככה כולם יהיו מאושרים, לא ככה?

למעלה